Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kuklik 22:46, 26 kwi 2018

Piękny ten Twój groszek wiosenny
Ja go dopiero co odkryłam i zasadziłam maleńką sadzonkę.

Wiosenne buziaki wysyłam
06:43, 27 kwi 2018
Bogdziu szukam Różanecznika BLOOMBUX ....czy ty takiego gdzieś spotkałaś?

Bogdzia 06:55, 27 kwi 2018

eee_taam napisał(a)
Bogdziu szukam Różanecznika BLOOMBUX ....czy ty takiego gdzieś spotkałaś?

Nie spotkałam ale poczytałam o nim i wytrzymuje tylko do -20 stopni to strasznie mało , choc w zacisznym miejscu da się go utrzymac.Piszą ze produkują go niemieckie szkółki wiec dla kogos kto koniecznie chce kupic sprawa do załatwienia.Ja jednak takich nie kupuję. U mnie dzis szron na trawie i dachach, zimno.
Bogdzia 06:58, 27 kwi 2018

Kuklik napisał(a)
Piękny ten Twój groszek wiosenny
Ja go dopiero co odkryłam i zasadziłam maleńką sadzonkę.

Wiosenne buziaki wysyłam

Miło Iza że zajrzałaś. Strasznie mi sie ten groszek spodobał ale się rozsiewa więc problemów by go miec dużo byc nie powinno,wielkie piękne sadzonki były u Przemka jak razem tam byłyśmy.Do zobaczenia na bzach.
AgnieszkaW 07:13, 27 kwi 2018

Spektakl rododendronowo-azaliowy zaczęty, będzie coraz piękniejszy. Bogdziu, bardzo, bardzo się cieszę, że Twój klon żyje. Dzisiaj u nas też przymrozek, boję się o miłorzęby i klona palmowego...
Kindzia 08:55, 27 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)
Oczywiscie pokazuja sie ptaki choc głównie są zajete swoimi sprawami, ale nie mam czasu dla nich bo chwasty mnie zarastaja , juz nawet zaczynam myślec o korze choc dla mnie to bluźnierstwo by ją stosowac.

Kocham Cię Bogdziu

Ptaszki śliczne, dzięcioł szczególnie
Waclaw 09:25, 27 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)

Miło Iza że zajrzałaś. Strasznie mi sie ten groszek spodobał ale się rozsiewa więc problemów by go miec dużo byc nie powinno,wielkie piękne sadzonki były u Przemka jak razem tam byłyśmy.Do zobaczenia na bzach.

Bogdziu, a gdzie to Święto Bzów? Czy w Siedliskach?
10:02, 27 kwi 2018
Bogdzia napisał(a)

Nie spotkałam ale poczytałam o nim i wytrzymuje tylko do -20 stopni to strasznie mało , choc w zacisznym miejscu da się go utrzymac.Piszą ze produkują go niemieckie szkółki wiec dla kogos kto koniecznie chce kupic sprawa do załatwienia.Ja jednak takich nie kupuję. U mnie dzis szron na trawie i dachach, zimno.

wiem bo wyczytałam

te -20 go skreśla z listy chciejstw ...bo u mnie moze przez ileś lat sie dobrze miec ...a przyjdzie taki rok co go wykosi

myslałam o nim żeby przetestować bo go polecaja na niskie zywopłoty ...no ale to w ciepłych krajach
AgataP 10:04, 27 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)

rozsiewa się? kurcze muszę u siebie zerknąć nic nie zauważyłam... ale to pewnie jak z ciemiernikami - też nie wiedziałam że to one i wypieliłam
Urszulla 10:27, 27 kwi 2018

Zaczyna się u Ciebie dziać nareszcie
Chwasty musisz trochę odpuszczać, ja też. Zastanawiam się jak przy takim wypełnieniu wogóle chwasty są problemem u Ciebie.

Czekasz na klona tak jak ja na buka co ma 20cm. Ale chyba uschnięty i pójdzie do wywalenia. Najgorsze to że lukasz go kupił i będzie pamiętał. Nie wiem czy nie powinnam mu kupić takiego samego. U siebie nie ciągnę tego tematu bo jak ktoś podczytuje i mu powie to będzie kłopot
Trzymam kciuki za Twojego klona