Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Joanka 13:07, 27 kwi 2018

Witaj Bogdziu. Z utęsknieniem czekam na całą gamę barw w Twoim ogrodzie

Pozdrawiam i ściskam serdecznie :*
Sławek woła, że on też!
Ivvvona 13:20, 27 kwi 2018

Witaj Bogdziu w nowym sezonie Zaglądam czasem do Ciebie w oczekiwaniu na kolorowy spektakl. Magnolie podziwiałam, są przepiękne. Cieszę się że klonik żyje, ja niestety wywaliłam jednego, ale już w ubiegłym roku podmarzł i do końca sezonu ledwo żył. Tej zimy nie przetrzymał. Pozdrawiam
Gosiek33 13:47, 27 kwi 2018

Bogdziu z prośbą o radę do Ciebie się zwracam - czy warto sadzić rodka (Polarnacht) pod starym świerkiem? Tyle, że w południe tam słońce najmocniej świeci. Czy znaleźć lepsze miejsce?
Bogdzia 20:37, 27 kwi 2018

AgnieszkaW napisał(a)
Spektakl rododendronowo-azaliowy zaczęty, będzie coraz piękniejszy. Bogdziu, bardzo, bardzo się cieszę, że Twój klon żyje. Dzisiaj u nas też przymrozek, boję się o miłorzęby i klona palmowego...

Na razie to ciągle pojedyncze rh ale juz niedługo zakwitną azalie i sie zacznie.Klon dzielnie powiększa paczki , moze on taki madry ze nie chce sie narażac na wiosenne przymrozki. Wszystkie pąki sie powiekszają więc juz sie nie martwię.Miłorzeba nie mam ale czytałam u dziewczyn ze strasznie delikatny i wrazliwy na przymrozki, ale przymrozków na szczęscie nie ma choc zimno się zrobiło. Przeżyje.Pozdrówka Aga.
Bogdzia 20:39, 27 kwi 2018

Kindzia napisał(a)

Kocham Cię Bogdziu

Ptaszki śliczne, dzięcioł szczególnie

Kasiu ja też Cie kochamMiłego dłuuuugiego weekendu Wam życzę.
Bogdzia 20:41, 27 kwi 2018

Waclaw napisał(a)

Bogdziu, a gdzie to Święto Bzów? Czy w Siedliskach?

W Brzeźnie koło Poznania.To nie jest ogólnie dostępne świeto , to my sobie na Ogrodowisku takie świeto robimy i co rok spotykamy się w innym ogrodzie.
Bogdzia 20:41, 27 kwi 2018

eee_taam napisał(a)

wiem bo wyczytałam

te -20 go skreśla z listy chciejstw ...bo u mnie moze przez ileś lat sie dobrze miec ...a przyjdzie taki rok co go wykosi

myslałam o nim żeby przetestować bo go polecaja na niskie zywopłoty ...no ale to w ciepłych krajach

Rozsądna z Ciebie dziewczynka , tez bym radziła zrezygnowac.
Bogdzia 20:43, 27 kwi 2018

AgataP napisał(a)

rozsiewa się? kurcze muszę u siebie zerknąć nic nie zauważyłam... ale to pewnie jak z ciemiernikami - też nie wiedziałam że to one i wypieliłam

To moje malutkie siewki.

Trzy wsadziłam do doniczki , na jesień będzie ładna roślinka.
Bogdzia 20:45, 27 kwi 2018

Urszulla napisał(a)
Zaczyna się u Ciebie dziać nareszcie
Chwasty musisz trochę odpuszczać, ja też. Zastanawiam się jak przy takim wypełnieniu wogóle chwasty są problemem u Ciebie.

Czekasz na klona tak jak ja na buka co ma 20cm. Ale chyba uschnięty i pójdzie do wywalenia. Najgorsze to że lukasz go kupił i będzie pamiętał. Nie wiem czy nie powinnam mu kupić takiego samego. U siebie nie ciągnę tego tematu bo jak ktoś podczytuje i mu powie to będzie kłopot
Trzymam kciuki za Twojego klona

Ula co to za buk? Kolumnowy czy zwykły? Zwykłe u mnie sie wysiewaja i wyrywam, mogę ci wysłac ale chyba na jesieni bo juz listki puszczaja, moze w doniczkę wsadzic?A moze twój nie usechł one dopiero zaczynają , poczekaj nie wywalaj.Mój klon ma sie bardzo dobrze , cieszę sie ogromnie.
Bogdzia 20:47, 27 kwi 2018

Joanka napisał(a)
Witaj Bogdziu. Z utęsknieniem czekam na całą gamę barw w Twoim ogrodzie

Pozdrawiam i ściskam serdecznie :*
Sławek woła, że on też!

Asia a gdzie Ty tak ciagle znikasz i to na tak długo. Relacji z Keukenhof nie dałas i wogóle nas zaniedbujesz.Miło ze chociaz o mnie pamiętasz (pamiętacie). Pozdrówka serdeczne dla Was obydwojga.