Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Alija 19:37, 13 cze 2021

Bogdziu! Co prawda jestem na ogrodowisku dopiero od stycznia, ale Twój ogród znam i podziwiam już od wielu, wielu lat. Jest przecudowny!!!
Pozdrawiam serdecznie!
AgnieszkaW 20:01, 13 cze 2021

Bogdziu, jak dobrze, że od czasu do czasu dajesz znak, że jesteś. Tęsknimy, ale i rozumiemy. Buziaki i uściski dla Ciebie.
Ogród prezentuje się przecudownie
an_tre 21:00, 13 cze 2021

Bogdziu całkowicie i w 100% zgadam się z wywodami Ani, zaglądaj, pokazuj bez zobowiązań Ogrodowisko jak narkotyk przyciąga, bawi, pociesza, edukuje
Pozdrawiam serdecznie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
hankaandrus_44 21:16, 13 cze 2021

A ja stale, z Tobą na huśtawce! Pozdrawiam.
Waclaw 14:05, 14 cze 2021

Mala_Mi napisał(a)
Bodzia...

Nie musisz do nas zaglądać, my Tobie napiszemy co u nas ciekawego. Wrzuć tylko czasami jaki obrazek.. patrzyłam na te moje RH i tak mi było żal, że nie pokazujesz swoich. Rozmawiamy czasami, ale rozmowa nie pokaże tego co mogą zobaczyć oczy.

Podzielam zdanie Małej Mi.
"Wrzuć tylko czasami jaki obrazek".
Pozdrawiam

mirkaka 14:44, 14 cze 2021

Bożenko, rozumiem że masz oczy chore, nie chcesz pisać, ale wstaw tych parę zdjęć, jak teraz.
Susza Bożenko jest i u mnie, u Innych są powodzie, trudno, na wiele rzeczy nie mamy wpływu.
Ja już przestaję kosić trawnik, żeby lepiej trzymał wilgoć, nie walczę też z chwastami na trawniku, bo one są zdecydowanie lepiej przystosowane do suszy niż moja trawa
Moje Rh też są już ogromne, też przerażają, najgorsze że mnie już nudzą, a jak są takie upały to przekwitają błyskawicznie i bardzo szybko brzydną.
Myślę coraz częściej żeby się ich pozbyć
Pozdrawiam, i zdrowia życzę
Bogdzia 21:12, 14 cze 2021

AgataP napisał(a)
Bożenko,
Widzę nie wytrzymałaś
Za Tobą nie da się nie tęsknić - ogród jest tylko dodatkiem do Ciebie, piękną ozdobą. Do Ciebie jedzie się jak do swojej Matki - dziękuję za to, że za każdym razem jestem u Ciebie mile widziana, za to że czuję jakbym była u siebie.
Buziaki ogromne.

Jak miałam wytrzymac jeśli po dwóch latach nieobecnosci napisano mi tu tyle miłych słów. Nie jestem z kamienia -odezwałam się.Tobie tez dziękuję, pasujesz mi na córkę tylko co na to Twoja wspaniala Mama, bedzie sie chciała dzielic ze mną?Dobrze ze sie znamy to moze nie będzie konfliktu.Agata dziękuję.
Bogdzia 21:21, 14 cze 2021

Gardenarium napisał(a)
Ja też tęskniłam za Tobą i gorącymi kolorami. Nawet zaczęłam sadzić różaneczniki, choć miało ich nie być. Same mocne fiolety a azalie pomarańczowe i czerwone na rabacie "Piekło"

Danusiu dziękuje. Podczytuję czasem u Ciebie a i u Mai widuję ostatnio.Pomysł mi się podoba , w Twoim wykonaniu ta rabata na pewno będzie zachwycająca .Czy niebo tez powstanie?, bo u mnie przypadkiem zrobiło się malutkie niebo.

Pozdrówka.
Bogdzia 21:28, 14 cze 2021

Mala_Mi napisał(a)
Bodzia...
NIE MASZ OBOWIAZKU ODPISYWANIA DLA KAŻDEGO. NIE MASZ ZOBOWIAZKU SKŁADANIA REWIZYT. NAM WYSTARCZY ŻE POKAŻESZ OBRAZKI. POKAŻESZ ŻE ŻYJESZ.
Wiem, że chcesz to zrobić, bo jesteś kulturalna, dobrze wychowana, interesujesz sie co u nas, ale PEWNYCH RZECZY SIĘ NIE PREZESKOCZY. MY TO ROZUMIEMY.
Dużymi literami by łatwiej było przyswoić. Zaglądam na Fejsbuka, nawet nie wiesz ile tam jest wpisów odnośnie Twoich rad, wspomnień Twoich rodków i azalii. Na Ogrodowisku praktycznie nigdzie nie bywam (chociaż oczy mam w porządku, tylko nie wyrabiam z czasem), wiec nie wiem, ale domyślam sie, że i tu już chyba kolejne pokolenia czerpią garściami z Twoich doświadczeń.
Nie musisz do nas zaglądać, my Tobie napiszemy co u nas ciekawego. Wrzuć tylko czasami jaki obrazek.. patrzyłam na te moje RH i tak mi było żal, że nie pokazujesz swoich. Rozmawiamy czasami, ale rozmowa nie pokaże tego co mogą zobaczyć oczy.
Dzięki za Franczeskę Zjadło mi Foty, ale to była jedna z moich ulubionych.. ściągnęłam z fejsbuka Przez te prawie 10 lat urosłyśmy obie Wtedy wydawała mi sie ogromna Teraz jest przeogromna .

Aniu nie tylko o oczy chodzi, najbardziej o suszę , nie chcę na forum o ogrodach pisac o umieraniu roślin. U Ciebie stale pada , nie zrozumiesz mojego problemu.
Franceska i mnie wtedy (2012r) wydawała się duża , jaka jest teraz juz pokazałam ale jeszcze wieczorem zrobiłam dla porównania zdjecia z M , zobacz jak urosła. M i rozmiar Franceski zaznaczone na czerwono kropkami.

Bogdzia 21:30, 14 cze 2021

Alija napisał(a)
Bogdziu! Co prawda jestem na ogrodowisku dopiero od stycznia, ale Twój ogród znam i podziwiam już od wielu, wielu lat. Jest przecudowny!!!
Pozdrawiam serdecznie!

Miło mi że zaglądałas do mnie juz wcześniej, ja tez znam Twój wątek i podziwiam a nawet zazdroszczę -najbardziej jeziora.Pozdrówka.