Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 16:11, 09 sty 2013

alinak napisał(a)

Śliczne modraszki....
a jak Ci się różę podobają to proszę z ogrodu Alinak...bo ja nie posiadam jeszcze

Urszulko bardzo mi sie podobają , gdyby jeszcze u mnie tak pięknie rosły, ale nie chcą. Alinka ma pewnie lepszą ziemię albo co też mozliwe lepsze umiejętnosci. Dzięki i pozdrawiam serdecznie.

Bożenko teraz to naprawdę przesadziłaś , moje umiejętności do róż na poziomie 0 . sadzę w kompost , dokładam skórkę z banana i tyle . na zimę kopczykuje nową porcją kompostu i tyle . a Kosmos mam pierwszy rok - jest obłędna . aha możliwe że nornice mi pomagają , bo tak spulchniają ziemię , że co parę dni muszę deptać po rabatce żeby róże w powietrzu nie rosły.
ale się rozpisałam , a ty to jeszcze pewnie czytać będziesz ... i masz babo placek ...ty się przy nas nie wyleczysz

Umiejętnosci ogrodnika łatwo ocenic po wyglądzie jego ogrodu oczywiście w przypadku gdy sam w nim pracuje. Twoje sądzac po ogrodzie oceniam bardzo wysoko . O skórce od banana juz słyszałam ale późną jesienią i nie zdążyłam wypróbowac ale na pewno wypróbuję. Pozdrówka Alinko.
Bogdzia 16:14, 09 sty 2013

hanka_andrus napisał(a)
Różyczka dla Bożenki!

Cudna ta róża . Same pięknosci mi wstawiacie .Dziekuję bo miło jest popatrzec. Dużo serdecznych pozdrowień Haniu.
Bogdzia 16:16, 09 sty 2013

Zeta napisał(a)
No takie rzeczy się tu dowiaduję .....nigdy bym na to nie wpadła....lecę po banany....

Dlatego warto tu byc bo wielu nowych i ciekawych rzeczy można sie dowiedziec.A z bananami poczekaj do wiosny. Zresztą Ty na swój ogród narzekac nie możesz bo jest piękny.Pozdrówka Kasiu.
Bogdzia 16:18, 09 sty 2013

asc napisał(a)
Na skórce od banana to można się nie tylko wyczesać?????

A telefon... wiedziałam, bo jesteś zdolna I nowoczesna, tylko się zapierasz, że tak nie jest

Nie ja jestem zdolna tylko one są łatwe w obsłudze z czego akurat jestem zadowolona.Pozdrawiam Aniu.
Bogdzia 16:22, 09 sty 2013

anipla napisał(a)

Jak ból oczu jest podobny do bólu zęba i widzisz tylko mgłę to i internetu odcinac nie trzeba bo po prostu nie da sie patrzec na monitor.Pozdrawiam Anitko.

Nie myślałam że aż tak ,o matusiu ,to juz mi brak słów

Edit: Co do banana ,skórki właściwie ,to czyszczę nią liście kwiatów, a szczególnie po letnim pobycie wsród robali dwornych...w telewizorni kiedyś widziałam..i buty podobno tyż można

Zwyczajem Ogrodowiskowym :buziam,tulisiami Anitkam

Trzeba bedzie bananową odżywkę na wiosnę wypróbowac. Wiosną równiez zapraszam do mnie a ja przejadę sie Twoją ulicą bo nigdy tam nie byłam. Więc do wiosny.
Bogdzia 16:25, 09 sty 2013

dorkow0 napisał(a)
Witaj Bożenko... Pozdrowienia z zasypanej Małopolski przesyłam...

Dorotko miło Cię widziec. Podobno u Was wiecej śniegu niż u mnie ale dobrze ze wogóle jest. jak na razie nie można na zimę narzekac, byle tak dalej było to roslinki będą w dobrej kondycji. Również serdecznie Cie pozdrawiam.
Bogdzia 16:28, 09 sty 2013

Basia_1987 napisał(a)

Skórka banana ...ponoć na zwiększenie potasu w glebie.Ja też wsadzam,bo tak gdzieś wyczytałam.A czy to skuteczne?Nie wiem. W każdym razie przy rozkładzie tejże,jest jakiś dodatkowy nawóz.

Ja tam nawet słyszałam żeby całego banana wsadzić przy sadzeniu ròż,że przychodzą wtedy dżdżownice i dodatkowo spulchniają glebę.

Ja czytałam gdzies że róże lubią by im grzebac przy korzeniach bo lubią napowietrzona ziemię to by się zgadzało że lubią też kanałki robione przez dżownice bo nimi otrzymują powietrze. No to trzeba spróbowac z całymi bananami i zobaczyc jak będą rosły. Pozdrawiam Basiu serdecznie.
Bogdzia 16:29, 09 sty 2013

EPODLAS napisał(a)
Z tymi skórkami bananowymi to musi być chyba prawda. Dużo o tym czytałam w necie. Myślę, że różom i cały banan by nie zaszkodził. One są żarłoczne.

Bozenko pozdrawiam serdecznie a na wiosnę na pewno sprawdzę na moich rozach tą teorię, może będą ładniejsze?
Milka 16:31, 09 sty 2013

Bogdzia napisał(a)

A ja dlatego nic nie pisze, byś oczek nie męczyła.. ale pamiętam o Tobie ...

Aniu no miałam nadzieję ze tak całkiem o mnie nie zapomniałaś ale wiem że sie szykujesz do wyjazdu więc nie czuj sie w obowiazku tu zaglądac. Może jak wrócisz to i ja będę więcej na forum siedziec. Acha i jeszcze Ci musze powiedziec że bez najmniejszego problemu nauczyłam sie obsługiwac telefon dotykowy, a myślałam ze tam nie wiadomo jakie wiadomsci trzeba miec a to dziecinnie proste , od pierwszego razu wszystko daje sie zrobic . I po co ja tyle czasu sie zastanawiałam czy go wziąc??????????????

no proszę...jaka zdolniacha, ależ nowoczesna jesteś!!
Bogdzia 16:33, 09 sty 2013

Dziś dla zaglądających sikorka bogatka.

Serdecznie Wszystkich pozdrawiam.