Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 08:42, 10 sty 2013

Tess napisał(a)
Bożenko, rzadko ostatnio na forum goszczę, więc pewnie gratulacji na 600 nie złożyłam, wybacz mi,

proszę

Buziać i tuliskać przyszłam, a tu i powrotu do zdrowia oczętom życzyć trzeba koniecznie.

Oszczędzaj oczy Bożenko.

Piszę w dużych odstępach (podwójna spacja) żeby łatwiej było Ci czytać - to mniej męczące dla oczu.

Modraszki mnie zauroczyły

Buziam

Miło mi że zajrzałaś. No muszę oczy oszczędzac bo nie mam innego wyjścia ale na krótkie wypady na forum już sobie pozwalam.Wczoraj nawet zajrzałam do kilku osób ale dłużej posiedziec niestety nie mogę co mnie bardzo denerwuje, nie znoszę takiej niepełnosprawności. Dzięki Tereniu za pamięc. serdecznie pozdrawiam.
Bogdzia 08:43, 10 sty 2013

asc napisał(a)
Czytam..ale nie piszę.. i nie odpowiadaj.. jestem cały czas

Bogdzia 08:46, 10 sty 2013

monteverde napisał(a)
Bogdziu to dzisiaj wstawiłyśmy te same ptaszki ja od 2 dni znowu mam wylew na lewe oko, rano nie mogłam otworzyć było cale w ropie, co to się dzieje a może też za dużo internetu? pozdrawiam i anulam

Mnie jak przestałam siedziec na internecie oczy mniej bolą , na pewno patrzenie w monitor dobrze na oczy nie wpływa. jeszcze gorzej niż na komputer reaguję na tv.Aniu to i Ty sie trochę pooszczędzaj i daj oczom odpocząc.
Bogdzia 08:49, 10 sty 2013

Urszulla napisał(a)
Bogdziu.....ja do Ciebie kukam to wystarczy.....oszczędzaj oczy. U mnie nie ma wielkich przebojów....na razie zima to raz i biedronkowe hiacynty nastawiłam w piwniczce (na doświadczenie czy wykiełkują)

Ula mnie sie wydaje że powinnaś te cebulki wynieśc do światła bo w ciemności to Ci bardzo wybiegną w górę , będą długie i blade.Najlepiej na parapet żeby miały światła pod dostatkiem. Pokazuj je co jakiś czas co się dzieje , jak rosną. Ślę pozdrówka.
dorkow0 10:52, 10 sty 2013

Witaj Bożenko... Cieszę się, że troszkę lepiej u Ciebie... Tyle mam pytań do Ciebie, ale na razie poczekam, nie będę Cię męczyć... Jeszcze czas będzie...
Bogdzia 12:01, 10 sty 2013

dorkow0 napisał(a)
Witaj Bożenko... Cieszę się, że troszkę lepiej u Ciebie... Tyle mam pytań do Ciebie, ale na razie poczekam, nie będę Cię męczyć... Jeszcze czas będzie...

Dorotko pytaj o co chcesz. Od czsu do czasu wchodzę na forum i choc nie jestem długo to na pewno odpowiem o ile bedę wiedziała. Pozdrówka.
majkel0326 12:46, 10 sty 2013

Bożenko,też kupiłam bedronkową cebulkę hiacynta do pędzenia w domu.Na opakowaniu jest napisane,żeby w ciemnym trzymać przez 10-12 tyg,aż listki będą miały koło 8 cm,potem wynieść do oświetlonego pomieszczenia.Co z tego wyjdzie nie wiem,bo to taki mój eksperyment A może Ty masz rację,że powinny mieć dostęp do światła?Rzeczywiście listki mogą być mizerne w ciemnym pomieszczeniu.Muszę obserwować na bieżąco.
Milka 12:58, 10 sty 2013

Bożenko, też jestem na bieżąco
a z tym telefonem też się zastanawiałam..dałaś mi impuls na tak! chociaż, głównie dzwonię i to przesuwanie czasami może byc wkurzające..nic trzeba być postępowym

zdrowiej
Bogdzia 13:16, 10 sty 2013

majkel0326 napisał(a)
Bożenko,też kupiłam bedronkową cebulkę hiacynta do pędzenia w domu.Na opakowaniu jest napisane,żeby w ciemnym trzymać przez 10-12 tyg,aż listki będą miały koło 8 cm,potem wynieść do oświetlonego pomieszczenia.Co z tego wyjdzie nie wiem,bo to taki mój eksperyment A może Ty masz rację,że powinny mieć dostęp do światła?Rzeczywiście listki mogą być mizerne w ciemnym pomieszczeniu.Muszę obserwować na bieżąco.

Maju okazuje sie że nie miałam racji i hiacynty trzeba w poczatkowej fazie trzymac w ciemności . Wpisz w google ,, pedzenie hiacyntów" tam jest sporo na ten temat. Nie podaję linka bo różne szczegóły są w róznych artykułach i najlepiej kilka przeczytac.
jotka 13:22, 10 sty 2013

My (ja i M) na razie obroniliśmy się przed telefonem dotykowym Ale za rok pewnie nie będzie innego wyjścia, bo już tylko takie mają być w użyciu

Do tylu nowości przywykaliśmy w naszym dość długim życiu to i do tej się przyjdzie przyzwyczaić.
Mnie już niedługo tez oczy będą boleć od ...wypatrywania wiosny

uśmiech i pozdrowienia zostawiam