Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

an_tre 21:34, 15 sty 2013

monteverde napisał(a)
Ładniutki storczyk, dzisiaj to Kwiatyllo.pl przysłało mi do domu katalog, nie ma w niczego czego bym nie miała , no może po za jedna lilią, Bogdziu dzisiaj w końcu udało mi się zrobić zdjęcie kosa nie za bardzo wyszło, bo mam kiepski aparat i robiłam w zbliżeniu ale jednak Kos dla Ciebie
Ale ci się udało Aniu super kos
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Zeta 21:34, 15 sty 2013

Spisałam sobie te sklepy internetowe i malduję że nadrobiłam.......
Kindzia 21:56, 15 sty 2013

Bogdziu przyszłam pomachać dobranockowo
agniecha973 22:32, 15 sty 2013

Poczytałam o zakupach internetowych. Szybko zaczynasz, Bogdziu
Jeśli znajdziesz chwilę, zaglądnij do mnie, miałam nowego (dla mnie) skrzydlatego gościa i nie mam czasu szukać co to za jeden. Malutki, jasno szary na brzuszku, ciemno szary na skrzydłach i czarna plamka wokół dzioba. Jeśli jeszcze nie masz dość podpowiadania, zapraszam. Pozdrawiam.
Martek 22:43, 15 sty 2013

Ja się już chwaliłam,że bliziutko kosy dwa obserwowałam,a trzeci odleciał na samym początku.Dokładnie tydzień temu miałam spotkanie z 4 kuropatwami i 1 bażantem.Podeszłam bardzo blisko,a tym się już nie chciało zwiewać z posłań na drzewie to było około godziny 16-ej .
No i ostatnio jastrząb spory mi się nawinął,ale go spłoszyłam podnosząc aparat ;(

Pozdrawiam Bogdziu serdecznie
anipla 02:45, 16 sty 2013

Bożenko, jak tak czytam o Twoich liliowych zakupach itp ,to mi się wiosny chce...
Zdrówka życzę i kwiatka z gośćmi wklejam dla Ciebie

Bogdzia 09:37, 16 sty 2013

an_tre napisał(a)
Bogdziu piszesz, że kupiłaś cynobrówke, chyba nie znam tej rośliny...

Aniu inaczej nazywają ją drobnym mieczykiem, pewnie widziałaś a jak nie to zobacz, nazywana jest też krokosmią.

http://www.google.pl/#hl=pl&gs_rn=1&gs_ri=hp&cp=10&gs_id=y&xhr=t&q=Cynobr%C3%B3wka&es_nrs=true&pf=p&tbo=d&rlz=1W1ADFA_plPL421&biw=1024&bih=546&sclient=psy-ab&oq=Cynobr%C3%B3wka&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41018144,d.Yms&fp=7112acc56c67315f
Bogdzia 09:40, 16 sty 2013

EPODLAS napisał(a)
Bogdziu, podaję adres strony pani Anny Babiuch, jej ogród był w niedzielę w Maji w ogrodzie. Jest tam co oglądać. http://www.roslin-menazeria.net/
Piękny ogród pokazany w czterech porach roku.

Bożenko dzięki . Z wielką radością obejrzę bo bardzo mi sie podobał w programie Mai. Bardzo dziekuję.
Bogdzia 09:44, 16 sty 2013

monteverde napisał(a)
Ładniutki storczyk, dzisiaj to Kwiatyllo.pl przysłało mi do domu katalog, nie ma w niczego czego bym nie miała , no może po za jedna lilią, Bogdziu dzisiaj w końcu udało mi się zrobić zdjęcie kosa nie za bardzo wyszło, bo mam kiepski aparat i robiłam w zbliżeniu ale jednak Kos dla Ciebie

Aniu za kosa wielkie dzięki i nie najważniejsza jest jakośc zdjec tylko radosc że sie udało je zrobic. teraz światło kiepskie to większośc zdjec kiepsko wychodzi. kos -samiec jest sliczny. a że w katalogu nie ma dla Ciebie nic do kupienia to ja sie tego spodziewam bo to raczej Ty byś mogła ich zaskoczyc niektorymi roslinami. Ale piwonii Krinkled White to chyba nie masz?, czy masz?
Bogdzia 09:49, 16 sty 2013

anipla napisał(a)
Bożenko, jak tak czytam o Twoich liliowych zakupach itp ,to mi się wiosny chce...
Zdrówka życzę i kwiatka z gośćmi wklejam dla Ciebie

Kwiatek piękny i pszczółka też, trochę dyskusyjny ten pajaczek kwietnik ale dla mnie może byc. Do wiosny wszyscy tęsknimy ale dla mnie wiosna zawsze się zaczyna jak zaczynam zakupy czyli już się zaczęła. Mam lepszy humor i juz te kwiaty widzę kwitnące w ogrodzie w ilościach wiekszych niż kupiłam bo wyobraźnię mam chyba dobrze rozbudowaną. Pozdrawiam Anitko a jak trawa sie zazieleni to musowo sie spotykamy.