Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:10, 16 sty 2013

hanka_andrus napisał(a)
Miłego wieczoru!

Haniu wzajemnie.
Bogdzia 20:12, 16 sty 2013

KasiaWB napisał(a)
Bogdziu, byłam, przeczytałam i serdecznie pozdrawiam

Kasiu miło Cię widziec. Ja również pozdrawiam i zdrówka zyczę.
Urszulla 20:12, 16 sty 2013

Zwabił mnie zapach ciasta...a tu się okazuje jeszcze że pierniczki........
....od razu mi się przypomniało jak świąteczne pierniki piekliśmy przed świętami
Dobrze że moje dzieci zajęte oglądaniem bajek bo by Ci wszystko wyjadły
Zeta 20:13, 16 sty 2013

Bogdzia napisał(a)

Spisałam sobie te sklepy internetowe i malduję że nadrobiłam.......

Zeta wybieraj kwiatki bo choc ogród masz piekny to zawsze może byc jeszcze piękniejszy. mam nadzieję ze kiedyś go zobaczę . Pozdrówka.

No właśnie u mnie kwiatków mało na palcach można zliczyć jakos nie umiem się nimi zaopiekować.mam teraz ochotę na stipę i werbenę ale nie wiem czy nie porywam sie z motyka na słonce....na moim piasku rosną tylko rozchodniki hehe ale może to zmienię...napewno kiedyś zobaczysz ale uwaga...na zdjęciach on jakoś ładniejszy niż w realu ja bym siem z checią zamieniła ....mnie się twój podoba....no ale mój jeszcze młody 2 lata ma więc muszę być cierpliwa .....może kiedyś urośnie....narazie się uczę ogrodnictwa..

stipa i werbena chyba urosną na każdej ziemi . Nie patrz na ziemię tylko kupuj, ziemia z czasem sie poprawi a ładne kwiaty to sama przyjemnośc.U mnie tez ziemia dośc kiepska wiecej piachu niż dobrej ziemi za to jest bardzo dobra dla rh. Masz rododendrony?

Baaaa pytanie kocham rh mam kilkanaście sztuk ale małe narazie są czekam na taki efekt jak u ciebie. .....no może dożyję...ile to lat trzeba ?
Bogdzia 20:21, 16 sty 2013

Urszulla napisał(a)
Zwabił mnie zapach ciasta...a tu się okazuje jeszcze że pierniczki........
....od razu mi się przypomniało jak świąteczne pierniki piekliśmy przed świętami
Dobrze że moje dzieci zajęte oglądaniem bajek bo by Ci wszystko wyjadły

Ja przed świętami też piekłam ale teraz specjalnie zrobiłam zeby wnuczki pobawiły sie w ozdabianie,kupiłam kolorowe pisaki cukrowe i inne akcesoria niech ozdabiają bo przed swietami nie było czasu zeby przyjechały na ozdabianie.
Bogdzia 20:23, 16 sty 2013

Zeta napisał(a)

Spisałam sobie te sklepy internetowe i malduję że nadrobiłam.......

Zeta wybieraj kwiatki bo choc ogród masz piekny to zawsze może byc jeszcze piękniejszy. mam nadzieję ze kiedyś go zobaczę . Pozdrówka.

No właśnie u mnie kwiatków mało na palcach można zliczyć jakos nie umiem się nimi zaopiekować.mam teraz ochotę na stipę i werbenę ale nie wiem czy nie porywam sie z motyka na słonce....na moim piasku rosną tylko rozchodniki hehe ale może to zmienię...napewno kiedyś zobaczysz ale uwaga...na zdjęciach on jakoś ładniejszy niż w realu ja bym siem z checią zamieniła ....mnie się twój podoba....no ale mój jeszcze młody 2 lata ma więc muszę być cierpliwa .....może kiedyś urośnie....narazie się uczę ogrodnictwa..

stipa i werbena chyba urosną na każdej ziemi . Nie patrz na ziemię tylko kupuj, ziemia z czasem sie poprawi a ładne kwiaty to sama przyjemnośc.U mnie tez ziemia dośc kiepska wiecej piachu niż dobrej ziemi za to jest bardzo dobra dla rh. Masz rododendrony?

Baaaa pytanie kocham rh mam kilkanaście sztuk ale małe narazie są czekam na taki efekt jak u ciebie. .....no może dożyję...ile to lat trzeba ?

Moje te najstarsze i największe mają 11lat , ten rok będzie 12.Nie ma więc obaw dożyjesz w dobrej kondycji i nacieszysz się nimi.
kaisog1 20:35, 16 sty 2013

Bożenko wpadam i pozdrowienia zostawiam
Bogdzia 20:38, 16 sty 2013

kaisog1 napisał(a)
Bożenko wpadam i pozdrowienia zostawiam

Gosiu z największa radością witam Cię po tych trudnych przeżyciach. Cieszę sie bardzo że już wszystko minęło. Pozdrówka.
KasiaWB 20:40, 16 sty 2013

Mówisz 11 lat .............. Wstrzymywałam się z zakupem rh, ale chyba jednak zacznę sadzić na tej mojej budowie, bo nie wiem ile mi z nią zejdzie, to jeszcze nie doczekam ) a wiem już dokładnie gdzie mają być czy na odcinku 6-7 metrów 3 sztuki wystarczą? i w jakiej odległości pomiędzy sadzić?
Z góry dziękuję za odpowiedz.
Bogdzia 20:48, 16 sty 2013

KasiaWB napisał(a)
Mówisz 11 lat .............. Wstrzymywałam się z zakupem rh, ale chyba jednak zacznę sadzić na tej mojej budowie, bo nie wiem ile mi z nią zejdzie, to jeszcze nie doczekam ) a wiem już dokładnie gdzie mają być czy na odcinku 6-7 metrów 3 sztuki wystarczą? i w jakiej odległości pomiędzy sadzić?
Z góry dziękuję za odpowiedz.

Zależy jakie odmiany kupisz jak takie które duże rosna to wystarczy tylko zanim urosną to będziesz musiała tam coś posadzic żeby pusto nie było, ale jeśli mniejsze to trzeba więcej.Ogrodnicy mówią ze najmniej metr na roslinę trzeba , ja mysle ze najmniej 1,5 m.