Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 12:48, 21 lut 2013

Syla napisał(a)
Pozdrawiam Bogdziu

Dziękuję i nawzajem.
Mala_Mi 13:25, 21 lut 2013

Nie odzywam się bo pracuję.... nie wyrabiam na zakrętach...
Ja zaczynam testować sianie jednorocznych, ale płytko się korzeniących na cebulowe...sypne nasionka i zobaczę.. jak będzie
Bogdzia 13:26, 21 lut 2013

asc napisał(a)
Nie odzywam się bo pracuję.... nie wyrabiam na zakrętach...
Ja zaczynam testować sianie jednorocznych, ale płytko się korzeniących na cebulowe...sypne nasionka i zobaczę.. jak będzie

Może i dobry sposób? Jakie masz zamiar tak posiac?
eliza3 13:33, 21 lut 2013

Bożenko, ależ Ci pięknie rosną narcyzy !!! Takie duże kępy !!! U mnie jakoś słabo, nie znam przyczyny, może powinnam je nawozić? Niby rosną, ale nie rozrastają się tak pięknie jak u Ciebie.
Milka 14:47, 21 lut 2013

Piękne te żonkile, zwłaszcza w takiej wielkiej grupie
marzę o czymś takim u siebie, może kiedyś będzie spełnione marzenie
pozdrawiam, daj odpocząć oczom, a mnie ciśnienie dokucza, czuję się okropnie.
Maria667 18:21, 21 lut 2013

Bogusiu!
Oglądałam Twoją wizytówkę i jestem zauroczona. Co wspaniałego! Uwielbiam oglądać takie cudne ogrody.
Boże, kiedy ta wiosna?!?
Podobno w przyszłym tygodniu ma być + 16 st. Oczywiście w to głęboko wierzę.

Urszulla 19:04, 21 lut 2013

Przeczytałam przemyślenia tych wiosennych kwitnących łanów i problemów późniejszych z tym związanych a może gdyby trawki posadzić wolnymi miejscami -na wiosnę się je obcina i póżno wybijają. Albo zimozielone carexy zasadzić
tak nieśmiało tylko wrzucam swoje myśli naznaczona Danusiowymi lekcjami bez zobowiązań
Bogdzia 19:06, 21 lut 2013

eliza3 napisał(a)
Bożenko, ależ Ci pięknie rosną narcyzy !!! Takie duże kępy !!! U mnie jakoś słabo, nie znam przyczyny, może powinnam je nawozić? Niby rosną, ale nie rozrastają się tak pięknie jak u Ciebie.

Ja co roku nawożę nawozem do roslin cebulowych ale uczciwie powiem Ci ze nie u mnie się tak rozrosły. Mam je z innego ogrodu gdzie rosły wiele lat, wzięłam takie duże kępy i nie moja to zasługa ze tak wyglądają.One lubia rosnąc w dużych kępach i nawet lubia jak jest na nich trososzkę chwastów a najlepiej takiej kiepsko rosnącej trawy.
Bogdzia 19:07, 21 lut 2013

irena_milek napisał(a)
Piękne te żonkile, zwłaszcza w takiej wielkiej grupie
marzę o czymś takim u siebie, może kiedyś będzie spełnione marzenie
pozdrawiam, daj odpocząć oczom, a mnie ciśnienie dokucza, czuję się okropnie.

Irenko na ciśnienie oczywiscie tylko lekarstwa, koniecznie bo samo nie przejdzie. Jak Ciebie znam to postarasz sie o to by takie miec.
Bogdzia 19:11, 21 lut 2013

Urszulla napisał(a)
Przeczytałam przemyślenia tych wiosennych kwitnących łanów i problemów późniejszych z tym związanych a może gdyby trawki posadzić wolnymi miejscami -na wiosnę się je obcina i póżno wybijają. Albo zimozielone carexy zasadzić
tak nieśmiało tylko wrzucam swoje myśli naznaczona Danusiowymi lekcjami bez zobowiązań

Pewnie ten pomysł może byc dobry ale poniewaz gęsto je sadziłam bo nie mam miejsca w ogrodzie to i trawek juz nie ma gdzie posadzic. Na razie niech rosną najważniejsze ze są a z czasem moze jakieś wyjście znajdę. Próbowałam sadzic je w lesie jak w Anglii ale u mnie w lesie nie kwitną, więc też odpada.