Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 09:24, 16 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)
Pozdrawiam zimowo...
U mnie też rzadziej pada niż na południu Wrocławia, tak jakby na linii Widawy się wszystko zatrzymywało.

No i następny taki rejon.Mówia ze góry tak zatrzymują ale chyba są i inne przyczyny.
Bogdzia 09:26, 16 mar 2013

yolka napisał(a)
Witam Bogdzię i wszystkich miłośników jej ogrodu. jak o opadach mowa, to na Kujawach (okolice Inowrocławia) leży śnieg, który w trzeciej już turze w tym roku spadł 10 i 11 marca.

Podobno od poniedziałku ma w końcu poprawic się pogoda i śnieg zacznie topniec. Oby. Witam Jolu w tym watku.
Madzenka 09:26, 16 mar 2013

Bożenko pali słońce i jest - 2, nie chce mi się okrywać... Czy muszę bo lelnistwo mnie ogranęło....i mi się nie chce.?

Ps śniegu u mnie na trawniku juź nie ma..
Bogdzia 09:32, 16 mar 2013

asc napisał(a)
Będzie wiosna.. pojawiły sie u mnie szpaki.... a jak one się pojawiają to ..już tydzień do wiosny
Dziś zapowiadanych strasznych mrozów nie było.. jeszcze dzisiejsza noc ma być kryzysowa... oby

Ania u Agnieszki szpaki są od dawna .Wstawiła ich zdjęcia jak zmarznięte przytulaja sie do siebie a w karmniku takie natroszone , potargane, musi im byc zimno.U mnie było -9.W końcu jednak zapowiadają ocieplenie więc może będzie.
Bogdzia 09:34, 16 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko pali słońce i jest - 2, nie chce mi się okrywać... Czy muszę bo lelnistwo mnie ogranęło....i mi się nie chce.?

Ps śniegu u mnie na trawniku juź nie ma..

Mnie też sie nie chce ale się powinno od południowej strony , no chyba ze stawiasz wszystko na jedna karte i niech się dzieje co chce.U mnie duzy snieg i to powód dla którego mi się nie chce a Ty jak nie masz śniegu to migiem to zrobisz.
Bogdzia 09:35, 16 mar 2013

asc napisał(a)
Mam dzięciołą.. mam był

No to się doczekałaś a zdjecie też masz? Idę zobaczyc a potem okrywac rh.
Welka 10:13, 16 mar 2013

Bogdzia napisał(a)

Nie sądzę by to mogło zaszkodzic bo ja w każdą zimę jak tylko ziemia odrobinę rozmarznie podlewam przynajmniej te które były ostatnio przesadzane a jak się da to i inne. Nigdy nic sie nie stało. Plamy na liściach to albo grzyb albo poparzenia słoneczne o które ostatnio było dośc łatwo bo swieciło ostre słońce, dlatego ja często pisze żeby rh w tym okresie przykrywac przed słońcem i z tego tez powodu podlewa sie rh by uzupełniły zapas wody bo ją odparowują a nie pobierają z ziemi przez cała zimę.Nic teraz nie zrobisz , musisz poczekac aż miną mrozy i wtedy się okaże czy jest żle .

Dzięki za odpowiedź, on w sumie był okryty gałązkami świerkowymi i słońce nie powinno o poparzyć, więc pewnie jakiś grzyb. Zwłaszcza, że ten drugi rośnie w miejscu bardziej nasłonecznionym i jego szybciej by poparzyło. Tak jak radzisz, poczekam jak się ocieli i jak dalej będzie taki marny to go wymienię.
Pozdrawiam
popcorn 10:31, 16 mar 2013

Bożenko wyślą w poniedziałek dopiero, nie poinformowali mnie po prostu Uff!

"Witam,

Przepraszamy za zamieszanie olega zapewno pominął fakt sprostowania otrzymanego e-maila.
Obawialiśmy się wysyłki oraz że paczka nie dojdzie następnego dnia i paczka będzie zalegać u kuriera dlatego też nadana zostanie fizycznie
w poniedziałek.
Przepraszamy bardzo ale myślę że takie rozwiązanie było słuszne.

Pozdrowienia / Regards"
Bogdzia 10:36, 16 mar 2013

Ewelinka231281 napisał(a)

Dzięki za odpowiedź, on w sumie był okryty gałązkami świerkowymi i słońce nie powinno o poparzyć, więc pewnie jakiś grzyb. Zwłaszcza, że ten drugi rośnie w miejscu bardziej nasłonecznionym i jego szybciej by poparzyło. Tak jak radzisz, poczekam jak się ocieli i jak dalej będzie taki marny to go wymienię.
Pozdrawiam

Ewelinko nie spiesz się z wymiana , zobaczymy jaki będzie i nawet gdyby było coś nie tak jak powinno to jeszcze mozna go przesadzic, leczyc , zobaczymy , no chyba że będzie bardzo żle to dopiero wyrzucic.
Bogdzia 10:37, 16 mar 2013

popcarol napisał(a)
Bożenko wyślą w poniedziałek dopiero, nie poinformowali mnie po prostu Uff!

"Witam,

Przepraszamy za zamieszanie olega zapewno pominął fakt sprostowania otrzymanego e-maila.
Obawialiśmy się wysyłki oraz że paczka nie dojdzie następnego dnia i paczka będzie zalegać u kuriera dlatego też nadana zostanie fizycznie
w poniedziałek.
Przepraszamy bardzo ale myślę że takie rozwiązanie było słuszne.

Pozdrowienia / Regards"

Karolinko super wiadomosc , ale się ucieszyłam. Buziaczki.