Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

anipla 23:37, 15 mar 2013

Bożenko pewnie śpisz ,więc informuję że -8 jest u mnie ,wcale bym sie nie zdziwiła gdybyś inną temp miała...ostatnio rozmawiałam przez tel. ze znajomą która była w pracy w A (1km ok chyba tam jest) i w trakcie rozmowy u niej strasznie sypał śnieg a u nas nawet płatek nie spadł ...
tak sobie myślę że mieszkamy na jakimś "łączeniu się ""czegoś" (nie smiać mi się tu proszę bo nie znam się - czego to łączenie jest )bo podobna sytuacja miała miejsce latem jak u mnie kropla deszczu nie spadła a za rynkiem lało straszliwie i wiatrzysko było - normalnie 2 światy.
Spokojnej nocki

Bogdzia 06:31, 16 mar 2013

monteverde napisał(a)
A w ogóle po co ten mróz do nas przyszedł, jeżyna bezkolcowa całą zimę miała zielone liście a w tych dniach wszystko ścięło czuję, że będę liczyć straty na wiosnę, bo nie mam tyle śniegu co wszyscy, chociaż teraz jest -3 st tylko, pozdrawiam Bogdziu

Ania przy -3 to mogą Ci zmarznąc te które już wyrosły tzn cebulowe, dla pozostałych jest to nieszkodliwa temperatura przynajmniej tak wszędzie piszą.U mnie jest -9 a rh pokurczone jakby było -30.
Bogdzia 06:36, 16 mar 2013

anipla napisał(a)
Bożenko pewnie śpisz ,więc informuję że -8 jest u mnie ,wcale bym sie nie zdziwiła gdybyś inną temp miała...ostatnio rozmawiałam przez tel. ze znajomą która była w pracy w A (1km ok chyba tam jest) i w trakcie rozmowy u niej strasznie sypał śnieg a u nas nawet płatek nie spadł ...
tak sobie myślę że mieszkamy na jakimś "łączeniu się ""czegoś" (nie smiać mi się tu proszę bo nie znam się - czego to łączenie jest )bo podobna sytuacja miała miejsce latem jak u mnie kropla deszczu nie spadła a za rynkiem lało straszliwie i wiatrzysko było - normalnie 2 światy.
Spokojnej nocki

Tak masz racje , u mnie jest to samo deszcz pada na Głównej 300m ode mnie a u mnie nie.A rejon o którym mówisz , rynek w A to tam zawsze bardzo obficie pada.Moja siostra kilka razy nie przyjechała do mnie z Łodzi choc się umawiała bo u niej padało i myślała że u mnie też a umawiałysmy sie na spacer po lesie. Dzwonię i pytam dlaczego jej nie ma to mówi no przecież leje a u mnie słoneczko i żadnej chmurki. Mrozy za to u mnie duzo większe niż u niej i wiosna dużo później.
Madzenka 08:03, 16 mar 2013

Pozdrawiam zimowo...
U mnie też rzadziej pada niż na południu Wrocławia, tak jakby na linii Widawy się wszystko zatrzymywało.
yolka 08:33, 16 mar 2013

Witam Bogdzię i wszystkich miłośników jej ogrodu. jak o opadach mowa, to na Kujawach (okolice Inowrocławia) leży śnieg, który w trzeciej już turze w tym roku spadł 10 i 11 marca.
yolka 08:33, 16 mar 2013

Witam Bogdzię i wszystkich miłośników jej ogrodu. jak o opadach mowa, to na Kujawach (okolice Inowrocławia) leży śnieg, który w trzeciej już turze w tym roku spadł 10 i 11 marca.
Mala_Mi 09:00, 16 mar 2013

Będzie wiosna.. pojawiły sie u mnie szpaki.... a jak one się pojawiają to ..już tydzień do wiosny
Dziś zapowiadanych strasznych mrozów nie było.. jeszcze dzisiejsza noc ma być kryzysowa... oby
jotka 09:15, 16 mar 2013

Wasze opowieści o różnicach pogodowych (pada, nie pada, ...) przypomniały mi moją przygodę sprzed lat. Strasznie zaczęło lać jak wracałam z działki, Nie miałam parasola, ale i tak by pewnie nie wiele by pomógł. Jak doszłam do przystanku autobusowego już nie padało, a ja wyglądałam jak przysłowiowa "zmokła kura". Nadjechał autobus, ja wsiadłam i stałam się obiektem zainteresowania wszystkich pasażerów. Na szybach autobusu ani kropli jakby w ogóle nie padało ...

Miłego dnia Bogdziu Tobie, Twojemu M. i Twoim gościom
Mala_Mi 09:21, 16 mar 2013

Mam dzięciołą.. mam był
Bogdzia 09:23, 16 mar 2013

jotka napisał(a)

Wasze opowieści o różnicach pogodowych (pada, nie pada, ...) przypomniały mi moją przygodę sprzed lat. Strasznie zaczęło lać jak wracałam z działki, Nie miałam parasola, ale i tak by pewnie nie wiele by pomógł. Jak doszłam do przystanku autobusowego już nie padało, a ja wyglądałam jak przysłowiowa "zmokła kura". Nadjechał autobus, ja wsiadłam i stałam się obiektem zainteresowania wszystkich pasażerów. Na szybach autobusu ani kropli jakby w ogóle nie padało ...

Miłego dnia Bogdziu Tobie, Twojemu M. i Twoim gościom

Nie wiem jak Ty ale ja nie lubie byc obiektem zainteresowania nawet w pozytywnych sytuacjach a co dopiero jak ludziom rusza fantazja i wymyślają powody przez które jesteś mokra. To prawda że są takie miejsca obok siebie gdzie deszcz pada częściej i te gdzie nie pada i Tobie też sie zdarzyło tego doświadczyc. U mnie dziś ostre słońce . Martwię sie o rh.Ono nie grzeje tylko swieci, najgorsza pogoda dla rh.Pozdrówka Jolu.