Wpadłem Bogusiu do Ciebie a tu takie mądrości Hania pisze. Oświećcie mnie kochane jeszcze raz - do Rh oraz hortensji stosować siarczan amonu? a nie jakiś ogólny nawóz do Rh czy do hortensji? Proszę i pozdrawiam.
No właśnie z Hanią toczymy rozmowy bo ja czytałam że siarczan amonu zasala ziemię co nie jest korzystne dla roslin ale Hania go stosuje , mało tego badała ziemie i wszystko było w porządku. Ja dawałam zawsze nawozy specjalistyczne , czasem malutko tego siarczanu , ale jak Hania wypraktykowała to dam w tym roku więcej. On faktycznie dobrze zakwasza , mocniej niz nawozy do rh czy hortensji ale ja go w większych dawkach nie stosowałam bo się bałam tego zasolenia.Musisz sam podjąc decyzję.
Bogdzia dobrze, że wpadłam do Ciebie bo bym zapomniała o siarczanie pod rh wszystko przeczytałam, u mnie śnieg zanika za to mroźny wiatr od popołudnia co mnie wcale nie cieszy pozdrawiam
Wpadłam i ja Bożenko ale smutno mi z pewnego powodu Nie lubię jednak kotów,chociaz ją karmię i jestem dla niej dobra to jej nie lubię za to co dzisiaj zrobiła Zamordowała dzwońca a on biedaczek skończył zycie na moich rekach Matko jakie to smutne uczucie .Nic nie mogłam zrobić chociaż go puściła to kły i pazury zrobiły swoje Paskuda jedna ,nie chcę kota mordercę ale one wszystkie takie są taka ich natura niestety .Obraziła się na mnie bo ją pokrzyczałam i miotłą postraszyłam Mam nadzieję że sobie na dobre poszła skąd przyszła.Pozdrawiam Bożenko pięknie i dziękuję za pamięć o mnie
Ja tez kotów nie lubie za to samo a one na dodatek nie robią tego z głodu tylko dla zabawy.Nie masz na co liczyc , kot to wyrachowane zwierzę i nie pójdzie nigdzie z miejsca gdzie ma pełną miskę.Współczuję okropnych przeżyc.
Bogdziu pędzisz jak niezły Halny...czy ten siarczan pod rh jest pod jakąś nazwą sprzedawany czy tak po prostu jako siarczan amonu( bo zielona jestem) i czy sypać od razu po posadzeniu czy w następnym sezonie dopiero? buziam na dobranoc