Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

JulkAd 12:26, 19 mar 2013

Bogdzia napisał(a)

Kupujesz jako siarczan amonu.Na drugie pytanie mam problem z odpowiedzią - czyli kiedy go sypac. Problem polega na tym że co innego piszą w róznych publikacjach a co innego wiem ze swojej praktyki. Ja w pierwszym roku żadnych nawozów nie daję. Na początku dawałam i prawie zawsze rosliny były do wyrzucenia. W publikacjach piszą żeby dawac . Mnie z tych artykułów rozsądne wydaje sie jedynie dodawanie podczas sadzenia pylistej siarki bo ona prawie rok się rozkłada i potem utrzymuje kwaśny odczyn gleby, ale kiedy ja sadziłam nic o siarce nie wiedziałam , sadziłam do mieszanki ziemi z torfem i w pierwszym roku nie dawałam żadnych nawozów, jedynie jeśli roslina bardzo źle wyglądała to rozcieńczone dolistne nawozy. Musisz wybrac sama co zrobisz, ja gdybym dziś sadziła dałabym tylko tą pylistą siarkę i nic więcej przez cały rok.

Buziaki za pomoc
Bogdzia 12:29, 19 mar 2013

dajana napisał(a)
Pozdrówka przesyłam Bogdziu z zaśnieżonej Małopolski Sypie śnieg od rana ale ja się nim nie przejęłam, latałam z piłą spalinową po lesie i wycinałam chaszcze, gałęzie buka, krzywe cienkie sosny i diabli wiedzą co jeszcze coś strasznie kującego. Troszkę oczyściłam las za siatką Pozbyłam się gałęzi które zacieniały mi ogródek warzywny a przy okazji przemoczyłam się do suchej nitki Za to dotleniłam swój organizm zaraz lepiej się poczułam .

Dajana Ty dbaj o swoje zdrowie , nie wiem jak u Ciebie ale u mnie bardzo gęsty ten śnieg, aż nie wiem jak w takich warunkach mogłaś pracowac.Trzeba było poczekac do lepszej pogody . Co do kota jestem pewna ze znajdziesz jakieś dobre rozwiązanie choc ja znaleźc nie umiem na dzikie koty pałętające sie u mnie .Pozdrawiam Dajanko.
Bogdzia 12:29, 19 mar 2013

JulkAd napisał(a)

Buziaki za pomoc

Mala_Mi 12:32, 19 mar 2013

bociany dwa nad domem leciały... mam foto zdążyłam.. kapcie mam mokre bo Latałam w śneigu... hurra wiosna przyjdzie.. zaraz foto wstawiam, ale najpeirw musiałam tobie powiedzieć.. teraz gonie do siebie.. dwa i t ow locie. Wierząc w zabobony bedzie to dobry i lekki rok

a Tobie też wrzucę.. pierwsze boćki... ale szybko z zachodu przyleciały... hurrraaaaaa ......

Bogdzia 12:41, 19 mar 2013

asc napisał(a)
bociany dwa nad domem leciały... mam foto zdążyłam.. kapcie mam mokre bo Latałam w śneigu... hurra wiosna przyjdzie.. zaraz foto wstawiam, ale najpeirw musiałam tobie powiedzieć.. teraz gonie do siebie.. dwa i t ow locie. Wierząc w zabobony bedzie to dobry i lekki rok

a Tobie też wrzucę.. pierwsze boćki... ale szybko z zachodu przyleciały... hurrraaaaaa ......

Byłam właśnie u Ciebie a tu taka wiadomosc , no to teraz już wiosna musi przyjśc bo bocki mądre i wiedza co robią. A moze to nasz Bociuś bo dziewczyny pisały że go nie widac nigdzie?
Dzięki za dobre wieści.
dajana 12:43, 19 mar 2013

Koraliki dla ciebie
dajana 12:48, 19 mar 2013

I coś na ząb wiem że to nie karnawał ale zachciało mi się pączków i o to nocne wypieki .Smacznego

Bogdzia 12:48, 19 mar 2013

dajana napisał(a)
Koraliki dla ciebie

Świetne zdjęcie ale nie wiem co to za ptaszki , mam wrazenie że czyżyki ale nie widzę szczegółów.Dzięki Dajanko.
Bogdzia 12:49, 19 mar 2013

dajana napisał(a)
I coś na ząb wiem że to nie karnawał ale zachciało mi się pączków i o to nocne wypieki .Smacznego

Dzięki , chetnie bym zjadła. Pracowita z Ciebie dziewczyna , w nocy pączki , w dzień wycinka. Podziwiam.
boguslawa_ma... 13:12, 19 mar 2013

Zaglądam i pozdrawiam