Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Madzenka 21:17, 18 mar 2013

Anabell napisał(a)
Muszę jeszcze dociec, w gotowych mieszankach są formy azotu amonowe, azotanowe i amidowe. te ostatnie nie dla roślin kwaśnolubnych.

No to już się od nas nie uwolnisz

Pozdrawiam Bożenko. U mnie znów zima... Taka leciutka a jednak...
danuta_szwajcer 21:19, 18 mar 2013

U Ciebie zawsze się czegoś doczytam mądrego widze, ze Hania to praktyk od nawozenia i dobrze wiedziec u mnie Bożenko juz zaczeło sypac śiegiem, ktorego do tej pory nie było i mogło tak zostac bo teraz co wymrozilo to juz ani snieg nie pomoze a tylko utrudni warunki do życia no i byle do wiosny pozdrawiam cieplutko
agniecha973 21:26, 18 mar 2013

Skusiłam się na 3x Percy Wiseman Chyba przestanę jeździć wiosną na zakupy.
Bogdzia 21:32, 18 mar 2013

Kindzia napisał(a)
Ale mądrzejsza jestem niż tydzień temu...siarczan amonu. Sypnę po troszeczce tym moim ...
I Magiczna siła tylko na wiosnę?... Czy ja się kiedyś tego wszystkiego nauczę ???

Nauczysz sie bez problemu.
Bogdzia 21:34, 18 mar 2013

agniecha973 napisał(a)
Skusiłam się na 3x Percy Wiseman Chyba przestanę jeździć wiosną na zakupy.

Agnieszko nie wiem czy wiesz że one nie rosną wysokie , tak ok1m to ich max , szerokośc podobna jak wysokosc.
Bogdzia 21:37, 18 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
U Ciebie zawsze się czegoś doczytam mądrego widze, ze Hania to praktyk od nawozenia i dobrze wiedziec u mnie Bożenko juz zaczeło sypac śiegiem, ktorego do tej pory nie było i mogło tak zostac bo teraz co wymrozilo to juz ani snieg nie pomoze a tylko utrudni warunki do życia no i byle do wiosny pozdrawiam cieplutko

Danusiu tak samo było u mnie w tamtym roku jak już wszystko pomarzło to wtedy spadł śnieg, ale w tym roku mróz był mniejszy więc może nie będzie tak źle, no i jeszcze mróz zapowiadają więc może ten śnieg będzie jednak potrzebny? To ten snieg idzie w moją stronę , na razie nie doszedł, a mnie już wszystko jedno mam śniegu duzo to może byc jeszcze więcej.Pozdrawiam.
agniecha973 21:39, 18 mar 2013

Tak, ale bardzo podobają mi się ich kwiaty. Po drugie inne były pojedyncze sztuki, tylko Grandiflorum było więcej. Zobaczę co wymodzę, jak już wiosna będzie

I u nas pada śnieg, ale na razie na plusie. Mi się już płakać chce od tej zimy. Mało narzekam, ale chyba w końcu pęknę i się wypłaczę. No ileż można!
Bogdzia 21:39, 18 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)

No to już się od nas nie uwolnisz

Pozdrawiam Bożenko. Mnie znów zima... Taka leciutka a jednka...

Jutro pewnie bedzie na plusie u Ciebie i śnieg stopnieje i roslinki podleje , więc jest to korzystne. Pozdrówka Marzenko.
Bogdzia 21:41, 18 mar 2013

agniecha973 napisał(a)
Tak, ale bardzo podobają mi się ich kwiaty. Po drugie inne były pojedyncze sztuki, tylko Grandiflorum było więcej. Zobaczę co wymodzę, jak już wiosna będzie

Ja tez lubię te ich rumieńce i potem kremowo - morelowy kolor.Bedzie dobrze.
Bogdzia 21:44, 18 mar 2013

agniecha973 napisał(a)

I u nas pada śnieg, ale na razie na plusie. Mi się już płakać chce od tej zimy. Mało narzekam, ale chyba w końcu pęknę i się wypłaczę. No ileż można!

Mnie też ta zima bardzo wkurzała ale dziś przejrzałam zdjęcia z kilku lat z marca i kwietnia i właściwie nie ma sie czym denerwowac przynajmniej na razie bo wielkich wysypów kwitnących roślin nie było. jak dobrze pójdzie to rosliny jeszcze zdążą o swoim czasie zakwitnąc, tylko na tą biel już sie patrzec nie chce.