Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

monteverde 22:47, 26 maj 2013

Ewelina byłaś na targach? oj chyba świętujesz
Welka 17:37, 27 maj 2013

asc napisał(a)
Zajrzałąm .... nawet 3 stronki w tył obejrzałam...... gratuluję zdanego egzaminu..
Ja lubię kwiaty host najbardziej podobają mi się białe pachnące, ale odmiany nie znam..

Witam!

Jakbym pamiętała, które hosty mają białe kwiaty to tez bym zostawiała, bo takie bym zniosła, a swój stosunek do niebieskich i fioletowych kwiatów już nie raz wyraziłam i dlatego tnę hosty części żurawek zresztą też obcinam kwiatki, zwłaszcza tym nowo nabytym.
Pozdrawiam
Welka 17:39, 27 maj 2013

malwes napisał(a)
Ewelina,
Ogromne GRATULACJE z powodu zdanego egzaminu. Możesz być z siebie bardzo duuuumna a w nagrodę kup sobie nową roślinkę

Na widok tego syropu dostałam ślinotoku (uwielbiam) ale też wróciły przemiłe wspomnienia z dzieciństwa. Jak byłam mała, rodzice wyjeżdżali ze mną do leśniczówki na całe lato i mama z ciocią także robiły syrop z sosny. Pamiętam te lasy, te zapachy, łany łubinu, typowe dla tamtejszego krajobrazu płoty z całych okrągłych bali drewnianych, sarny na łące....ech....nie ma już tej leśniczówki. A zatęskniłam....

Kupiłam i to nie jedną, czekam na dostawę
Cieszę się, ze przywołałam miłe wspomnienia, też pamiętam jak z mamą zbierałyśmy kwiat lipy, kwitnących pokrzyw. Chciałabym żeby moja Kinia tez kiedyś miała takie wspomnienia i dlatego zbierałyśmy razem
Pozdrawiam
Welka 17:41, 27 maj 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Gratuluje Ewelinko zdania egzaminu Pierwszy irys ma ładny kolor A zdjęcia rób tak, żeby chwastów nie było widac Mokro u nas i zimkno bardzo to i chwasty i trawa znowu beda rosly Pozdrawiam

Dziękuję
W piątek w pieliłam, a dziś już przy robieniu zdjęć kilka chwastów zauważyłam, ale zaczęło kropić i musiałam się ewakuować z dworu, udajcie, ze chwastów nie widać
Pozdrawiam
Welka 17:42, 27 maj 2013

AniaK napisał(a)
Gratuluję egzaminu
Piękna ta hosta white feather, też mam tylko dużo mniejszą, szkoda że później robi się zielona.
Pozdrawiam

Dziś sprawdzałam swoją, od dołu już ma bladozielonkawy kolor, ale nacieszyła oko i tak
Pozdrawiam
Welka 17:43, 27 maj 2013

Joanka napisał(a)
Ewelinko, ja również gratuluję

Pięknie kolorowo u Ciebie.
Pozdrawiam.

Dzięki.
Kolor w ogrodzie uwielbiam, także pochwała mnie cieszy
Pozdrawiam
Welka 17:44, 27 maj 2013

zuza12 napisał(a)
Gratuluję Ewelinko. No oczywiście nasze trzymanie kciuków pomogło.

Bez tych kciuków mogłoby się nie udać
Pozdrawiam
Welka 17:46, 27 maj 2013

malgocha1960 napisał(a)
Ewelinko,biała hosta piękna,ile lat ja masz,bo moja ma trzeci rok,ale rosnie bardzo po woli.Taki syropek przydałby sie,leżę z grypa właśnie.

Gosiu, kupiłam ją w zeszłym roku wczesną wiosną, miała z 2-3 kiełki i tak się rozrosła, rośnie jak na hostę w dość mocnym słońcu i jako biała to kilka listków ma lekko przypalonych, już jako zielona nic się jej nie dzieje. Zaraz sprawdzę u Ciebie czy już ze zdrowiem lepiej czy podsyłać syrop
Pozdrawiam
Welka 17:49, 27 maj 2013

monteverde napisał(a)

Gratuluję egzaminu, ja już w rajskim dzisiaj przyjechałam, byłaś na targach? co kupiłaś? będę w warmińskim po Bożym Ciele na dłużej

Na targach byłam w niedzielę, w sobotę do 14 byłam w pracy, a potem M z teściem robili szklarnię i nie było jak. Wybór lepszy niż na tych targach na Jagiell., ale nazw żurawek nikt nie znał. Skupiłam się głównie na kupnie sadzonek pomidorów, bo jednak uda się zrobić w tym tyg szklarnię i będę eksperymentować, ale wzięłam też kilka trawek i dwie hortensje pnące na prezenty. Zaraz wkleję zdjęcia. Będę śledzić kiedy się pojawisz, bo w sumie do końca roku jeszcze trochę i mam luzy w pracy
Pozdrawiam
Welka 17:55, 27 maj 2013

EPODLAS napisał(a)
Ewelinko, ta brązowa Carex od Szmita mi zmarzła.To jedyna trawa która nie przezimowała u mnie. A jak u ciebie, bo o ile wiem też ją kupiłaś.

Bożenko, buchanani przetrwała bardzo ładnie, była podsypana kompostem na zimę, trzy inne brązowe, które kupiłam później tez przetrwały rewelacyjnie (bronzita/bronco - jakoś tak - były przykryte gałązkami świerkowymi). Słabo za to przezimowała mi turzyca frosted curls, odbiła po bokach, środek był pusty i wczoraj na targach dokupiłam na wymianę, a tamte przeniosłam. Evergold też musiałam obcinać do zera, bo po zimie szpeciła, ale już odbiła. Bezpowrotnie straciłam konwalnika i tę pomarańczową turzycę (coś na P i F, jak wymarzła wykasowałam z zapisków). Także u mnie brązowe najbardziej się sprawdziły, mam je akurat na zdjęciach, to zaraz zobaczysz.
Pozdrawiam