Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Welka 16:26, 13 wrz 2012

Witam!

Elizo, u tego sprzedawcy kupowałam pierwszy raz, wiosną okaże się czy dobrze wybrałam. Za wszystko zapłaciłam z przesyłką 110 zł, a mam 40 krokusów (o podziału z tatą ), 5 zimowitów, 6 lilii, 20 czosnków, 3 kamasje, śnieżyczki, 3 hiacynty, 5 jaskrów ogrodowych i 6 rodzajów tulipanów (około 30 cebulek), na pewno zapłaciłam duuuużo mniej niz w sklepach w Ol. Krokusy w sklepie widziałam po 11 za 10 cebulek a ja płaciłam za taką ilość 3 zł - różnica taka, że te moje nie mają kolorowych plakietek jak te ze sklepu, a co wykiełkuje - zobaczymy. Dla mnie wyprawa z dziećmi do sklepu czy na jakąś giełdę to cała wycieczka, wolałam na spokojnie w domu przejrzeć ofertę i wybrać, czy słusznie zrobiłam napiszę wiosną
Aniu, Zuza, to jest w miarę nowa część ich ogrodu, w tle widać domek wyremontowany ze starej szopy i właśnie do tej części tata sępi ode mnie rośliny
Bożenko, większość wsadziłam w pobliżu host, traw albo rozchodników, żeby coś rosło zanim tamte wypuszczą, a później tamte zasłonią te i tak w kółko mam nadzieję traw na razie nie dokupuję, zobaczę jak te poradzą sobie z zimą.
Małgosiu, u mnie po tej zimie wypadła jedna żurawka, ale od początku była cherlawa i mizerna, teraz mam z 3 takie potencjalnie zagrożone, ale wierzę, ze dadzą radę jeśli nie będzie takiej zimy jak ta ostatnia.
Ewelino, to w sumie dobrze, że dużo nie zapłaciłam za sadzonkę (chyba z 9 zł), bo już annawu mi pisała, ze jej przemarzł tej zimy, okryję go, może chociaż od korzenia puści na wiosnę, bo listki bardzo mi się podobają

Pięknie pada, odejdzie mi podlewanie roślinek
Pozdrawiam
anieszka 20:21, 13 wrz 2012

U nas też leje i zimno brrrrrrrrrr
Ale przy kominku jest super
Mnie też jeszcze czeka zakup cebulek, jak narazie posadziłam 100krokusów Myślałam że starczy mi na nie wiem jaki kawał, a tu niespodzianka - setka to nie jest wcale dużo
Jutro wzięłam sobie urlop, więc jak pogoda dopisze, poszaleję w ogrodzie
kasik778 21:00, 13 wrz 2012

cześć a to nakupiłaś cebulek, ja dopiero mam zamiar się zastanowić co kupić
Sebek 21:07, 13 wrz 2012

Ja cały czas porównuję ceny w sklepach internetowych - i ten co w nim kupiłaś to ceny są najlepsze - za zamówienie cebulek co na pewno potrzebuję - 360 się tego uzbierało Porównam z cenami w marketach i zobaczę co mi się bardziej opłaca. W sumie myślałem, że wyjdzie za to więcej - a jest niecałe 120 złotych, więc tragedii nie ma
Nati 21:30, 13 wrz 2012

witaj dziękuję za odwiedzenie wątku u ciebie pięknie, zajrz ałam z niecierpliwością ponieważ mam znajomą z okolic olsztyna ewelinę, ale tutaj również miłe zaskoczenie w postaci ogrodu , domu i dzieci słodziutkie

pozdrawiam
Dorka 21:58, 13 wrz 2012

Jak Wy to obliczacie, że wiecie jak ogromne ilości są potrzebne, bo dla mnie to jakiś kosmos ? nigdy jeszcze nie wsadzałam cebulek
Megi 12:28, 14 wrz 2012

Dorka napisał(a)
Jak Wy to obliczacie, że wiecie jak ogromne ilości są potrzebne, bo dla mnie to jakiś kosmos ? nigdy jeszcze nie wsadzałam cebulek

ja kupuję na oko, a że moje oko pomniejsza, to zawsze mam za mało
Welka 14:45, 14 wrz 2012

Witam!
Anieszka, urlopu dziś nie mam, ale mam mało lekcji i przed 13 byłam w domu, ale urodziny córusi nie pozwalają mi popracować w ogrodzie, muszę piec ciasta na jutro i na niedzielę.
Kasik, musiałam wsadzić teraz, później mam dużo roboty w szkole i mogłabym się ze wszystkim nie wyrobić.
Sebek, jakbym miała więcej czasu to może i pojeździłabym po marketach i centrach handlowych, ale wyszłabym pewnie z jakimiś innymi roślinami do ogrodu, więc tak było bezpieczniej i w moich przypadku na pewno taniej
Nati witaj i zapraszam częściej
Dorka, zawsze na opakowaniach czy w aukcji jest napisane w jakiej odległości cebulki obok siebie, ale tak jak Megi kupuję na oko, wszystkie wsadzam do jednego dołka, a rozmiar dołka w zależności od cebulek, dla 10 krokusów dużo mniejszy niż dla 10 tulipanów czy hiacyntów, będziesz widziała po cebulce, kup opakowanie krokusów, hiacyntów i tulipanów na próbę, zobaczysz ze to nic trudnego.

Pozdrawiam
Welka 13:22, 15 wrz 2012

Witam!
W oczekiwaniu na Kiniusiowych gości popieliłam i porobiłam kilka zdjęć
trytoma

armeria

żurawka Mysteria

jeżówka green jewel nadal zachwyca

Welka 13:23, 15 wrz 2012

Red baron kupiony u Szmitów

turzyce