Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Welka 19:13, 08 wrz 2012

Witam!
Eliza, dopiero jak napisałaś to sobie uświadomiłam, że dla mnie to oczywiste ze tam jest kapliczka, ale niekoniecznie jest to oczywiste dla oglądających
Aniu, będę pewnie jechała z M pomóc dziadkom z dyniami, bo sami ich nie podniosą, a co z nimi zrobią to w sumie nie pytałam babci.
Maju witaj, sama nie wiem kiedy skończą się te początki, wraz z budową altany i zrobieniem ogrodzenia rozpoczną się nowe nasadzenia, więc do końca jeszcze daleka droga.
Marta, miałam dziś rano konferencję dotyczącą nowe podstawy, a że w listopadzie kończy mi się staż to musiałam jechać do Ol, więc nijak mi było do Starego Pola, umówiłaś się z kimś z ogrodowiska? Pochwal się co kopiłaś, jak nie masz swojego wątku, to możesz śmiało u mnie
Gosiu, witam i również pozdrawiam nauczycielsko, dowiedziałam się dziś, że jako szkoła nie zrobiliśmy jednej rzeczy (albo ja o tym nie wiem, bo to dotyczyło III klasy), a mogą o to zapytać na egzaminie na staż i muszę porozmawiać z górą czy to było czy tego nie było, bo sama wiesz, ze w tych wszystkich papierach można się zagubić.

Udało nam się naprawić mój ukochany aparat i podczas drzemki K polatałam po ogrodzie, więc zasypię Was zdjęciami
Kupione ostatnio zimowity

Welka 19:17, 08 wrz 2012

Kupiłam przy wcześniejszych zakupach wiciokrzew, malutki, bo muszę sprawdzić czy wytrzyma w przeciągu

pasychandra
Welka 19:19, 08 wrz 2012

Pierwsze mocno przebarwiony liść trzmieliny

Jeżówka Secret Joy

Welka 19:21, 08 wrz 2012

Gałązka rozchodnika od Ani Monte najpierw stała sobie w wazonie, jak wypuściła korzonki trafiła do ziemi i ładnie się rozwinęła

Żółta trytoma ponownie zakwitnie

Welka 19:26, 08 wrz 2012

To jeszcze nie koniec

Itea też się przebarwia jesiennie

Sasanka

Berry smoothie

Plum Royale

Arella
Welka 19:29, 08 wrz 2012

Teraz to już ostatnie, muszę przesłać pozostałe żurawki do identyfikacji, a tam akurat przez fotosika i muszę na chwilkę uciec
Kupiony jako Matrona, ale coś za mocny kolor mi się wydaje

Z rozpędu tam dodałam 6 zdjęć a tu mi wyszły dwa, ale już tak zostawię
Pozdrawiam
kasik778 22:39, 08 wrz 2012

No proszę ile się u ciebie dzieje nawet trytomy kwitną moje jakieś cherlawe...
grembosia 22:47, 08 wrz 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Znalazłam jeszcze zdjęcie z niedzielnego wypadu z rodzinką i znajomymi - na Warmii jest dużo przydrożnych kapliczek, ta stoi na środku pola, ale kiedyś była tam polna droga

Wiadukt obok bunkrów

I chyba żurawie, ale pewności nie mam, bo były za daleko

Coś niesawitego...
monteverde 22:55, 08 wrz 2012

Ewelinko ta Matrona jest taka czerwona? a co to za wiciokrzew,że ma takie listki? znasz odmianę?zakupy już wrzuciłam
annawu 23:20, 08 wrz 2012

monteverde napisał(a)
Ewelinko ta Matrona jest taka czerwona? a co to za wiciokrzew,że ma takie listki? znasz odmianę?zakupy już wrzuciłam

Miałam ten wiciokrzew, co roku do ziemi przemarzał ale odbijał i pięknie się rozrastał ale ostatniej zimy nie wytrzymał i nie mam go już.

wiciokrzew japoński aureoreticulata