Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 22:04, 29 maj 2013

popcarol napisał(a)
Tak, chwasty wszedzie i zawsze bujnie rosna

pozdrawiam!

Karola pozdrawiam, słoneczka życzę i mało zielska do wyrywania
gierczusia 22:52, 29 maj 2013

Moje hosty teź niemiłosiernie szleją w tym roku .. Może to i fajnie , ale mi się powoli zaczynają z rabaty wylewać
eliza3 23:02, 29 maj 2013

gierczusia napisał(a)
Moje hosty teź niemiłosiernie szleją w tym roku .. Może to i fajnie , ale mi się powoli zaczynają z rabaty wylewać

Jedna też mi się wylewa, będę dzielić na wiosnę. Zresztą pewnie nie tylko ją
boguslawa_ma... 13:35, 30 maj 2013

Zaglądam do ciebie i kwiatucha posyłam w deszczowy dzień.
Urszulla 14:07, 30 maj 2013

Kasiu, słoneczko pięknie daje, działam z jednorocznymi, teraz przerwa na kawkę. Heliotrop, ucięłam im czubki mam nadzieję, że się rozrosną

Śliczny jest heliotrop i na dodatek pachnie, może za rok mi się uda go dostać

anna_g 14:07, 30 maj 2013

eliza3 napisał(a)
Hosty w tym roku, wyjątkowo duże. Ta przeszła samą siebie, nigdy taka nie była

Piękna...
anna_g 14:11, 30 maj 2013

Heliotrop Elu mam takiej wielkości jak Twój, też uszczyknęłam czubki, ale przy tym zimnie to on nie szaleje zbytnio... przynajmniej na razie... W dodatku jednego dnia był grad no i mu się trochę dostało... ale mam nadziej, że i tak doczekam się fajnego kwitnienia Czego i Twoim heliotropkom życzę

Elu też mam nadzieję wybrać się choć na chwilę do Alinki (siem zapisałam a Alinka mnie przyjęła) Bardzo bym chciała bo tam będzie tyyyyyle ludzi
Na razie pozwolę sobie skopiować do siebie ten przepis z nadmanganianem - bo to się zawsze może przydać... Nie wiesz czy można to stosować profilaktycznie??
Pozdrawiam
Urszulla 14:14, 30 maj 2013

eliza3 napisał(a)
Dzięki Ula, pomyślę o tym, ale tak mało mam czasu w tym roku na ogród. Jeszcze jednoroczne stoją w doniczkach do wysadzenia. Tyle miałam planów na ten rok, a udało mi się tylko poszerzyć rabatę i wsadzić dwa rh. Ta rabata też świeci pustką i nie bardzo wiem co dalej.

Elu nie martw się coś wymyślisz. Na razie wrzucam inspiracje od Pudełków
pod dużymi Rh sadzą hosty i stoją hortensje w donicach,
i jak poniżej żurawki z pachysandrą
niskie azalie japońskie fajnie wypełniają przestrzeń

eliza3 15:08, 30 maj 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Zaglądam do ciebie i kwiatucha posyłam w deszczowy dzień.

Bogusiu, dziękuję za ślicznego kwiatka, ostatnio bardzo mi się podobają takie kolory. Idealny nadzisiejszą pogodę
eliza3 15:17, 30 maj 2013

anna_g napisał(a)
Heliotrop Elu mam takiej wielkości jak Twój, też uszczyknęłam czubki, ale przy tym zimnie to on nie szaleje zbytnio... przynajmniej na razie... W dodatku jednego dnia był grad no i mu się trochę dostało... ale mam nadziej, że i tak doczekam się fajnego kwitnienia Czego i Twoim heliotropkom życzę

Elu też mam nadzieję wybrać się choć na chwilę do Alinki (siem zapisałam a Alinka mnie przyjęła) Bardzo bym chciała bo tam będzie tyyyyyle ludzi
Na razie pozwolę sobie skopiować do siebie ten przepis z nadmanganianem - bo to się zawsze może przydać... Nie wiesz czy można to stosować profilaktycznie??
Pozdrawiam

Ja na szczęście mam donice pod dachem, więc deszcz i grad im nie zaszkodzi, ale za to południowa strona, a heliotrop podobno nie lubi patelni. Zobaczymy na razie zimno i wszystko stoi w miejscu ale życzenia pięknego kwitnienia przyjmuję i twoim życzę tego samego

Jeżeli chodzi o miksturę, to myślę że nie powinno zaszkodzić, ja swoje podlałam, ale myślę, że przy takiej pogodzie to moim już nic nie pomoże.
U Alinki planuję być, ale jak będzie zobaczymy, ale to jedyna okazja, aby się trochę poznać.