Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

Maria667 12:18, 29 maj 2013

Jaką masz bujną hortensję!
Moje tegoroczne wyglądają dość zabawnie...
eliza3 12:20, 29 maj 2013

atena35 napisał(a)
Elu, bardzo mi miło, że mnie odwiedziłaś, dziękuję.
Przyszłam z rewizytą.
Masz piękny, zadbany ogród, dużo roślin.
Z brakiem czasu u mnie tak samo - "brak i do tyłu", może jeszcze gdyby ta pogoda była normalna.
Może w długi weekend nadrobimy trochę?
Pozdrawiam cieplutko

Mój ogród należy do tych mniejszych, ale i tak jest sporo pracy zwłaszcza z chwastami, bo nie wszędzie mam korę, kancików w tym roku nawet nie ruszyłam. a u Ciebie tak równiutko
eliza3 12:22, 29 maj 2013

Maria667 napisał(a)
Jaką masz bujną hortensję!
Moje tegoroczne wyglądają dość zabawnie...

Moja to stara niezawodna odmiana, idę zobaczyć Twoją.
atena35 12:53, 29 maj 2013

eliza3 napisał(a)

Mój ogród należy do tych mniejszych, ale i tak jest sporo pracy zwłaszcza z chwastami, bo nie wszędzie mam korę, kancików w tym roku nawet nie ruszyłam. a u Ciebie tak równiutko

Równiutko bo 2 tygodnie temu zrobione
Gdzie przykryte korą tam OK, ale przy tarasie gdzie pierwsze nasadzenia i gdzie kory nie ma już chwaściory się pchają
Mala_Mi 13:21, 29 maj 2013

Czytam o problemach z piwoniami, u mnie tak się zachowują piwonie przesadzone w kwietniu ..wiem, że nie ta pora I zaczęło się to dziać, jak zrobiło się upalnie i po obfitym deszczu, wiec podejrzewam grzyba Dziś wreszcie nie pada, podleję je previcurem, albo topsinem..... do apteki nie che mi się lecieć po nadmanganian Auto padło, a apteka daleko
eliza3 14:37, 29 maj 2013

atena35 napisał(a)

Równiutko bo 2 tygodnie temu zrobione
Gdzie przykryte korą tam OK, ale przy tarasie gdzie pierwsze nasadzenia i gdzie kory nie ma już chwaściory się pchają

Ciągle wilgotno, więc chwastom gra, ja codziennie na obchód spacerkiem i tylko mimochodem się schylę a zawsze z garściami zielska wychodzę... Żeby tak szlachetne rosły

eliza3 14:41, 29 maj 2013

asc napisał(a)
Czytam o problemach z piwoniami, u mnie tak się zachowują piwonie przesadzone w kwietniu ..wiem, że nie ta pora I zaczęło się to dziać, jak zrobiło się upalnie i po obfitym deszczu, wiec podejrzewam grzyba Dziś wreszcie nie pada, podleję je previcurem, albo topsinem..... do apteki nie che mi się lecieć po nadmanganian Auto padło, a apteka daleko

Ja dzisiaj zrobiłam miksturę i będę leczyć moje piwonie, bo na innych też zauważyłam, że pąki pleśnieją. U nas cały czas padało, więc grzybom w to graj. Zaraz podleję, zobaczymy może pomoże.
popcorn 15:35, 29 maj 2013

Tak, chwasty wszedzie i zawsze bujnie rosna

pozdrawiam!
hanka_andrus 21:51, 29 maj 2013

Pleśnienie i zamieranie pąków na piwonii,to szara pleśń. Wyciąć pęd i spalić, albo komunalnego śmietnika wynieść,bo rozsieje się na inne rośliny.
eliza3 22:01, 29 maj 2013

hanka_andrus napisał(a)
Pleśnienie i zamieranie pąków na piwonii,to szara pleśń. Wyciąć pęd i spalić, albo komunalnego śmietnika wynieść,bo rozsieje się na inne rośliny.

Dziękuję Haniu, to co spleśniało wyrzuciłam, resztę podlałam miksturą Alinki, mam nadzieję , że pomoże, byleby tylko już nie padało