Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

monteverde 21:30, 27 wrz 2012

Ładne masz żurawki Elizko, na nas wszystkich Ogrodowisko ma wpływ w większym lub mniejszym stopniu i fajnie
eliza3 21:47, 27 wrz 2012

monteverde napisał(a)
Ładne masz żurawki Elizko, na nas wszystkich Ogrodowisko ma wpływ w większym lub mniejszym stopniu i fajnie

Ja też się cieszę, bo dzięki temu nasze ogrody są coraz piękniejsze, a żurawki... jest tyle odmian... pewnie jeszcze dokupię
EPODLAS 22:07, 27 wrz 2012

Elizo, też nie byłam przekonana do żurawek, nawet nie wiem ,czy teraz jestem tak końca jestem do nich przekonana. Mam ich kilka, ale żurawkomania chyba mi nie grozi. Jest teraz na nie moda, ale na pewno im nie można odmówić zalet. Takiej gamy kolorów rzadko można spotkać u innych roślin.
Milka 22:14, 27 wrz 2012

Eliza, mam tez tę żurawke, jest piękna ja tez dopiero tu przekonałam się do żurawek, tak miałam tylko 1 szt,. no cudne są
monteverde 22:36, 27 wrz 2012

Elfik napisał(a)
Ooo, w ogrodzie, to ja mam cale kosze purchawek i deszczówek Wczoraj M był na objeździe pobliskich lasków... Oprócz tych prawdziwów mam jeszcze kilka brzozaków - te zamroziłam posiekane. Na zupkę lub sosik...

Elfiku młode purchawki są smaczne i jadalne a co nazywasz deszczówkami? i brzozakami?
betysia 07:07, 28 wrz 2012

Witam...i dziekuje slicznie z odwiedzinki i cudny wpis....na razie tylko zagladam aby podziekowac i wysciskac
...i zyczyc oczywiscie cudniastego dnia...ale wszystko nadrobie....niebawem!!!!!!!!!!!
eliza3 13:49, 28 wrz 2012

EPODLAS napisał(a)
Elizo, też nie byłam przekonana do żurawek, nawet nie wiem ,czy teraz jestem tak końca jestem do nich przekonana. Mam ich kilka, ale żurawkomania chyba mi nie grozi. Jest teraz na nie moda, ale na pewno im nie można odmówić zalet. Takiej gamy kolorów rzadko można spotkać u innych roślin.

Bożenko, kupiłam właśnie te, bo lubię żółty kolor, tylko on tak ślicznie rozświetla rabatki, zobaczymy jakie będą jak się rozrosną, jest tyle odmian, ale ja nie należę do kolekcjonerów, więc tak jak Ty pozostanę przy kilku
ewalm 14:11, 28 wrz 2012

Elizo, piękny ogród.
Jeszcze nie przeczytałam całości, dopiero jakąś 1/3 i ostatnie kilka postów. Rabata bylinowa pod oknem jest super. Bardzo lubię takie miejsca, które mocno zmieniają się wraz z porami roku.
Ja też mam dziwaczki W tym roku wysiewały się już same, tam gdzie chciały.
serdecznie pozdrawiam
Ewa
eliza3 16:12, 28 wrz 2012

irena_milek napisał(a)
Eliza, mam tez tę żurawke, jest piękna ja tez dopiero tu przekonałam się do żurawek, tak miałam tylko 1 szt,. no cudne są

Czkam, aż się rozrosną i zakwitną, bo bardzo lubię delikatne kwiatki żurawek.
eliza3 16:14, 28 wrz 2012

monteverde napisał(a)

Ooo, w ogrodzie, to ja mam cale kosze purchawek i deszczówek Wczoraj M był na objeździe pobliskich lasków... Oprócz tych prawdziwów mam jeszcze kilka brzozaków - te zamroziłam posiekane. Na zupkę lub sosik...

Elfiku młode purchawki są smaczne i jadalne a co nazywasz deszczówkami? i brzozakami?

Też słyszałam, że młode purchawki są jadalne, ale nie jadłam i nawet nie próbowałam ich przyrządzić ...