Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

Urszulla 09:12, 29 wrz 2012

Pozdrawiam i macham
Milka 13:10, 29 wrz 2012

i smaki i kolory, ale dusza szaleje ze szczęścia
eliza3 16:21, 29 wrz 2012

monteverde napisał(a)
Apetycznie przetwory wyglądają, a gruszka to Konferencja? ja mam żółtego dziwaczka, sam się wysiał w tym roku, w tamtym był dwukolorowy, żółtoróżowy a w tym tylko żółty w tamtym roku owocki na największym u mnie berberysie jakieś 1,80 były tylko przez 2 dni, nadleciały ptaki i było po owocach, także nie nastawiaj się , że będą tak po jednym owocku podjadać, no chyba, że zima będzie lżejsza

Z tymi berberysami to różnie bywa. Dwa lata temu przyleciały kosy i oskubały wszystkie w dwa dni. ale ubiegłej zimy owocki wisiały do wiosny. Nie wiem dlaczego nie skubały? Może w tym roku będą amatorzy
Gruszka konferencja, dobra na przetwory, bo twarda
eliza3 16:29, 29 wrz 2012

Akanto troszkę Ci zazadraszczam, że masz grzybki we własnym ogrodzie, ja też właściwie nie mam źle, bo lasy wkoło, ale grzybów jak na lekarstwo, sprawdzałam byłam dziś w lesie
Co do szałwii, to bardzo mi się spodobała, ale wolałabym by była wyższa, bo lepiej by było ją widać, i jak widzisz ciężko wszystkim dogodzić Ty potrzebujesz niską, a ja wysoką Pozdrawiam.
eliza3 16:38, 29 wrz 2012

Marzenko miło, że wpadłaś, zapraszam na spacerek

Urzulko ja też macham i wysyłam wiadomość

Irenko w końcu wzięłam się do roboty. W ogrodzie pachnie jesienią, w domu cynamonem, znowu robię gruszki
Bogdzia 16:39, 29 wrz 2012

A ja robiłam kompoty z gruszek dla moich wnusiów. Ciekawa jestem jaką zalewą je zalewasz.
eliza3 17:00, 29 wrz 2012

Bogdzia napisał(a)
A ja robiłam kompoty z gruszek dla moich wnusiów. Ciekawa jestem jaką zalewą je zalewasz.

Ja gruszki smażę na wolnym ogniu w syropie z octem i przyprawami korzennymi. Wychodzą bardzo słodkie i lekko kwaśne. Mój M przepada za nimi.
EPODLAS 17:54, 29 wrz 2012

Elizo, twoje gruszki wyglądają apetycznie. Też takie lubię. Jesień to okres robienia przetworów, też przerabiam co się da. Swoje przetwory są smaczne i zdrowe. Wiem co jem.
eliza3 18:18, 29 wrz 2012

EPODLAS napisał(a)
Elizo, twoje gruszki wyglądają apetycznie. Też takie lubię. Jesień to okres robienia przetworów, też przerabiam co się da. Swoje przetwory są smaczne i zdrowe. Wiem co jem.

Ja kiedyś robiłam dużo przetworów, teraz prawie wcale. Gruszki kupił M, więc zrobiłam na specjalne życzenie.
"Każda gospodyni tym się chlubi, że gotuje co mąż lubi"- moja babcia miała kiedyś makatkę w kuchni z taki napisem
eliza3 21:50, 29 wrz 2012

Moja rabata pod oknem.
Była już biała, różowa, a teraz jest wielokolorowa, jesienna.