Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

kasik778 17:29, 19 gru 2012

Pozdrowionka Kasiu
JulkAd 18:47, 19 gru 2012

Kindzia napisał(a)

Poczytałam że sernik na święta robisz....ja też....bez ciasta .....wiedeński Tylko w tym roku chyba po świętach zrobię......bo w święta idziemy w gości to jedno z makiem starczy......a po świętach wszyscy będą szukali jeszcze czegoś innego

Nie piekę sernika Ulcia, źle mnie zrozumiałaś. Nie mogę go upiec w czwartek (w piątek już jedziemy), bo za wcześnie, a w tamtym piekarniku nie potrafię W gazowym piekłam ostatnio z 15 lat temu, teraz bez termoobiegu ani rusz

No i człowiek wygodny się robi...termoobieg fiu, fiu (ale ja mam podobnie Kasiu). Masz rację, że na pieczenie za wcześnie w czwartek, ale biszkopty jak najbardziej wytrzymają. Ja swój sernik też dopiero w niedzielę, albo nawet w wigilię upiekę, ale postanowiłam, że drugie będzie tiramisu i do niego "biszkopt rzucany" wcześniej zrobię. Znaczy się wybywacie do Pszczyny już w piątek?, to wszystko na miejscu będziesz dopiero szykować?, czy już zaczęłaś...myślę raczej o takich potrawach, które można pomrozić.
Kindzia 19:34, 19 gru 2012

kasik778 napisał(a)
Pozdrowionka Kasiu

Kindzia 19:46, 19 gru 2012

JulkAd napisał(a)

Poczytałam że sernik na święta robisz....ja też....bez ciasta .....wiedeński Tylko w tym roku chyba po świętach zrobię......bo w święta idziemy w gości to jedno z makiem starczy......a po świętach wszyscy będą szukali jeszcze czegoś innego

Nie piekę sernika Ulcia, źle mnie zrozumiałaś. Nie mogę go upiec w czwartek (w piątek już jedziemy), bo za wcześnie, a w tamtym piekarniku nie potrafię W gazowym piekłam ostatnio z 15 lat temu, teraz bez termoobiegu ani rusz

No i człowiek wygodny się robi...termoobieg fiu, fiu (ale ja mam podobnie Kasiu). Masz rację, że na pieczenie za wcześnie w czwartek, ale biszkopty jak najbardziej wytrzymają. Ja swój sernik też dopiero w niedzielę, albo nawet w wigilię upiekę, ale postanowiłam, że drugie będzie tiramisu i do niego "biszkopt rzucany" wcześniej zrobię. Znaczy się wybywacie do Pszczyny już w piątek?, to wszystko na miejscu będziesz dopiero szykować?, czy już zaczęłaś...myślę raczej o takich potrawach, które można pomrozić.

Nie wiem czy to wygoda u mnie, raczej kalectwo
U nas obowiązkowo makowiec, ale też nie mogę upiec. W Wigilię biszkopt z owocami i galaretką zrobię, będzie nietypowo w tym roku. U nas na wsi jest piekarnia z cukiernią, wyślę M po makowiec.

Tak, w piątek jedziemy, na 12 dni Aż mi się wierzyć nie chce Mam rolmopsy zrobione i ruskie zamrożone, reszta tam, na miejscu, powstanie

Dużo czasu będę miała, piątek odpada, przywiozą mi meble do salonu Powolutku się meblować zaczynamy Pewnie zacznę w niedzielę gotować, ale jednak głównie na Wigilię się nastawiam. Wolne mam, czasu kupa

Jeszcze tylko jedna choinka mi do ubrania została. Tu mam pachnącą sosnę, piękna i gęsta w tym roku. Trochę niższa niż zwykle, ale nie można mieć wszystkiego
JulkAd 19:53, 19 gru 2012

A Kasiu rolmopsy, to co to u Ciebie? czy to nie jest to samo co zrazy zawijane? moja Babcia tak mawiała właśnie na wołowe zawijańce.
Kindzia 20:06, 19 gru 2012

Rolmopsy to filety śledziowe solone zawijane z ogórkiem kiszonym i marchewką i spięte wykałaczką. Potem do zalewy octowej z cebulą Mniamuśne są i u nas tylko na Wigilię robione Świąteczne
Kindzia 20:10, 19 gru 2012

Moja robota z zeszłego roku, podlane czekają w wannie na rozdanie

JulkAd 20:21, 19 gru 2012

Kindzia napisał(a)
Rolmopsy to filety śledziowe solone zawijane z ogórkiem kiszonym i marchewką i spięte wykałaczką. Potem do zalewy octowej z cebulą Mniamuśne są i u nas tylko na Wigilię robione Świąteczne

A...no to teraz już wiem , a sama je robisz? ja w zalewie octowej lubię, ale raczej na sylwestra albo imprezę...i kupuję, bo nie umiem robić.
JulkAd 20:22, 19 gru 2012

Kindzia napisał(a)

Moja robota z zeszłego roku, podlane czekają w wannie na rozdanie

Piękne takie strojne, przeze mnie to jednak minimalizm przemawia
JulkAd 20:23, 19 gru 2012

Uciekam już dzisiaj...dobranoc