Aniu Ta czarna krecha to nowa rabata (będzie), ta sraczkowata to miałby być ten murek. Nie wiem jak to łagodnie zrobić, to zaczynanie się i kończenie tego sraczkowatego
Róże kupuję w szkółce róż, nie wiem czy to pod Pszczynę należy, my mówimy, że w Pszczynie
Jak chcesz wiedzieć dokładnie gdzie, to przypomnij się później, M spytam i Ci napiszę. Ja jestem okropna, jeżeli chodzi o orientację w terenie
Kupowałam u nich dużo róż, jestem zadowolona. Zdrowe, dorodne sadzonki! W tamtym roku wielkokwiatowe po 20 zł.
Kondziu, tam pod tymi tujami sąsiadów jest dość wilgotno, przy obfitych opadach deszczu nawet grząsko bywa I późno tam słonko zagląda, przez te tuje, a to jest południowa strona.
Myślałam, że jak ta rabatka będzie wyższa, a potem trawnik niżej, to na tej rabacie bardziej sucho będzie. A Ula mówi odwrotnie...zgłupiałam już...
Ja mam wyobraźnię super (wiesz) więc może lepiej żebym się nie wypowiadała z tym murkiem.... fajna sprawa, ja lubię, u siebie zrobię murek pod klonami z kamieni, chcę go poprowadzić tak stopniowo, znaczy początek jakby pod górkę, potem prosto prosto i w dół taka krzywa gaussa powiedzmy (tylko bardziej płaska)
z tą wodą to nie wiem, u mamy na podwyższonej rabacie to zawsze trzeba było częściej podlewać, bo woda szła do gruntu... ale nie wiem... nie wypowiadam się