Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

romka 11:37, 24 lut 2013

wczoraj nie pamiętam już u kogo napisałam, że z tym ogrodem to taka niekończąca się robota... i nie raz mówiłam do Tomka, "czy my kiedyś tu usiądziemy i będziemy siedzieć?" (a przecież u nas tylko trawa i warzywnik póki co, więc wydawałaby się że pracy nie ma aż tyle)
a teraz właśnie oglądam sobie Ewunię Pszczelarnię w Mai w ogrodzie... i Maja pyta czy ogród to romantyczna przygoda czy lekcja przyrody, a Ewa tak fajnie mówi "to ciężka praca" .... taa i na romantyzm to ma ktoś kto wpadnie na chwilę na kawę, albo na wakacje
ludzie to przedziwne istoty... harują jak woły dla chwil
Kindzia 11:46, 24 lut 2013

Trafiłam do Vivy, dzięki Wam...co za cuda!!! Ale inspirację dla siebie znalazłam. Mamy lekko pochyły teren, od tujek sąsiadów aż do naszego domu. Pod tymi tujkami rabata ma powstać w tym roku...i tam zobaczyłam podwyższoną rabatę...wiele razy widziałam, ale dopiero u Niej mnie oświeciło...u nas to by dobrze wyglądało i kłopotu z tym spadem nie będzie...za kamolami muszę się obejrzeć i zastanowić jak to połączyć z rabatą z prawej strony, bo tam murka nie chcę...musi się jakoś kończyć w tym rogu, tylko jak? Już pokazuję o co mi chodzi

Jakieś zakończenie ławeczką zrobić na tym rogu czy jak? Jakoś łagodnie musi się ten murek kończyć na lewo...za tą widoczną na zdjęciu łezką, przed wrzosami...może te kamole z murka jakoś tak łagodnie opadać mają...aż się skończą...

Sto pomysłów...

Kindzia 11:50, 24 lut 2013

romka napisał(a)
wczoraj nie pamiętam już u kogo napisałam, że z tym ogrodem to taka niekończąca się robota... i nie raz mówiłam do Tomka, "czy my kiedyś tu usiądziemy i będziemy siedzieć?" (a przecież u nas tylko trawa i warzywnik póki co, więc wydawałaby się że pracy nie ma aż tyle)
a teraz właśnie oglądam sobie Ewunię Pszczelarnię w Mai w ogrodzie... i Maja pyta czy ogród to romantyczna przygoda czy lekcja przyrody, a Ewa tak fajnie mówi "to ciężka praca" .... taa i na romantyzm to ma ktoś kto wpadnie na chwilę na kawę, albo na wakacje
ludzie to przedziwne istoty... harują jak woły dla chwil

Niedawno tu przeczytałam, że jak to ma być tylko ciężką pracą, to nie warto!
My po prostu lubimy zasuwać w ogrodzie!!!! A na poleżenie i popatrzenie, nacieszenie oczy też jest czas Romciu
Masz dołeczka? Słoneczko wychodzi!!!

Ja znowu zagwozdkę mam...rabatkę z murkiem oporowym sobie wymyśliłam...za dużo oglądam !!!
Kindzia 11:50, 24 lut 2013

Mojemu eMowi się nudzi...jakieś listwy wymienia...idę pomóc
romka 12:03, 24 lut 2013

nie nie nie! żadnych dołów!!! bo ja też uwielbiam.... zawsze się śmiejemy z Tomkiem, że pachnie nam ta ziemia
Mala_Mi 13:13, 24 lut 2013

Kasiu... zakwitł pierwszy przebiśnieg... wiosna idzie

A ogród to ciężka praca i wielka radość Ale wszystko na co trzeba zapracować cieszy Jeszcze jak własnymi łapkami Taki cud narodzin
Kindzia 14:30, 24 lut 2013

romka napisał(a)
nie nie nie! żadnych dołów!!! bo ja też uwielbiam.... zawsze się śmiejemy z Tomkiem, że pachnie nam ta ziemia

Tylko trudno po zimie będzie, oj mój kręgosłup I nogi A doczekać się nie mogę
Kindzia 14:31, 24 lut 2013

asc napisał(a)
Kasiu... zakwitł pierwszy przebiśnieg... wiosna idzie

A ogród to ciężka praca i wielka radość Ale wszystko na co trzeba zapracować cieszy Jeszcze jak własnymi łapkami Taki cud narodzin

Matko! Jest super Aniu lecę do Ciebie, mam nadzieję, że wkleiłaś!
ka1sia 14:57, 24 lut 2013

Hej, Kasiu, dzięki wielkie, że zaglądasz, mimo, że ja tak mało aktywna na forum bywam Coraz trudniej to wszystko ogarnąć, ale pamiętam o Was i myslami jestem na Ogrodowisku Pozdrawiam bardzo cieplutko z optymistycznym wiosennym nastawieniem, bo jak widzialaś, tulipki się u mnie budzą
Urszulla 15:01, 24 lut 2013

Pozdrawiam Kasiu,
czytałam i wnioskuję(?) że z M. wybierasz się za rok na Gardenię
Jedno miejsce w aucie dla mnie zarezerwuj

I czytam o podwyższonej rabacie.
Ja też miałam taki zamysł, bo u mnie podmokło pod ogrodzeniem i też z M. rozmawiałam o tym, ale chyba ma rację że nie ma co naturalnego spadku podnosić bo zaburzy się system wodny i murek wodę jeszcze bardziej zatrzyma. A też mam murki ogrodzenia tak nisko zrobione jak i Ty.

Sama zdecyduj, jak to ma wyglądać. Dużo murków robił Krisec w Szmaragdowym- jego zapytaj może Ci pomoże coś wykombinować-przejrzyj jego wątek
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1126-ogrod-szmaragdowy?page=23