Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

JulkAd 19:19, 11 mar 2013

Kindzia napisał(a)
Kupiłam do ciurkadełka pompę, ledową nakładkę ... i co? d..a! Pompa jest na 12 V, kondensator muszę mieć. Teraz, przed chwilą doczytałam

...ups, ja o tym nie pomyślałam, że takie niespodzianki mogą się zdażyć, kupując u siebie wezmę to pod uwagę....a jak wiercenie, ciąg daszy kiedy?
Kindzia 19:23, 11 mar 2013

Gosiniak napisał(a)
Dziewczyny nie narzekajcie, miejsca zawsze mało, bo co roku chciejstwa dochodzą,
Kasiu tajemnicze zakątki też mi się marzą, ale cóż u mnie działka też kwadratowa i na środku dom, jeszcze w dodatku obrócony trochę, cośik będziemy kombinować, może za naście lat zrobią się zakątki jak trzeba się będzie przez busz roślinny przedzierać
buziaki

Mam wrażenie, że tego buszu nie dożyję U mnie jeszcze nie posadzone...nie śmiem o buszu marzyć

Pocieszę Cię, mam dwie bramy wjazdowe, z dwóch stron, praktycznie tylko jeden róg do obsadzenia, w drugim kompostownik Jakie tu zakątki ...
Kindzia 19:25, 11 mar 2013

JulkAd napisał(a)

...ups, ja o tym nie pomyślałam, że takie niespodzianki mogą się zdażyć, kupując u siebie wezmę to pod uwagę....a jak wiercenie, ciąg daszy kiedy?

M zabrał wielkie wiertło i pojechał znowu dzisiaj. Pewno nie wiercił, paskudna pogoda...nawet nie pytałam

Cholewcia, jutro zadzwonię do tego sklepu, zapytam czy odpowiedni kondensator mają...
JulkAd 19:29, 11 mar 2013

Kindzia napisał(a)

M zabrał wielkie wiertło i pojechał znowu dzisiaj. Pewno nie wiercił, paskudna pogoda...nawet nie pytałam

Cholewcia, jutro zadzwonię do tego sklepu, zapytam czy odpowiedni kondensator mają...

Kondensator ( nie transformator ?, ale o tym uświadomił mnie mój M) dostaniesz jak nie u nich to na pewno u siebie na miejscu....
Kindzia 19:33, 11 mar 2013

Tfuuu...transformator oczywiście! Ale wstyd...fizyki też rok uczyłam
romka 19:44, 11 mar 2013

Kasia tyle stron tu urosło że przeczytałam pierwszą zaległą o kamieniu i ostatnią o lampie ledowej co bez czegoś tam świecić nie będzie kupisz to coś w każdym sklepie z oświetleniem także iluminację u Ciebie w ogrodzie z pewnością oglądać będę...
na środek zaległości czasu brak, bo papiery na biurku już wołają
papatki
Kindzia 19:50, 11 mar 2013

romka napisał(a)
Kasia tyle stron tu urosło że przeczytałam pierwszą zaległą o kamieniu i ostatnią o lampie ledowej co bez czegoś tam świecić nie będzie kupisz to coś w każdym sklepie z oświetleniem także iluminację u Ciebie w ogrodzie z pewnością oglądać będę...
na środek zaległości czasu brak, bo papiery na biurku już wołają
papatki

Nie jest tak źle
Bez transformatora pompa nie pójdzie...!!! Jestem ślimok,kupiłam i mogę sobie wetknąć,,,
Ach, ta praca...ale bez niej dziura by była
JulkAd 19:52, 11 mar 2013

Kindzia napisał(a)
Tfuuu...transformator oczywiście! Ale wstyd...fizyki też rok uczyłam

....dla mnie to żadna różnica, da mojego M tak, za to dla niego róża to róża, a jaka odmiana już nieważne, podobnie z innymi roślinami...

To koszt takowego około 20-40 zł i na pewno na miejscu będziesz miała
Kindzia 20:00, 11 mar 2013

JulkAd napisał(a)

....dla mnie to żadna różnica, da mojego M tak, za to dla niego róża to róża, a jaka odmiana już nieważne, podobnie z innymi roślinami...

To koszt takowego około 20-40 zł i na pewno na miejscu będziesz miała

O, dzięki Ci
Ja widzę różnicę, jakoś się do mnie ten kondensator przykleił...

Z nazwami róż, myślę, gorzej sobie jednak radzę...
grazyna 20:01, 11 mar 2013

quote=JulkAd napisał(a... Tajemniczy zakątek można zrobić, ale na to czasu trzeba...bo do takiego miejsca wg mnie potrzebne są drzewa...

Oj nadzieję mi dałaś Julitko Mam 2 młode drzewa: dąb czerwony i klon jesionolistny. Tak naprawdę to chyba posadzone za blisko od siebie, nie wiem jakieś 5-6 metrów.

Pod klonem zrobiłam i robię nadal rabatę różaną. Jaki tu mógłby być zakątek ?

Kasiu wybacz, że w Twoim wątku się szarogęszę