Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

Kindzia 20:49, 16 mar 2013

Ogród dobrze mi na kręgosłup robi, potrafię od 7,00 do 20,00 plewić z przerwą na jakąś kromkę i siusiu...Dlatego najwięcej zrobię jak tu sama jestem. Nikt mi głowy nie zawraca, że gorąco, że nie mogę tak długo na słońcu...
Jak u Mamy miałam plewić, to robiłam to na prawdę z musu
JulkAd 20:51, 16 mar 2013

Ja w ubiegłym roku trawę skubałam, to mój M się w głowę pukał, a ja wyrywałam tylko chwastnicę...oj paskudztwo, mam nadzieję, że w tym roku już jej nie ujrzę
Kindzia 20:54, 16 mar 2013

JulkAd napisał(a)
Ja w ubiegłym roku trawę skubałam, to mój M się w głowę pukał, a ja wyrywałam tylko chwastnicę...oj paskudztwo, mam nadzieję, że w tym roku już jej nie ujrzę

Chwastnica??? Nawet nie wiem jak to wygląda Zaraz sobie zobaczę to paskudztwo...

Dobra jesteś, z trawy skubałaś? Ciekawe, czy mnie też tak weźmie
Kindzia 20:56, 16 mar 2013

Już wiem ... mam, a jakże. I tak cała łąka psikana będzie celem unicestwienia...mam nadzieję, że się struje
JulkAd 21:02, 16 mar 2013

Kindzia napisał(a)

Chwastnica??? Nawet nie wiem jak to wygląda Zaraz sobie zobaczę to paskudztwo...

Dobra jesteś, z trawy skubałaś? Ciekawe, czy mnie też tak weźmie

Kasiu to cholerstwo (za przeproszeniem) rosło na około 3m2 i co je usunęłam, z korzeniami oczywiście to wyłaziło w innych miejscach na tym obszarze, no załamka była...ale w tym roku wygrabić trawę szybko muszę....posypię piaskiem i ziemią i dosiać muszę, może jeszcze aeracja wcześniej...doczytać muszę co po kolei
JulkAd 21:04, 16 mar 2013

Kindzia napisał(a)
Już wiem ... mam, a jakże. I tak cała łąka psikana będzie celem unicestwienia...mam nadzieję, że się struje

No jeżeli likwidujesz łąkę przed posianiem lub położeniem trawy to spokojnie wyeliminujesz gada, ale ja się dowiadywałam i musiałabym zniszczyć też trawę i rośliny dookoła
Kindzia 21:05, 16 mar 2013

Trawnik to dla mnie przyszłość...nic jeszcze nie wiem

Przed chwilą u Bogdzi czytałam - 10 !!!!! U nas - 5 , ciekawe, jak się to dalej rozwinie...
Milka 21:05, 16 mar 2013

Skoro juz o trawie mowa, moja w końcu z roku na rok lepsza, ale mam placki po kretach i ryciu przez pieski, więc muszę dosiać; a u mnie mleczy pełno, jak kwitna, fajnie to wyglada, radosnie
Kindzia 21:06, 16 mar 2013

JulkAd napisał(a)

No jeżeli likwidujesz łąkę przed posianiem lub położeniem trawy to spokojnie wyeliminujesz gada, ale ja się dowiadywałam i musiałabym zniszczyć też trawę i rośliny dookoła

To super!
Nie położę, zeżarłoby nas...

Dopiero byś sobie narobiła, dziursko by zostało...
Kindzia 21:09, 16 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Skoro juz o trawie mowa, moja w końcu z roku na rok lepsza, ale mam placki po kretach i ryciu przez pieski, więc muszę dosiać; a u mnie mleczy pełno, jak kwitna, fajnie to wyglada, radosnie

Cieszą Cię mlecze Irciu? U nas między tłuczniem, na naszej drodze wyłazi, wyrwać to dziadostwo to sztuka!

Miałam też to świństwo po ściągnięciu szmaty między tujami, z pędzelkiem chodziłam i smarowałam, żeby zdechło...