Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

JulkAd 20:08, 16 mar 2013

Kindzia napisał(a)

Ulcia, trochę z tym wiertłem Go przeceniłaś, to wielkie to moje służbowe...i mój konserwator go naostrzy

Ale mój eMuś chętny do prac ogrodowych, Zięciusia też mam chętnego

Wszystkie moje róże, a mam dość sporo, bo 29 szt., sadził Zięć, w zeszłym roku razem z Synem sadzili berberysy. Zięć bardzo się lubi z moim Grzesiem, wciąga Go do ogrodowych prac, ja się z tego bardzo cieszę.

Jedynie pielić nikt tak nie potrafi jak ja...

Gdyby wszyscy wszystko w ogrodzie za Ciebie zrobili to Ty byś frajdy z tego ogrodu nie miała
Kindzia 20:15, 16 mar 2013

JulkAd napisał(a)

No przecież ogrodnik musi mieć coś do roboty, a ewentualna przeprowadzka to będzie "pikuś" Kasiu dla Ciebie ale liczę, że kolory będą pasować...

Różowe też zaplanowałaś, w innym miejscu Dobrze, że albo białe, albo w różu mogą być
Kindzia 20:16, 16 mar 2013

JulkAd napisał(a)

Gdyby wszyscy wszystko w ogrodzie za Ciebie zrobili to Ty byś frajdy z tego ogrodu nie miała

Ale Zięć się rwie do roboty w ogrodzie, jak tylko przyjeżdżają, to zaraz pyta co będziemy robić
JulkAd 20:31, 16 mar 2013

No ja bym chciała mieć chociaż jednego pomocnika, ale powoli i mój M zaczyna widzieć plusy uporządkowanego ogrodu...już nie może się doczekać robót w ogrodzie
Bogdzia 20:32, 16 mar 2013

Ale masz dobrze jak tylu facetów masz do pomocy. Mój m owszem pomoze ale wielkiego entuzjazmu nie przejawia i niestety mamy prawie zawsze odrębne zdanie gdzie co ma rosnąc.
Milka 20:35, 16 mar 2013

Fajnie masz z pomocnikami, szybciej efekty widać, ale pielenie tez ja najlepiej robię, u mnie nikt nie ma do tego cierpliwości
Kasiu, u ciebie chyba pogoda jak u nas?
Kindzia 20:37, 16 mar 2013

JulkAd napisał(a)
No ja bym chciała mieć chociaż jednego pomocnika, ale powoli i mój M zaczyna widzieć plusy uporządkowanego ogrodu...już nie może się doczekać robót w ogrodzie

Może Ci Twoi więcej czasu potrzebują, żeby się przekonać?

Na stałe to i tak ja robię, ale nie kopię dołków, zawsze jest ktoś chętny, nie koszę łąki, bo trawa mam nadzieję w tym roku będzie, no i plewię, bo jak ja wyplewię, to na długo starczy
Kindzia 20:38, 16 mar 2013

Bogdzia napisał(a)
Ale masz dobrze jak tylu facetów masz do pomocy. Mój m owszem pomoze ale wielkiego entuzjazmu nie przejawia i niestety mamy prawie zawsze odrębne zdanie gdzie co ma rosnąc.

Wiesz Bogdziu...ze mną tak przedtem było...nie chciałam grzebać w ziemi, teraz dopiero mnie naszło
Kindzia 20:40, 16 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Fajnie masz z pomocnikami, szybciej efekty widać, ale pielenie tez ja najlepiej robię, u mnie nikt nie ma do tego cierpliwości
Kasiu, u ciebie chyba pogoda jak u nas?

W Zabrzu zero śniegu, tu, w Pszczynie leży jakieś 3 cm. Ale tu mam ogród i chociaż te 3 cm, zawsze jakaś minimalna ochrona jest
JulkAd 20:41, 16 mar 2013

Kindzia napisał(a)

Wiesz Bogdziu...ze mną tak przedtem było...nie chciałam grzebać w ziemi, teraz dopiero mnie naszło

U mnie Kasiu dokładnie tak samo było, ale moja koleżanka w pracy powiedziała mi jakieś 20 lat temu....."zobaczysz dojrzejesz do ogrodu"....i coś w tym jest