Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

Kindzia 08:52, 18 mar 2013

alinak napisał(a)
Kasiu masz moją odpowiedź u mnie szerzej tu ci tylko klasnę kupuj , bo warto i wcale nie droga

Kupiłam przed chwilą Alinko. 4 sztuki. Wyniosła mnie, z przesyłką, jedna 18,15 zł. Dziękuję
Kindzia 08:58, 18 mar 2013

JulkAd napisał(a)
Miłego dnia Kasiu, jakoś nie mogę się zebrać z rana...obejrzałam prognozę i znowu załamka. Nie wiem ile może jeszcze trwać ta zimnica, doła jakiegoś załapię w końcu, a już w tym tygodniu chciałam trawę chociaż przegrabić i co???...znowu kucha...chyba się na chałupę przerzucę i na przedświątecznych porządkach wyładuję...buziam Kasiu i słoneczka życzę...u mnie świeci, ale zimno na zewnątrz

Julciu wzajemnie miłego, u nas nawet nie świeci Rano w Zabrzu -1 było...

Kupiłam przed chwilą te misie, Alinka mówi, że warto. Rozmawiałam z panem przez telefon i uzgodniłam wysyłkę po 20.kwietnia. Prosił żeby zaznaczyć to w zamówieniu...i już

Ja też bardzo chciałabym, żeby można było do ogrodu wejść, nas czeka opryskanie randapem, potem trzeba czekać 3 tygodnie i dopiero przekopać i rabatę tworzyć...oj, działalibyśmy już...

Ja też muszę zacząć w domu, tu na razie, tam będę działać po montażu kuchni. I tak w Zabrzu na święta zostajemy, tam kuchnia rozgrzebana..i uda mi się na te święta...do Córci jedziemy
Slawko 09:02, 18 mar 2013

Kindzia napisał(a)
rododendrony...bez specjalnej opieki i skubane ciągle...rosną, w maju nie można od nich oczu oderwać, w parku jest ich bardzo dużo, różnistych...

Haa.. a ja tak sobie oglądam Twój wątek a tu niespodzianka Zamek i park pszczyński Mam ciekawostkę co do tych rododendronów, otóż w samym katalogu roślin piszą, że różaneczniki "Catawbiense Grandiflorum" w Pszczynie, mają ok. 60-70 lat przy wysokości 3 m i 5 m szerokości Jak kwitną, to po prostu bajka Zapraszam w ogóle wszystkich, którzy z daleka przyjeżdżają do ogrodów Kapias, również do zwiedzenia parku i zamku... To jest gdzieś z 10 minut drogi samochodem od Goczałkowic. Pozdrawiam
Kindzia 09:11, 18 mar 2013

Slawko napisał(a)

Haa.. a ja tak sobie oglądam Twój wątek a tu niespodzianka Zamek i park pszczyński Mam ciekawostkę co do tych rododendronów, otóż w samym katalogu roślin piszą, że różaneczniki "Catawbiense Grandiflorum" w Pszczynie, mają ok. 60-70 lat przy wysokości 3 m i 5 m szerokości Jak kwitną, to po prostu bajka Zapraszam w ogóle wszystkich, którzy z daleka przyjeżdżają do ogrodów Kapias, również do zwiedzenia parku i zamku... To jest gdzieś z 10 minut drogi samochodem od Goczałkowic. Pozdrawiam

Tak, wiem Julcia wkleiła mi linka do tej informacji

I kto by pomyślał, że działkę w tej okolicy kupilismy zupełnie przypadkiem, a tu takie piękne okolice mamy
To prawda, warto tu przyjechać...

Pozdrowionka
Mala_Mi 09:31, 18 mar 2013

Też mi się te horti podobają... I tez je chyba kupię
Kindzia 09:52, 18 mar 2013

asc napisał(a)
Też mi się te horti podobają... I tez je chyba kupię

Aż się zdziwiłam, że ich nie masz jeszcze

Kawał kwiatów zapowiadają
anipla 10:37, 18 mar 2013

Witaj Kasiu , pierwszy raz (chyba ) u Ciebie..
"Kaczkowisko" mnie zachwycio. trawnik przed pałacem okropny -ile tych kretów tam musi być

Pismo obrazkowe ogarnęłam - prawie całe,piękne róże ,mieczyki,miłorząb,kotki....a sąsiad ma ciekawe "wycinanki "za płotem.
Miłego dnia życzę
Kindzia 11:23, 18 mar 2013

anipla napisał(a)
Witaj Kasiu , pierwszy raz (chyba ) u Ciebie..
"Kaczkowisko" mnie zachwycio. trawnik przed pałacem okropny -ile tych kretów tam musi być

Pismo obrazkowe ogarnęłam - prawie całe,piękne róże ,mieczyki,miłorząb,kotki....a sąsiad ma ciekawe "wycinanki "za płotem.
Miłego dnia życzę

A pierwszy Witaj

Będę bacznie śledzić jak oni sobie z tymi kretami poradzą...

Tak, sąsiada zdolnego bardzo mamy...i sympatycznego bardzo
Bogdzia 11:31, 18 mar 2013

Kindzia napisał(a)

Bogdziu są jeszcze większe, w innej części parku...Warto przyjechać i je zobaczyć, takie czterometrowe też są, na oko, może i wyższe Zresztą nawet w samej Pszczynie jest ich dużo posadzone, widocznie dobrze tu rosną. Są tu takie, które mają ok. 70 lat

Nie wątpię ze jest pięknie jak zakwitną , chętnie bym zobaczyła ale do Pszczyny mi nie po drodze, właściwie to już prawie wyłącznie siedzę w domu ale ja to lubię.
Kindzia 11:39, 18 mar 2013

Bogdzia napisał(a)

Nie wątpię ze jest pięknie jak zakwitną , chętnie bym zobaczyła ale do Pszczyny mi nie po drodze, właściwie to już prawie wyłącznie siedzę w domu ale ja to lubię.

A może...nigdy nie mów nigdy

Ja też coraz bardziej skłaniam się do siedzenia w domu, nawet do sklepów jeżdżę tylko wtedy, gdy koniecznie muszę...a kiedyś sprawiało mi to przyjemność...
Teraz do pracy i do domciu, w piątek do Pszczyny i starczy