Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

Milka 13:12, 27 maj 2014

Też jestem zachwycona, nadaje się na wystawę
ewakatowice 14:44, 27 maj 2014

gusiarz napisał(a)

Eglantyna Rose

Louise Odier

Stipy pięknie kwitną... teraz czekam tylko na czosnki główkowate...

wzdycham... słychać?
Magda_ 14:52, 27 maj 2014

słychać
Ozz 14:59, 27 maj 2014

Gdzie kupowałaś gabiony? I czemu tak drogo?
Milka 15:29, 27 maj 2014

Boziu, no po prostu cudnie!
gusiarz 21:05, 27 maj 2014

Sebciu, Olu... bardzo, bardzo dziekuję

Monia... pisałam juz posta, ale mi go zjadło. Bradzo fajny temat na konkurs . Szkoda jednak, że termin wczesny... przecież wiele odmian róż dopiero w czerwcu rozpoczyna spektakl. Weź udział.. ja w każdym razie trzymam za ciebie kciuki .
Moje stipy rosną z czosnkami i buksikami... ale buksiki jeszcze nie wszystkie ładnie ruszyły po mocnym wiosennym cięciu i dlatego ich razem nie pokazuję
malkul 21:09, 27 maj 2014

Jak to możliwe że masz takie stipy, nie rozumiemm tego?
pytam poważnie, nie cięłas po zimie nic?
jak to mozliwe że już Ci kwitną?
ja normalnie w szoku jestem
Agania 21:20, 27 maj 2014

Pięknie się prezentuje zieleń na tle białego muru, Louise Odier kwitnie zachwycającąco, bardzo mi się podoba, o stipie nie wspomnę ja jestem zakochana w tej trawce...........wysiałam uschła, wyniosłam kuwetkę na ogród, zalało ją i o dziwo stipa urosła z reszty nasion, lubi na starcie bardzo mokro..........będę ją mieć i to z własnego siewu...................gorkę już przekopałam.....licęe na deszcz, ale nie za duży, ślicznie u Ciebie

Orliki super, a te ozdoby drucianki mnie zaciekiwiły co to i gdzie takie cudo można zdobyć?

Pozdrawiam Aga
gusiarz 21:27, 27 maj 2014

Aguś... nie ma co wzdychać... stety, niestety mnóstwo roboty w takim ogrodzie

Bartek... jak zwykle... dzięki

Ozz... zapraszam... masz naprawdę blisko

Ewuniu.... przeciez ty dopiero co urządziłaś swój ogród!!! Zobaczysz w przyszłym sezonie jak wszystkie roślinki oszaleją. Moje początki były bardzo marne... zobacz na początek wątku.

Justyś - te liście to ozdoba... niekoniecznie ogrodowa z TKM... EM kupił wiosną... postawiłam na najbardziej pustej rabacie... Teraz jak widać już mocno zarosła paprociami
Widziałam tę różę w O.. i bardzo mnie korciła... na opakowaniu miała przepiękne zdjęcie. Ale róże były w tak marnym stanie, że rozsądek zwyciężył ... Ale mam na nią oko
Szałwie kwitną, bo ostatnie dwa tygodnie bardzo upalne...

Aleksandro - no.. dziękuję.... dobrze, że z daleka nie widać chwaściorów

Beatko... eeee... no zatkało mnie z wrażenia przy tym komplemencie... dzięki

Beatko Roześmiana ... róże już u nasz szaleją... dzisiaj gdy jechałam z córką na balet widziałam kilka pięknych pnących nad furtkami ogrodzeń... Powiem szczerze... zakochałam się w różach... po uszy
A listki to metalowa ozdoba

Renia - ławeczka buksikowa wygląda coraz lepiej... już ją po raz drugi równo przycięłam, opryskałam p.miodunce, nawiozłam... tylko czekać aż się wyrówna i zagęści

Ewuniu - pszczółko... dziękuję... piękny komentarz... a mi znów miodem pachnie... tym razem przywrotnik .... mam go mnóstwo

gusiarz 21:48, 27 maj 2014

Irenko- ja sie dostosowałam do twoich rad dotyczących zarządzania czasem... rady z ub. roku . Wstaję wcześnie rano - ok 5-tej i... lecę do ogrodu. Mam czas do 7-ej rano - bo wtedy dzieciaki trzeba budzić. Wieczorem ciężko z czasem bo zajęcia dodatkowe pociech wymagają zaangażowania w dowożeniu
Wbrew pozorom w ciągu tych dwóch godzin można sporo zdziałać. Czasem w ciągu dnia uda mi też w warzywniku podziałać czy spryskać roślinki... Ten efekt to twoja zasługa

Ewa... słychać

Magdziu - macham

Ozzinko - jak ja ciem lubiem Wysyłam na privka o gabionkach... tez nie fiem czemu tak drogo.... mimo, że sami skręcaliśmy, napełnialiśmy... itd...

Irenko- buziam raz jeszcze

Gosiu.... Malkulku kochany... stipy przezimowały... rozpoczynają więc drugi sezon. Rosną na słabej, piaszczystej glebie... na szczęście nie wszędzie mam glinę... Po zimie, za radą Madźen nic nie cięłam... nic a nic... I kwitnie... W sumie chyba powinna kwitnąć w czerw u-lipcu...Gosiu... co gorsza zobaczyłam, że jedna z rozplenic też puszki puściła.... jutro zrobię zdjęcie... bo rozplenicy kwitnącej w maju jeszcze nie widziałam U nas było ostatnio baaardzo ciepło.... może dlatego... Czekaj cierpliwie... twoja na pewno też zakwitnie

Aganiu - myślę, żę róża LO to róża dla ciebie... nie ma dużo kolców . Ja w tym roku pozbieram nasiona stip i też będę siać. Stipa jest piękna gdy ma kilka sezonów... gdy jest gruba i puchata. I gdy jest jej duuuużo Też ją uwielbiam. Kiedyś miała taką piękną dużą (fotki gdzieś na początku wątku), ale trzeciej zimy nie przetrzymała . Moja gorka już ścięta... czeka na przekopanie... tamtej części ogrodu nie pokazuję... bo nic na tej rabacie jeszcze nie ma.
Ozdoby to metalowe liście kupione w TK Maxie w Krakowie