Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

aneta230972 17:17, 09 sty 2013

Wpadam z rewizytą. No kochana jak u Ciebie jest pustynia to ja naprawdę powinnam się..... załamać. Odwiedzajac Cię wyobrażałam sobie: plac a na środku brzozę a tutaj proszę..... drobna kosmetyka ( na całe szczęscie bo cóż byś Ty bez niej robiła ) i będzie cudnie. Z tego co zauważyłam to sporo nas łączy. W skrócie- miłość do: zwierzaków, brokułów,róż,pierniczków,....
A jeżeli chodzi o sklep:TK MAXX to jest to odpowiednik amerykańskiego: T.J. Maxx z tą jednak różnicą, że ten drugi był zawsze ( przez 13 lat) moim ulubionym sklepem. Za często 1/3 org. ceny mozna było kupić rewelacyjne rzeczy do domu: donice, obrazki, przybory kuchenne, włoską, francuską lub portugalską porcelanę. Ach te piękne ręcznie malowane patery. Tęskno mi strzasznie za tym sklepem A do polskiego TK Maxx to chyba rzucają wszystko to co im w USA nie zeszło. I z cenami też przesadzają.
Pozdrawiam cieplutko.
gierczusia 17:33, 09 sty 2013

Agnieszko ja też ze stycznia ... Wszystkiego dobrego prześliczne te warkocze z trawy wyglądały jak zapleciona broda Gimliego. ... Myśl o tym Godowie .. Tzn sprawdź gdzie masz bliżej całuski
gusiarz 18:02, 09 sty 2013

Anetko - na zdjęciach może nie wygląda to na pustynię, ale uwierz ogród ma rok. I pisząc o pustyni miałam raczej na myśli brak drzew - tych już dużych, wyniosłych, dających cień. Co do TK MAXX może masz rację - co do ciuchów - nie lubię tam grzebać - ale już ozdóbki domowe - mogę myszkować. Pozdrawiam
gusiarz 18:11, 09 sty 2013

Eluś ja w sumie z 17 grudnia jestem, ale przed świętami latałam jak oparzona i nie zdążyłam wkleić kfiatuszka. O właśnie odświerzam moją znajomość z Gimlim i resztą - podczytuję obecnie Hobbita, bo jak ruszę się do kina muszę mieć coś już w głowie. Ostatnio czytałam Tam i z powrotem w liceum i jeszcze raz troche później.
A miskanty zaplotłam jesienią - twarda sztuka była ale udało się!!
anula_wn 21:01, 09 sty 2013

gusiarz napisał(a)
W sobotę w przypływie energii kancikowałam. Mało i po raz pierwszy, ale i tak w każdym mięśniu czułam tę czynność. Kanciki robiłam nie przy rabatach, lecz przy prostokątnych płytach ścieżki. Trawa mocno zarosła kamienie. Ale udało się! Efekt bardzo mi się podoba - nawet M chwalił (bo nie musiał tego sam robić)

Agnieszko !
jestem u Ciebie po raz pierwszy i utknęłam.... masz cudnie ! super kształty rabat, nasadzenia
a ta ścieżka - zgapiam, bo ja będę (tzn. M ) prostować betonową ścieżkę i taka byłaby super! pozwól zgapić , please , please

to lecę oglądać dalej.....
anula_wn 21:28, 09 sty 2013

ufff ! Aga, jestem pod wrażeniem !
zapisuję sobie Twój watek do ulubionych, będę zaglądać
Ozz 22:30, 09 sty 2013

Wpadłam tylko pochwalić się, że zaliczyłam szybkie warsztaty robienia witraży ostatnio
Pozdrawiam!
gusiarz 07:08, 10 sty 2013

Aniu - jak miło Cię gościć!!! I cieszę się, że podoba Ci się u mnie . Aniu Twój wątek był pierwszym - po Danusi - który oglądałam na Ogrodowisku! I zupełnie mnie zauroczył. A gdy zobaczyłam jeszcze zmiany, których dokonałaś w ogrodzie - padłam na kolana!! I bardzo podoba mi się twój zakątek świata
Ścieżkę zgapaiaj. Układalismy ją sami z mężem - w marcu rok temu, jeszcze przed sianiem trawy. Mam jeszcze jedno podobne przejście - od tarasu w stronę przyszłej ściany wodnej, ale ono jest króciutkie - tylko kilka płytek

Ozzinko - widzę, że temat witraży Cię wciągnął. To fascynujące zajęcie, a kolory szkieł uzależniają! Ja zanim nie zaczęłam pracować z witrażami zupełnie się tym nie interesowałam i wydawało mi się to nawet trochę kiczowate, związane za bardzo z Kościołami. Ale gdy masz dobrego projektanta, to witraż staje się prawdziwym dziełem sztuki... Ja również pozdrawiam
Magda70 08:38, 10 sty 2013

Pozdrawiam Agnieszko
gierczusia 08:43, 10 sty 2013

Ozz napisał(a)
Wpadłam tylko pochwalić się, że zaliczyłam szybkie warsztaty robienia witraży ostatnio
Pozdrawiam!
noooo bo Ozzzz jest mistrzynią rękodzieła... do teraz mi chodzi po głowie ta włóczka z starego podkoszulka .. Nie popuszczę , włóczka będzie , tylko troszkę się obrobię

Ja już w kinie byłam i ogólnie uwielbiam ten filmik .. Za miskanty podziwiam ... Muszę bardziej szczegółowo obluuukać te Twoje ogrodowe cudeńko, bo ja jestem w trybie chronicznej przebudowy ścieżka śliczna ... Z jakiego materiału są te płyty , jeśli to nie tajemnica... Wydaje się ,że mają taki fajny lekko miodowy kolor ... Pasowałby mi do elewacji pozdrawiam gorąco