Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak więcej błędów nie popełnić......

Jak więcej błędów nie popełnić......

Aneta1309 10:29, 03 maj 2015

Kasiu tulipany bezodmianowe w Benexie kupowałam jesienią jako białe były w opakowaniach po 100 szt, sprawdzałam na fv nie ma żadnej odmiany nie są śnieżnobiałe ale w sumie się obroniły nie wiem też dlaczego ale zakwitła tylko połowa chyba jeszcze jesienią dokupię,żeby było więcej na rabacie.
A wysokość tak 30-40 cm normalnie jakoś aż zmierzę tylko póżniej. Dam znać u Ciebie. Pozdrawiam
Ewkakonewka 10:35, 03 maj 2015

Anetko kupiłam te same i też chyba połowa kwitnie.
Edit. Pięknie kulkowo przed domem, świetnie to wygląda
Aneta1309 11:29, 03 maj 2015

A myślałam,że coś mi je podjadło albo ja coś pokombinowałam bo ciągle do zimy coś kopałam na tej rabacie. Widać tak mają drogie nie były ale jak zakwitła tylko połowa to w sumie wyszły w normalnej cenie Jesienią dosadzę exotiki super wyglądają u Dorci
agata19762 18:56, 03 maj 2015

Anetka cudny ten Twój przedogródek !!!
bukszpany piękne
u mnie po zimie kilka do wyrzucenia grzyb je zjadł
wilgoć robi swoje ...szkoda, że tak szybko się przenosi ten syf na buksach
katarzynkak 21:16, 04 maj 2015

Aneta1309 napisał(a)
Kasiu tulipany bezodmianowe w Benexie kupowałam jesienią jako białe były w opakowaniach po 100 szt, sprawdzałam na fv nie ma żadnej odmiany nie są śnieżnobiałe ale w sumie się obroniły nie wiem też dlaczego ale zakwitła tylko połowa chyba jeszcze jesienią dokupię,żeby było więcej na rabacie.
A wysokość tak 30-40 cm normalnie jakoś aż zmierzę tylko póżniej. Dam znać u Ciebie. Pozdrawiam

Dziękuje Anetko.
Slicznie wyglądaja i są odpowiednio niskie-wiec będę takich szukać
safikey 14:38, 06 maj 2015

Aneta1309 napisał(a)
Obecne nasadzenia nie ma ich zbyt dużo ogród ciągle w fazie tworzenia działam powoli tak po rabatce, Na razie w miarę sensownie jest od frontu i z boku domu reszta pewnie jeszcze się zmieni. Póki co przechodząc za dom jest tak

A za domem rabat aktóra pewnie wiosną przejdzie trochę zmian bo właśnie dostałam 5 szt stożków z bukszpanu (taki prezencik od moich panów) i trzy z nich właśnie na niej widzę

przegladam wątek i dobrze widzę, chyba znajomy kościół??? to mieszkasz niedaleko ode mnie....
chyba?

a rabaty śliczne, uciekam czytać dalej wątek, bo podoba mi się bardzo>>>

safikey 14:49, 06 maj 2015

Aneta1309 napisał(a)
Zkwitły hortensje kofam je jak wychylają się zza rogu domu. Docelowo ogród miał kwitnąć na biało ale nie mam serca się ich pozbyć więc mam trochę kolorów.

o Boże jakie wielkie hortensje - PIĘKNE!!!!!!
safikey 15:03, 06 maj 2015

Aneta1309 napisał(a)
skoro ktoś tu jednak zagląda to jeszce pokażę taras, straszy jeszcze betonem ale mam nadzieję,że to się niebawem zmieni.Póki co jest tak

jak patrzę na to zdjęcie to tak jakbym u siebie taki zakątek widziała

tylko u Ciebie to przy tarasie a u mnie z przodu domu przy wejściu

Twoje takie piekne i zadbane

oj ale się rozpisałam

miłego dnia
Aneta1309 20:52, 06 maj 2015

agata19762 napisał(a)
Anetka cudny ten Twój przedogródek !!!
bukszpany piękne
u mnie po zimie kilka do wyrzucenia grzyb je zjadł
wilgoć robi swoje ...szkoda, że tak szybko się przenosi ten syf na buksach

Agatko moje buksy też grzyb dopadł w ubiegłym roku jeden stożek zbrązowiał po zimie walczymy o nie.
Po zimie podmarzł mi klon palmowy i trochę trochę szkoda ale patrząc na to z lepszej strony to mam miejsce na nowe rosliny
Aneta1309 20:54, 06 maj 2015

katarzynkak napisał(a)

Dziękuje Anetko.
Slicznie wyglądaja i są odpowiednio niskie-wiec będę takich szukać

Kasiu śliczne są też białe exotiki poguglaj sobie mam je na liście chciejstw jesiennych.