Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 18:46, 04 gru 2018

pestka56 napisał(a)
Mirka, oni nas chyba za głupie mają Przecież sedesik ma po byku ciężki stalowy stelaż. I ten stelaż mocuje się do podłogi i do ściany. No, szok po prostu. Współczesność, XXi wiek, a tu faceci ciągle myślą, że my małe ciapcie i każdy kit da się nam wcisnąć.
Nasz dom jest wymurowany z tych samych bloczków co twój. Zauważyłam na zdjęciach "H" na paletach z bloczkami, czyli firma Hebel. To samo co Ytong, ale tańsze.
Tak to takie bloczki. Trzeba temat jeszcze raz poruszyć.
Muszę mu na ytubie znaleźć jakiś filmik i pokazać. Na pewno go będę męczyć jeszcze.
anka_ 19:02, 04 gru 2018

Mirka napisał(a)
Sedesik podwieszany to i u mnie był niedawno na tapecie. Byliśmy w markecie oglądać biały montaż i pokazałam em ten sedesik. No to usłyszałam no kobieto a na czym ja ci to powieszę na tej cienkiej ścianie. Ech.
Mirko ja mam ściankę działową z połówki (12cm) i sedesik wisi grzecznie. Tak jak Kasia napisała, główny nacisk idzie na podłogę. Zaczep do ściany 'jedynie' trzyma pion. Namawiaj... przekonuj aż do skutku.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mirka 19:07, 04 gru 2018

anka_ napisał(a)
Mirko ja mam ściankę działową z połówki (12cm) i sedesik wisi grzecznie. Tak jak Kasia napisała, główny nacisk idzie na podłogę. Zaczep do ściany 'jedynie' trzyma pion. Namawiaj... przekonuj aż do skutku.
No widzisz wisi a u mnie by wisiał na 24cm.ściance.
Będę namawiać na pewno.
Dziękuję Aniu za info.
Rosa 21:23, 04 gru 2018

Najlepsze stelaże i dolnopłuki ma geberit, ale koło też dobre już robi. Miałam go kilkanaście lat a do lekkich nie należę. Nigdy nie dupnęłam na podłogę .
Mirka 21:54, 04 gru 2018

Rosa napisał(a)
Najlepsze stelaże i dolnopłuki ma geberit, ale koło też dobre już robi. Miałam go kilkanaście lat a do lekkich nie należę. Nigdy nie dupnęłam na podłogę .
Dzięki kochana jesteś Wiesz najgorsze dla mnie to jest szukanie, kupić niedrogo a coś dobrego. Popatrzę na ich ofertę.
pestka56 22:12, 04 gru 2018

Geberit ma nawet takie płaściutkie, że można dostawić do ściany i wygląda jakby miał szerokość jednej cegły. Albo postawić jako część ścianki prysznicowej.
To się chyba Slim nazywa.

edit: Mam Slim ma grubość 8 cm.
Jest jeszcze modułowy Monolith, 11 cm grubości. Pokaż eMowi zdjęcie, bo na nim umywalka jest na takim Monolith, a to przecież tylko niepełna ścianka działowa, cienka i wolnostojąca, która na dodatek podpiera szybę prysznicową.
Mirka 23:02, 04 gru 2018

To ładne co pokazałaś tylko trochę drogo jak dla mnie.
Anabell 00:13, 05 gru 2018

Mirko! tylko sedes podwieszany. Robiłam 4 lata temu nową małą łazienkę z wiszącym sedesem, dokupuje się stelaż.
Mam ustawiony też na grubej ścianie, odstaje na szerokość stelażu i tu glazurnik wstawił karton/gips. Wyszła górą półeczka już po położeniu glazury ma 17 cm szer.

ale jestem bardzo zadowolona, to zrobiła się wyłączna toaleta eM, a ja mam mniej czyszczenia w głównej łazience pod stojącym sedesem.

i taki sedes można zawiesić o 1 cm wyżej co jest bardzo ważne, przy bolących kolanach.
Tak zrobili znajomi i wiem co piszę. Młodzi jeszcze nie odczuwają dolegliwości stawowych.
Rosa 06:09, 05 gru 2018

Mirka napisał(a)
No to napisz jak wiesz jak powinnam zrobić

Rosa 06:21, 05 gru 2018

Mirka napisał(a)
Sedesik podwieszany to i u mnie był niedawno na tapecie. Byliśmy w markecie oglądać biały montaż i pokazałam em ten sedesik. No to usłyszałam no kobieto a na czym ja ci to powieszę na tej cienkiej ścianie. Ech.

Tu masz pokazane jak można wykorzystać każde miejsce przy zabudowie dolnopłuka i kibelka wiszacego. Może Ci się przyda

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies