Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 13:07, 06 lip 2013

w końcu odżył berberys, był radykalnie przycięty, a żylistek jeszcze kwitnie
AgnieszkaW 13:35, 06 lip 2013

Pomaluj puste skorupki złotą farbką...hi,hi (a swoja drogą, to jakaś arcy ciekawa kompozycja będzie...ale poczekam, trudno).
Mala_Mi 13:39, 06 lip 2013

Zaległości na maksa.. ale przyjdę wieczorkeim
Czytam u Mażedn, że coś cie pogryzło..... na szczęce tego czegoś M nie chciał zabić łopatą Dopiero by było.........
Ostatnie 2 strony pismo obrazkowe widziałam.. kolorowo
zbigniew_gazda 13:59, 06 lip 2013

Irenka z Waligórą pracują pewnie od rana bo cichutko tu. Berberysik pięknie odbił. One bardzo lubią jak od czasu do czasu zrobi się generalne cięcie.
Też czekam co Oni tam kombinują.
Mathildis 16:31, 06 lip 2013

irena_milek napisał(a)

Za to i inne zdjęcia z firletkami dziękuję Irenko Tobie i Weronice, która mnie tu ściągnęła. Wiem już gdzie umieścić firletki w moim ogrodzie tylko szkoda, że nigdzie w mojej okolicy nie mogę znaleźć teraz firletki, byłam nawet pzejazdem w Zielonym Centrum pod Wrocławiem i niestety też nie mieli. Czy firletki można wysiać skutecznie z nasion?
Oglądałam ofertę na alle.. i dostałam oczopląsu myślałam że będzie jeden rodzaj firletki a tam smółka, omszona, kwiecista i wieńcowa???
Milka 17:25, 06 lip 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Pomaluj puste skorupki złotą farbką...hi,hi (a swoja drogą, to jakaś arcy ciekawa kompozycja będzie...ale poczekam, trudno).

tak mniej więcej planuję
Milka 17:26, 06 lip 2013

asc napisał(a)
Zaległości na maksa.. ale przyjdę wieczorkeim
Czytam u Mażedn, że coś cie pogryzło..... na szczęce tego czegoś M nie chciał zabić łopatą Dopiero by było.........
Ostatnie 2 strony pismo obrazkowe widziałam.. kolorowo

noga okropnie boli, a roboty huk, chyba doktorowi mus się pokazać, lecę dalej do roboty
Milka 17:26, 06 lip 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Irenka z Waligórą pracują pewnie od rana bo cichutko tu. Berberysik pięknie odbił. One bardzo lubią jak od czasu do czasu zrobi się generalne cięcie.
Też czekam co Oni tam kombinują.

Zbysiu, my na okragło pracujemy, ale efekty srednie
Milka 17:52, 06 lip 2013

Mathildis napisał(a)

Za to i inne zdjęcia z firletkami dziękuję Irenko Tobie i Weronice, która mnie tu ściągnęła. Wiem już gdzie umieścić firletki w moim ogrodzie tylko szkoda, że nigdzie w mojej okolicy nie mogę znaleźć teraz firletki, byłam nawet pzejazdem w Zielonym Centrum pod Wrocławiem i niestety też nie mieli. Czy firletki można wysiać skutecznie z nasion?
Oglądałam ofertę na alle.. i dostałam oczopląsu myślałam że będzie jeden rodzaj firletki a tam smółka, omszona, kwiecista i wieńcowa???

Bez problemu wysiejesz z nasion; u mnie to jest firletka kwiecista, jak juz dojrzeją nasiona, wysiewa się wszędzie
generalnie sadzonki firletki w sprzedaży są rzadko, chyba są uważane za zbyt pospolite
jesli się przypomnisz i podasz adres na pw, wyślę ci kilka, jak zakwitną, to potem same sie wysiewają
miło, że wpadłas..pozdrawiam
Debra 18:52, 06 lip 2013

irena_milek napisał(a)

Facet dostał powera po Anglii, kocha ogród, aż mnie zaskakuje
pozdrawiam

Może to Pimms , a może jak zawsze TY.....