u nas ich sporo, jak i innych paskudztw, np taki pająk.. tygrzyk paskowany, kiedyś był pod ochroną, teraz już nie, samica ma do 3cm, często je u siebie widzę i uważam na nie!...zwłaszcza, jak widzę zjadanie jej partnera
ale już ok
przegorzany świeżo zakupione, więc liczę, że kępa będzie, mają idealną ziemie i warunki; nie wiem za dużo o nich, chyba mus poczytać jak z przesadzaniem
Krysiu miłego dzionka
a tu dla ciebie moje trawki; moja i hakone, po roku ma średnicę 30-40 cm i donax arundo, też cudna, ale dość trudna...plis, chwastów nie widzimy
Irenko pieknie jest u Ciebie. Hakone mnie zachwyca... Moje nie rośnie....
Ps Zigi powinien cię wziąc na kolano i po tyłku paskiem!!!! Czarna stopa!!!!! No chyba, że miała być pod kolor włosów bo wczesniej nie konweniowała... Trzeba bylo może zostać tylko przy frenczu a nie całej stopie!!!
ale inne trawy u ciebie boskie, zachwycamy się oboje u mnie hakone najlepiej sobie radzi, coś jest na rzeczy w glebie, no ja jeszcze tak nie dbam, ale biorę z ciebie przykład
masz rację, chyba mi nie konweniowało ha, ha
horti Annabelle pod ciężarem się pokładają
dziś tu będzie akcja, trzeba usunąć 2 wielkie gałęzi sosny, jak się uda wejdę na drzewo, chyba że nie pozwolą, to syna prosić o pomoc będziemy
hakone ... dorodna ... u nas nie namierzyłam ... jakie warunki ma u ciebie ... jest bardziej w cieniu czy na słońcu ... ziemia kwaśna czy mniej kwaśna ... bo u wielu osób czytam, ze nie rośnie ... a coś jej u Ciebie pasuje
Wg teorii przegorzany mogą rosnąć w każdej ziemi, ale lubią żwirowatą, przeouszczalną. Bardzo kochają słońce i muszą mieć przwiew inaczej atakuje je pleśń.
Mój rośnie od ubiegłego roku i wcale nie jest taki łatwy w uprawie jak piszą.
Sadzonki były małe, ledwie się przyjęły. W tym roku jęst już taki, jak te Twoje ze zdjęcia.
Korzenie mają bardzo długie, stąd można ich wcale nie podlewać Raczej go nie będę ruszać, , późną jesienią spróbuję podzielić karpę, ale rozmnażany jest głównie z nasion.