Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Syla 22:59, 06 lip 2013

donica superaśna z nasadzeniami .... nie kojarzę tego miejsca ale nie ważne ... ważne , że wygląda !!!
Rench 23:06, 06 lip 2013

Nadrobić nie dam rady,ale ilekroć zajrzę do Ciebie zawsze coś nowego
Pozdrawiam
BEATA_S 00:23, 07 lip 2013

Irenko, dopiero teraz wróciłam i chcę Ci podziękować za miłe chwile, za rozmowę w Bukszpanowym na Święcie Róż. Było mi bardzo miło poznać Cię osobiście Pozdrawiam serdecznie
danuta_szwajcer 09:03, 07 lip 2013

Irenko no widze. że zmiany i plany i realizacje ale to jakies wieksze zmiany, ze az miesiac ale zapewne coś w stylu angielskim będzie po ostatnich podróżach Wsóczuje Ci z nogą bo dziś tyle różnego robactwa i chorob ale nawet meszka jak ukąsi to moze tak cierpiec no i mam nadzieję, że nie kleszcz bo jak masz rumień to nie ma żartów. Pozdrawiam serdecznie i życze Ci byśzybko z nogi zeszlo cokolwiek to jest.
Milka 10:35, 07 lip 2013

Karolina
cieszę się razem z tobą, jeżówki są cudne, buziam

Aniu asc
ale masz tych lobelii, świetne są moja ciemno bordowe liście i czerwone kwiaty, czyli jeszcze jakaś inna, w tym centrum, co kupiłam nazwami nie operują
ach. żeby was nie męczyć, to piszę, wzdłuż muru, w lasku układa belki wysoko, tam idzie ziemia odpowiednia i nawóz i wzdłuż całego muru rh, będziemy patrzeć na zielony mur i do tego kwitnący a ponadto robi na murze szkielet domku i tam różne domki dla owadów i ptaków plus ozdoby i tyle, ale trochę to potrwa

Kondziu
obejrzysz na żywo a wiesz, że w tym czasie jest święto liliowców we Wrocławiu i jak , co rok dostałam zaproszenie, jak chcesz możemy się wybrać

Marzenko
wczoraj pod przymusem Zygiego koło 1 pojechaliśmy na pogotowie, bo noga czarna, chodzić już nie mogłam, skóra zaczęła odpadać i ku przestrodze innych też to piszę; obejrzało mnie 2 lekarzy, konsultacje i okazuje się, ze to ukąszenie szerszenia; dostałam zastrzyki, leki na 10 dni i maść; noc miałam straszną, temperatura i dreszcze, poty, jak kąpiel w basenie, skurcze nóg, normalnie szok, ale za to rano, jak odnowiona, powoli wszystko ustępuje, czuję się jak nowo narodzona; powiedzieli, że szczęście miałam, że w szyję mnie nie ciachnął, to byłby problem; takie małe stworzenie, a taki ból potrafi zadać!
Zygi ci dziękuje i cieszy się, że się podoba

Bożenko
to w całości skrzynia drewniana, od środka zabezpieczona folią, a na tył płotek, one też są w dalszej części muru, w końcu psy nie będą skakać do psa sąsiada i urośnie trawa ; do skrzyni poszły przerobione chwasty, ciut gruzu i ziemia z ogniska, bo i ono jest teraz w robocie.....byłam na pogotowiu, dziś lepiej, dobrze, że mąż mnie zmusił, bo ja tak z oporami do lekarzy, ale było fatalnie.

Iza
zaraz wybywamy po ten środek i piłę, bo były 2 i nie ma żadnej, że tez wszystko nam ginie
byłam grzeczna, lekarz zaliczony

Sylwio
to z tyłu domku letniego, na murze, koło rabaty wiązowej, tam gdzie hosty potwory i limki

Reniu
nikt nie daje rady, ale czasami tu i ówdzie uda się, pozdrawiam

Beatko
mnie tez było miło cie poznać, takie spotkania zawsze są fajne

Danusiu
zaliczyłam lekarza to był szerszeń, sporo ich u nas, nawet jak były u mnie dziewczyny w gościach, nieźle straszyły paskudy, jest lepiej, oj dużo lepiej

i dla wszystkich róża Chopin

Urszulla 10:41, 07 lip 2013

Irenko, dobrze że leki zadziałały,
kto by pomyślał że taki kłopot się przyplącze przy przyjemnościach.

A z innej beczki lobelie Ani wspaniałe.
A skrzynia rewelka
Konstancja30 10:46, 07 lip 2013

ufff .. ... od wczoraj na wstrzymanym oddechu ... dobrze, że już lepiej ... Chopin sliczny ... mam na liście ...
Kondzio 10:49, 07 lip 2013

Ciesze że pojechałaś do lekarza ulżyło mi bo myślałem cały czas o tej twojej nodze i że nie pojechałaś wcześniej do lekarza ale na szczęście wszystko się dobrze skończyło
Debra 10:52, 07 lip 2013

Straszna historia z tym szerszeniem. No i nacierpiałas się niemało. Przykro...
Dobrze, że juz jest dobrze

Skrzynia i otoczenie wygląda wspaniale. Uwielbiam Przegorzany, u mnie na razie jeden.
Przesadzałaś je?
One mają straszliwie długi korzeń, mój rośnie nie tam, gdzie powinien, ale boję się trochę go ruszyć.
Milka 10:53, 07 lip 2013

Ula, jaki avatarek, ze świetnym pomocnikiem
dzięki, teraz niech szybciej rosną w tej skrzyni, chyba jak Madżen, sypnę nawozu

Iza, no było źle, ale juz super, ja to jednak uparciuch, zawsze do ostatniej chwili czekam!zaraz biegnę do roboty, ale jeszcze mus po tę piłę jechać
ta róża jest bardzo mocna, wysoko ja oceniam na poczatku ma kolor limonkowo- kremowy, potem biel

jukka i winogrona, znowu wielki zbiór!