Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

AgnieszkaBK 01:10, 01 lis 2013

Ogród masz bardzo ładny i niepowtarzalny Irenko..... śliczne zdjęcia i kolory Pozdrawiam gorąco
Milka 05:52, 01 lis 2013

asc napisał(a)
Jak druty... wydarte??? Dziś czwartek.. chyba dziś masz je drzeć..
I po wydarciu nie szalej.. boś ty szalona kobita
Kształt rakiety do tenisa.. hmmmm ... próbuj pomalować....bo moja łepetyna nie może poskładać tego do kupy

Ania...wydarte, to dobre określenie, było strasznie, ból aż o mało nie zemdlałam, fontanny krwi, potem byłam do niczego, palec boli i jest sztywny, teraz powoli muszę go ćwiczyć, ale ostrożnie namaluję ci na maila
Milka 05:54, 01 lis 2013

Debra napisał(a)

Irenko, dzień dobry

Masz strasznie dużo na głowie, ale jak widzę dajesz radę Kordyliny w tych donicach doskonale wyeksponowane. Aż szkoda, że trzeba je wkrótce gdzies schować.

Mój Głogownik rośnie w gruncie. On zimuje pod warunkiem dobrego zabezpieczenia. Ja swój ubrałam w bardzo szczelne ubranka z białej agro i przetrwał, miał jedynie przemrożonych kilka listków. Rośnie przy ogrodzeniu, nie jest jakoś specjalnie osłonięty, czyli daje radę w nawet niezbyt komfortowych warunkach.

Edit:
Doczytałam o psach Jakaż to rozterka, kiedy kochany zwierz tak nam narozrabia. No ale nie ma wyjścia, cierpieć i kochać dalej

No nie ma
Te kulki głogownika będą mieć super w domku, a te co mam w szpalerze, okryje, zobaczymy czy się uda
Dzieki za info
Milka 05:56, 01 lis 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Miłeczko, korylina z Chenies? Miła pamiątka.

Czy Wam korzenie drzew nie podnoszą nawierzchni? Pytam, bo się zastanawiam, czy istnieje takie niebezpieczeństwo u nas?

Tak Pszczółko
Nam nie podnosza, raczej te korzenie na wierzch wyłaża, wiec co jakis czas dosypujemy ziemię
Milka 05:58, 01 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Te kordyliny śliczne. U Ciebie pieski narozrabiały a u mnie mama. Ogołociła mahonię na cmentarz. Zostawiła ogryzek , łyse łodygi

Oj, to mama niezły łobuz pociesz się myślą, że odrosnie, będzie gęściejsza, tyle, ze nie zakwitnie
Gosiu dzięki
Milka 06:00, 01 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)
Irenko mam nadzieję, że rh mocno nie ucierpiały?

I napisz koniecznie jak paluch!!

Marzenko odrosną, to jakby ciecie, czyli mniej kwiatow, ale zagęszczą się
Palec strasznie boli, było fatalnie, a szłam w takim błogim stanie, że nie będzie boleć
Milka 06:02, 01 lis 2013

AgnieszkaBK napisał(a)
Ogród masz bardzo ładny i niepowtarzalny Irenko..... śliczne zdjęcia i kolory Pozdrawiam gorąco

Agnieszko dziekuję
Jednak powoli jest coraz ładniejszy, o tej porze gorzej, ale jest mnóstwo roślin zimozielonych, że jest na czym oko zawiesić
Mala_Mi 09:31, 01 lis 2013

Nie dawałaś...to w kwestii wpisu u mnie.. chyba komuś innemu, kto się do Ciebie wybierał... albo skleroza... moja skleroza... co też jest możliwe.
Z palcem teraz rehabilitacja i zgodnie z zaleceniami lekarza.. nie zepsuj go... paluszek sie przydaje
malgorzata_s... 10:39, 01 lis 2013

Bidulko dzielna. tyle się nacierpieć. U nas ta medycyna jednak do luftu jest. Ma nie boleć wszyscy piszą. na zachodzie znieczulenie byś dostała nie tak brutalnie by rwali. A jak dzisiaj, dalej boli? Buziaczki
Debra 10:59, 01 lis 2013

Aż boli czytać o tych drutach
Dobrze że już po i teraz tylko rehabilitacja.

Głogownik co najwyżej straci trochę liści, trzeba go będzie nieco przyciąć, ale nie zmarnieje przez zimę.