Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Pszczelarnia 12:35, 18 mar 2013

Irena w ciepłych krajach?
marzena 12:39, 18 mar 2013

Irenko, bardzo fajny ten Twój 'tron' , donice na jakieś zwisające rośliny ( ? ) także świetne
no i wiosna u Ciebie, poogladałam... bo ja nadal mam biało
Mala_Mi 13:06, 18 mar 2013

To niemożliwe.. Irenki nie ma.... szukasz coś do cycatych???
Do cycatych to pasuje silikon
anipla 13:15, 18 mar 2013

asc napisał(a)
To niemożliwe.. Irenki nie ma.... szukasz coś do cycatych???
Do cycatych to pasuje silikon

Ania - silikon... bo będziesz mi ekran wycierać
Milka 13:34, 18 mar 2013

Agnieszko, liczę że plan zrealizuję, może wtedy będzie tak jak w moich wyobrażeniach dzięki za wsparcie

Zeta, rozumiem cię, bo sama mimo zimna idę robic, ale pogoda irlandzka, wieje okrutnie! muszę przed domem posprzątać, po zimie syf jak diabli!

Kasiu/Kindziu, nie pamiętam gdzie kupiłam, były w formie ławki, tak dla 2-3 osób nawet nie wiesz jak się cieszę, że łąweczki zajęte

Jula, są podwójne, do wyboru, muszę spisać z tronu stronkę, gdzie kupowałam, chyba jest na blaszce

Haniu, to posiedzimy na ławeczce, chyba wygodniejsza jak tron dzięki za życzenia odwzajemniam; dziś sprawy zawodowe i urzędowe mnie zdominowały, no a teraz posesja

Mira, mus przemalować, bo mi zakłóci plan ma być romantycznie po tej stronie, dojdą jeszcze białe łóżka, a lewa strona w metalach i ciemnych kolorach i drewno w lesie; jak będzie źle, ponownie przemaluję ławek dostatek, zapraszam...doniczki są Deromy, kupione na kiermaszu, było tylko 5

Zuza, masz rację, bo u mnie też tego plusu nie czuć, a dziś wieje, berecik na głowę i sprzątanie od ulicy; kochana kuruj się, bo jak się czegoś nie doleczy, to potem problemy!

Jotka, cieszę się, że cycuchy się podobają, ale co w nich posadzić, aby wytrzymało? dziury w doniczce nie zrobię, bo będzie brudzić mur i robota głupiego, malowanie..

Bogdzia, zapraszam, a jakże miejsce już zajęłaś? na którym usiądziesz?

Aniu asc, wpisuje dzwonek, co jeszcze podpowiadasz? on zwisający jest?..podoba mi się

Agata, tak właśnie pomyślałam, coś kwitnącego musi się zwieszać, tam jest super miejsce do siedzenia, ciepło, zacisznie i fajny widok, tylko że raczej nie ja siedzę...a wiosna póki co zimna, brr!

Marzenko, nie wiem, muszę posłuchać rad, ma wytrzymać w tych donicach, podlewać będę; trochę myślałam o zwisającej begonii?

agniecha973/ Aga cieszę się, że sie podoba, dzięki

Wiunia, dawno cię nie było, czyżby zasypało cię? pozdrawiam

Haniu, tulipany cudneco do doniczek, tez myślę, że fajnie

Anita/ Anipla wieczorkiem zajrzę malować będę, bo mi nie zagra, jakby co, znowu przemaluję; ale muszę poczekać, bo za zimno i będzie schło jak u Magdy; mam pomysł opracowany w szczegółach, ciekawa jestem na jak długo!! i dzięki

Kasiu, sieję! niezbyt mi to idzie, a na wyniki trzeba poczekać; pozdrawiam u mnie pół na pół ze słońcem, ale wieje!

Martku, dzięki coś trzeba wymyślic, wiosna się spóźnia, niby wszystko wyłazi, ale kwiatków niet; buziam i dzięki za fachowe rady

Anula, dzięki, tak zrobię, bo jeszcze sporo skrzynek drewnianych będę wybielać i donic i powinno mi to wszystko zagrać; do tej bieli lecę w tym roku różem, fioletem i bielą, a na złamanie coś w liściach w kolorze limonkowym, taki plan, a co wyjdzie, nie wiem

Weroniko, koniecznie muszę obejrzeć ten odcinek, mam zaległości! zmieniam, robie i chyba niegdy nie skończę, może to i lepiej, może tak trzeba, gonic króliczka i nie złapać
w każdym bądź razie latem będzie przyjemnie i maluchom i wszystkim innym gościom, pozdrawiam serdecznie

Pszczółko, no coś ty! sieję! posiałam cleome, werbenę mieszaną, werbenę patagońską, jeżówki i kosmos biały; wsadziłam w donicę dalię, puszcza czuby

Marzenko, cieszę się, że sie podoba, może na finiszu uda się pokazać całość, przed i po a z tym śniegiem biedna jesteś, to juz masakra jakaś, 18 marca!!

Anek, ja nie mogę, oplułam ze śmiechu monitor!! dziś mam sporo pracy, tak na chwilę zajrzałam ot uzależnienie...wieczorkiem podejrzę, co u was, mam nadzieje, że pogoda chociaż wam odpuszcza!!!
życzę miłego popołudnia wszystkim zagladającym

no i efekt mojego siania, ciekawa jestem jak mi w tym roku pójdzie? rok temu porażka!

tak patyczkiem układałam nasiona, najlepsze jeżówki, bo duże i kosmos, no nie najgorzej z cleome, ale werbeny drobniutkie, ponoć miesza się z piaskiem i dopiero sieje; część wysieję do gruntu, żeby sprawdzić czy mimo siania w maju, zakwitną, czy mus tak do inspektu

Gosiniak 13:50, 18 mar 2013

Ale miło u ciebie, na ławeczce już można posiedzieć, bo na tronie to bym się nie odważyła- wiadomo dla kogo przeznaczony
Śnieg u mnie jeszcze zalega, tak pewnie też bym wyskoczyła i porządeczki porobiła, jakby co to ja też się do Wrocka przeprowadzam, daleko nie mam
ewa004 14:22, 18 mar 2013

Super ten tron ,posiedziałam wygodny nawet
A doniczki cudowne ,już widzę te zwisające roślinki ,pienie będzie
JulkAd 16:09, 18 mar 2013

No to czekam na namiary tronu
gusiarz 16:18, 18 mar 2013

Irenko - ależ loża honorowa będzie pod tamaryszkiem. Lubię takie przytulne zakątki - miło się w nich zrelaksować i odpocząć. U nas śnieg i mroźno. Teraz znów zaczęło gęsto sypać.... kiedy wreszcie wiosna się zacznie???
Milka 16:19, 18 mar 2013

Gosia, a tam nie odważyła, siadaj i już...o juz widzę, jak zostawiasz swój śliczny, dopracowany i dopieszczony ogród!
a ja w deszczu ze śniegiem, wysprzątałam od ulicy, pełno liści, śmieci, butelek, syf totalny, jednak ludzie nie szanują nic, poza swoim! a potem czyściłam chodnik i jezdnię, bo oczywiście była mega dziura, zasypywali ją piaskiem i żwirem, i to wszytstko leciało na chodnik i pod krawężnik; dziurę załatali, ale nikt juz reszty nie wyczyścił, a jak bym ja chociaz na swoim odcinku nie zrobiła, na bank zatkałaby sie studzienka, ot polskie realia i za co ja płacę taki wielki podatek!!!

no i oczywiście tylko dzieci dzień dobry mówią, a reszta patrzyła na mnie, jak na wariata!!

Ewa wygodnie ci i dobrze roslinki chyba w czerwcu przyjdzie sadzic, jak tak dalej będzie z

pogodą!

Jula, jeszcze raz wylizę w deszcz i śnieg i spiszę, zapomniałam!