Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

baraga1904 09:34, 01 wrz 2013

...Aniu...podziwiam pracę Twoją i M. ...wyszło pięknie...też ostatnio w ciemnościach robimy..takie dni krótkie...
...pozdrawiam i miłej niedzieli życzę...odpoczynku....
ewsyg 09:44, 01 wrz 2013

asc napisał(a)

A mnie deszcz przegonił... jak trzeba to nie padał.... a jak nie trzeba to pada......

Wiec moje kulki dalej gniją w donicach.... i nie mam gdzie przenieść 3 róż.. a te co przeniosłam i tak chyba zdechną

Ania, ja ciągle coś przesadzam i zmieniam. Z różami zrobiłabym tak. Wsadź je do doniczek do dobrej ziemi, potem zadołuj doniczki, obłóż suchą trawą, na zimę zrób kopczyk i powinny przezimować. Na wiosnę na pewno znajdziesz im nowe miejsce.
Mirka 09:47, 01 wrz 2013

Strasznie uparta z ciebie kobita żeby tak po nocy tym kilofem wywijać ale opłaciło się bo rabatka kulkowa zapowiada się super pozdrawiam deszczowo Aniu
makkasia 09:58, 01 wrz 2013

Niesamowite!
jestem pod wielkim wrażeniem, trzymam kciuki aby już teraz szło wszystko z górki.
Gliny nie zazdraszczam, zawsze marudziłam, że mam piach jak na stepie, ale czytając dziewczyny, które mają glinę, powoli przekonuję się, że mam lepiej
trzymaj się
Pozdrawiam
Urszulla 10:06, 01 wrz 2013

Aniu, rozumiem Wasze zmagania.
Ostatnio walczyłam z 15 bukszpanami i 6 tujami - okazami wieloletnimi własnoręcznie wykopywanymi i zakopywanymi. Posadzić to pikuś, ale przez ziemię z betonu się przekopać, przygotować nową to był wyczyn. Miałam też całotygodniowy zgon
Od środy do dziś nic nie zrobiłam oprócz wysypania korą.

Ale w przyszły weekend czas wziąć się za nowe rabaty, bo horti mi padają
Bogdzia 10:15, 01 wrz 2013

Pozdrówka dla spracowanych. Dziś niedziela , może odpoczniecie? U mnie troszkę popadało ale za mało żeby podlac krzaki, czekam na więcej a jak się nie doczekam będzie znów podlewanie.
viva 10:17, 01 wrz 2013

Aniu, przyszłam Ci odpowiedzieć w sprawie róż, widzę, że już Agnieszka ci podpowiedziała.
Przytnij je, oberwij jak najwięcej listków i mocno podlewaj. Na pewno przyjmą się.
strasznie masz z tą gliną, taka po budowie jest najgorsza, i jeszcze te korzenie.
U mnie też ostatni deszcz był 10 lipca i wreszcie wczoraj mocno popadało,myślałam, że to taki frontalny deszcz i o Ciebie też zahaczyło, jeszcze ma padać dziś i jutro to może do Ciebie dojdzie.
U mnie popiół, przynajmniej kopać łatwo.

Rabatka z kulkami będzie miodzio , co tam będzie już jest
Dzisiaj pewnie nie ruszysz nogą ani ręką, jest niedziela masz pełny luz
Mala_Mi 10:51, 01 wrz 2013

Przepraszam, jak kogoś pominę w odpowiedziach ...ale u mnie jak zwykle kupa roboty, bo jutro nowy tydzień...... w domu pobojowisko nie mniejsze niż na zewnątrz... wiec ograniczę moją bytność na forum do minimum...

Viva - szkoda mi tych róz obcinać, maja tyle pąków i zawsze kwitły do śniegu.... ale jak mus to mus.... w czerwcu zakwitną, a to tylko 9 miesięcy.. szkoda, że po drodze jest zima ..oj ona się ciągnie jak flaki z olejem.. deszczu było co kot napłakał.. i dziś nie pada...

Bogdzia - deszcze nas mijają.. wczoraj pokropiło na tyle, by nas zmoczyć.. a w ogrodzie susza... dalej podlewamy wodą z basenu.... dziś już powinna cała zlecieć.. pierwszy słoneczny dzień i zwijamy monstrum żegnając definitywnie lato..

Ale to już oznaka jesieni... chryzantemy kwitną..

Mala_Mi 10:59, 01 wrz 2013

Ula - no to jeszcze pokujemy... i pozaliczamy zgony... najgorsze przede mną..
muszę wyeksmitować to wszytko z przedogródka.. a mam tego dobra tam sporo.. a ziemia to cały syf budowlany.... oj bedzie kucia.... ziemie muszę tu wymienić i to całą. Poszerzyć ściekę... poprowadzę ja do narożnika budynku.. jest za wąsko.. płotek anypsiowy do wyrzucenia... i to już bo teraz z kulkami po prawej wygląda jak trampki do garnituru

A teraz pytanie do fachowców... na tyle mi wystarczyło kulek... czy coś posadzić przed klonem?? Żółte niskie trawki chyba by były fajne.. trochę by rozweseliły miejsce.. ale to wystawa południowa i słońce jest prawie cały dzień.. dlatego jasne żurawki z założenia odpadają..

W przedogródku będą cisy na nóżce w skarpetce bukszanowej, bonzaj z cisa i trawki Ice Dance.... bo je mam.. może jakieś żurawki czerwone.. wściekle czerwone... żółte z powodu słońca odpadają.

Cisy będą te co widać w tle w donicach..... A to co jest czyli ogromny wiciokrzew, hibiskus, świerk niebieski, conica, jałowiec, hosty, irgi płożące , cis, jałowce, berberysy.. cebulowych też dużo.... idzie do eksmisji.. do zera... Zostają się tylko jasne kulki bukszpanowe... które posadzę też i na drugim boku..
Stoją w doniczkach do posadzenia..

zbigniew_gazda 11:06, 01 wrz 2013

Aniu nie sadź nic więcej. Tylko same kulki a to coś płożące na wprost wyciepaj gdzie indziej.