Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 12:03, 25 paź 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Ania i z tyłu widzę front robót. Ale się u Ciebie dzieje. Ale linie piękne, zmiany w dobrym kierunku. Wyjść z podziwu nie mogę. I dodam, że ten przedogródek pasuje do Ciebie. Piękne linie nasadzeń.

I ja zapuszczam podlewanie - masakra.

Ewa z tyłu to nie front robót tylko bałagan i skład kory, kostki brukowej, granitowej i czego sie da i czego się nie da... i wory z liśćmi do odwiezienia do punktu zbioru.. ... dużo worów.. ... Bo u mnie wszędzie coś zaczęte i nie skończone
A ścieżka nie wiem jak wyjdzie.. Maćko trenuje i sie uczy To tak jak gra w klocki lego w internecie...
Tusiala 12:03, 25 paź 2013

Wiedzą co robią
A co jest w tych worach za taczką?
Tusiala 12:04, 25 paź 2013

Już wiem bo napisałaś Ewie zanim zdążyłam zapytać
Madzenka 12:13, 25 paź 2013

Aniu przedogródek jest megareprezentacyjny. Każdy odwiedzający. Twój dom zachwyci się taką elegancją i stylem. Ścieżka wyszła maćkowi znakomicie. Baaaardzo mi się podoba. Zimą będziesz się tymi widoczkami szczególnie zachwycać bo one będą piekne o każdej porze roku
Pszczelarnia 12:27, 25 paź 2013

Ania, to ja już rozumiem dlaczego Ty się z eMusiem na urlop wybierasz! Zapraszam.

To powiedz, na czym mam ułożyć cegłę w warzywniku - bo mam jeszcze plan taki. Poproszę instrukcję:
1. Korytuję i sprawdzam poziom - na jaką głębokość ? Jak gruba podsypka?
2. Daję piasek (i cement?) wymieszany
3. Układam w obrany wzorek

Czy lepiej bez cementu, bo to warzywnik? Płyty z piaskowca układałam na ziemi samej a w zielniku granit na piasku. Tak wyszło. Trzyma się wszystko.

mira 12:43, 25 paź 2013

no, no też się przyzwyczajam hmm - co by nie powiedzieć to elegancko i tak powinno być przy wejściu
synek dobry jest i widzę że mam czas odebrać robotę tylko do grudnia bo potem będą szybkie ruchy

a na tą elewację ciepnij lustro to będziesz mieć więcej kulek

pogoda Ci dopisuje działaj - może w listopadzie popada na razie robimy co sie da
Mala_Mi 12:48, 25 paź 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Ania, to ja już rozumiem dlaczego Ty się z eMusiem na urlop wybierasz! Zapraszam.

To powiedz, na czym mam ułożyć cegłę w warzywniku - bo mam jeszcze plan taki. Poproszę instrukcję:
1. Korytuję i sprawdzam poziom - na jaką głębokość ? Jak gruba podsypka?
2. Daję piasek (i cement?) wymieszany
3. Układam w obrany wzorek

Czy lepiej bez cementu, bo to warzywnik? Płyty z piaskowca układałam na ziemi samej a w zielniku granit na piasku. Tak wyszło. Trzyma się wszystko.

Ewa.. warzywnik to żywy twór Ja bym ułożyła tylko na piasku.. może mniej trwałe, ale łatwe do przestawienia .. wszystkie obwódki , placyki w ogrodzie mam tylko na piasku... no i takie coś mogę sama układać.. trzyma sie dobrze... piasek, młotek gumowy i kawałek deseczki...
Wybrać ziemię do poziomu, nasypać piasku i dobić młotkiem gumowy do poziomu

Ja ścieżką wyrównuję poziom, by zlikwidować stopień (zlikwidowany) i odprowadzić wodę z rynny na trawnik (stąd koryto odprowadzające w poprzek).. .. musiałam dać piasek z cementem, bo inaczej to by się nie trzymało..

W razie pytań telefon .. a teraz uciekam do ogrodu sadzić baksiki.. by nóżki zamaskować i zrobić poduchy Jak wiosna przytnę będzie fajnie Bo teraz te nogi mnie denerwują...
Rench 13:19, 25 paź 2013

Elegancko wychodzi
Ja też podpatruję co tam działasz
leon60 13:22, 25 paź 2013

Mnie też się podoba, ścieżka super i rabatka przesliczna ! Cudnie masz na froncie
U mnie deszczu ani kropelki... mus podlewać bo susza...
Buziaki Aniu
malgorzata_s... 18:05, 25 paź 2013

Anuś jak tam nóżki zamaskowane? Ścieżka superowa