Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

monitka 22:11, 04 lis 2013

Heh Aniu czasem i zajadła ale dzisiaj to raczej ciekawska to ja już czekam na tą listę długo kwitnących
agata19762 23:17, 04 lis 2013

Aniu czy Ty teraz przycinasz róże???
widziałam w kilku ogrodach przycięte i mocno obsypane ziemią
(zakopczykowane) jeśli można tak powiedzieć ???
monteverde 00:10, 05 lis 2013

Aniu wpadłam od Magdy zobaczywszy tam Twojego Pana Langa, przepięknie się rozrósł, ale róże lubią w drugim roku pokazywać na co je stać jest śliczny a Thomasa sznurkami nie traktuj ja ma Tommelisse, ukorzeniłam sobie sadzoneczki z Pęchcina bo akurat tam pan przycinał, z 3 2 się przyjęły jest w realu śliczna, ładniejsza niż na zdjęciu

AgnieszkaBK 00:24, 05 lis 2013

Róże przepiękne. Ciekawa lista.... też skopiowałam
Urszulla 02:24, 05 lis 2013

Aniu, wesoło u Ciebie z komentarzami do róż
po macoszemu traktujesz księżniczki
a one za wszelką cenę udawadniają że nimi są,
bo piękne
Nazwy wygoglałam, zapisałam ....
Milka 05:48, 05 lis 2013

Jestem na bieżąco, było co czytac, ale na wesoło
Jak zaczęłam zmieniac w ogrodzie, mnóstwo róz wywakiłam, mój ich nie cierpi, cud, że coś sie ostalo
Tak liczę...ile...chyba niewiele, bo 30 plus wielki krzaczor pomarszczonej, ale on jeden, to jakby 10
Ostnio wyleciały róże japonskie
Najlepiej u mnie radzą sobie Graham Thomas i Fresia, kwitna nadal, są wysokie i sposobem angielskim przywiazuje je do kratki, aby dlugie gałęzie szły w poziomie, teraz maja tak około 2 metrow
I Chopen u mnie tez niezawodne, grube, proste pędy, bardzo wysokie i wiekkie kwiaty, ale najbardziej pachnie ta pomarszczona, to zapach dawnych roz
Gratuluję wydarcia trawnika, u mnie z tym gorzej, a juz najgorzej, ze 2 ogrodnikow, nie mogę sadzic, co chce, jest walka
Wczoraj non stop kradli mi net,
Gardenarium 08:22, 05 lis 2013

agata19762 napisał(a)

Aniu czy Ty teraz przycinasz róże???
widziałam w kilku ogrodach przycięte i mocno obsypane ziemią
(zakopczykowane) jeśli można tak powiedzieć ???

Teraz się róż nie przycina, gorzej zimują - chyba, że jest to miejska rabata, oni robią bo nie mają czasu wiosną.Ania przesadza i przycięcie wtedy pomoże się przyjąć róży.

Instagram Ogrodowiska
boguslawa_ma... 08:57, 05 lis 2013

Aniu pozdrawiam
Mala_Mi 09:56, 05 lis 2013

Agata - zgodnie z fachowcami od róż, teraz róż sie nie przycina. Moja sąsiadka przycina, a ja słucham sie fachowców. Zresztą jak widzisz nawet wiosennego cięcia nie robiłam..bo mi żal było i jak widać różom to nie przeszkadzało Danusia dobrze pisze i dobrze pamięta, róże sprzed domu przesadzałam w inne miejsce o porze nie do przesadzania i musiałam je przyciąć. Ale wszystkie sie przyjęły, bo już puszczają nowe liście.

Aniu Monte - śliczna ta różyczka i kolor widoczny.. potem ją pogooglam, teraz czasu nie mam, wpadłam na chwileczkę..

Agnieszka - Tobie lista niepotrzebna bo u siebie masz ślicznie

Ula- księżniczki jak widać zawsze potrafią się obronić.. bo dama jest zawsze damą

Irenka - jak widać chłopy nasze nie lubią róż.. bo one kłują ,ciężko przy nich coś zrobić.. wniosek prosty. nasze chłopaki są praktyczne, a nie estetyczne Tzn są estetyczne, ale estetykę mogą mieć prostszymi środkami

Danusia - masz rację, przesadzałam róże i sie Cię pytałam co zrobić jak je tarmoszę w nowe miejsce w porze nieodpowiedniej dla nich.. kwitnąć niestety ponownie nie kwitły, ale sie przyjęły wszystkie Dadzą czadu za rok

Bogusia - odpozdrawiam... i melduje że szklarni nie skopałam wczoraj, ale za o pomyłam wszystkie "przeszklenia".... dużo tego jest... ale wiosną zostanie sie co najwyżej je przetrzeć szmatką

Meldunek pogodowy - pochmurno, trochę kropi, 14 na plus... i muszę uciekać.. do Was potem zajrzę.

Szukając fotek róży znalazłam taką fotkę... fajna Mi się podoba
Wszystkim pracowitym pszczółkom miłego dnia....

Gabriela 10:02, 05 lis 2013

Czytam tu o koszeniu róż przez eMa. Ileż to razy mój mąż i w tym roku syn uczynił to samo. No przecież nie widział, bo to takie małe było. I w ogóle o co chodzi, jak przecież odrośnie... A tyle razy mówię, żeby nie kosili po ciemku.