Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Madzenka 16:15, 11 lis 2013

Ja kiedyś tę Twoją kałuże muszę osobiście zobaczyć A teraz uciekam świętować dalej
kasiek 16:34, 11 lis 2013

Jakie Ty masz piękne te ciemierniki, a ja sie swoimi 3 kwiatkami podniecam
Agawita 17:25, 11 lis 2013

Aniu, piesek wie co dobre a na Twoje rabaty bylinowe mogę się gapić i gapić... piękne ujęcia
gierczusia 17:50, 11 lis 2013

kasiek napisał(a)
Jakie Ty masz piękne te ciemierniki, a ja sie swoimi 3 kwiatkami podniecam

A moje ciemierniki wyżarły mi ślimaki ... Cóż za czorty ....
gierczusia 17:55, 11 lis 2013

asc napisał(a)

Danuś do moczenia jest balia A kałuża do patrzenia
I to jest zaleta forum, że ja Ciebie zazdraszczam tego czego nie mam, Ty u mnie.. i tak dalej... możemy napaść ogrodowo oczy do woli
Ta kałuża miała składać sie z dwóch oczek i przesmyku nad któym miała być kładka.. ale chłopakom się pomyrdało i wyszło jak wyszło... Niestety woda w niej zrobiła sie jak w kałuży faktycznej.. i do moczenia sie za bardzo nie nadaje.. Wnioski już wyciągnęłam:
- za dużo ryb (wszystkim chętnym oddaję nadwyżki... można sie zgłaszać i wpuściłam orfy by zjadały młody narybek, bo króliki się wolno mnożą przy moich karasiach
- za mało roślin...w przyszłym roku będę zachwaszczać oko... Mariusz obiecał pomóc dobrać rośliny... i tego sie trzymam i nie odpuszczę
- za mały filtr... tu czekam na wygraną w totka.. bo duży i dobry filtr .. to majątek

Taaak , to wzajemne zadraszczanie jest cudowne ... Ja je uwielbiam ,,.

A jak poczytałam o tym ,że sie chłopakom pomerdało i z leksza "zmodyfikowali " plan sadzawki to mało ekranu nie oplułam...achhhh .... Zobacz jak im piknie wyszło

A i żałuję ,że mam serio kałuże i mi się ryby nie zmieszczą bo bym chętnie kilka adoptowała ...

Buziaki
Agania 18:11, 11 lis 2013

asc napisał(a)

Jak już szukałam fotek tej trawki to dla znudzonych świątecznym pochmurnym i zimnym dniem (dlaczego u nas święta w takim brzydkim czasie są????) wyszukałam metamorfozę ...
Wcześniej był ugór.. wiec nie ma co pokazywać.. ogród powstaje etapami od jesieni 2008..

To maj 2011.... powstaje skalniak...

maj 2012 jeszcze nie wiemy, ale dokładamy kałużę ... to wyrobisko ziemi pod podwyższone grządki dla rh....... a kałuża to pomysł czerwcowy..

maj 2013

Uwielbiam takie metamorfozy i Twój ogród Aniu niewyczesany, ale jednak uporządkowany i różnorodność gatunków
ell 18:39, 11 lis 2013

asc napisał(a)
Eliza -Ela - tyś mój guru jukowy.... jutro idą na wolność

Dalej kataloguję moje kfiotki.... te róże nn dostały eksmisję... miałam ich dużo.... szkoda mi było wyrzucić.... chciałam oddać, ale chętny się nie stawił... przesadziłam jak miały pąki.. puśicły nowe listki... chyba się przyjęły w nowym miejscu.. Miały iść out.. może to docenia, że sie zostały Chociaz i bez tego straszenia były ładne

Ania jak jeszcze raz będziesz je wywalała, to daj cynk. Przyjadę specjalnie i pospaceruję w realu, bo dzisiaj cały dzień śledzę Twój wątek i podziwiam zmiany.
ell 18:56, 11 lis 2013

200 stronek odrobione - więcej nie da rady.
Dużo się działo. Ciągle coś zmieniasz i biegasz po całym ogrodzie. Everestowi musisz wybaczyć i on o tym dobrze wie. Chłop wie co dobre.
Rośliny u Ciebie szaleją i rozrastają się bez opamiętania - zachwycona biegnę dalej.
Pozdrawiam.
malgorzata_s... 20:27, 11 lis 2013

Gdzie i za ile te chryzantemy. Spowiadać się. Ja ich szukam bez powodzenia. Jakie kolory były. Ja chcem koniecznie wszystkie Jak widzisz nie mija mi Buziaki.
rozajerycha 20:32, 11 lis 2013

Pozdrawiam Aneczka