Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 22:15, 10 lis 2013

To jak dobra energia płynie to może żurawki odrosną ?????

Liczę , że jeszcze mamy 5 miesięcy .. zastoju ogrodowego... zajrzę do was, ale nie dziś... mamy czas , nie ma co się spieszyć.. a ja mykam z Forum...
Madzenka 22:33, 10 lis 2013

Oj tak zastój ogrodowy już czuć, ruch an forum jak na Marszałkowiskiej
paniprzyroda 22:35, 10 lis 2013

Aż obejrzałam swoje zdjęcia, wszystkie kwiatki są skierowane w bok, więc widocznie przykucnęłam i zrobiłam fotki. Najfajniej wygląda, kiedy kwiaty wystają spod śniegu. Jak szybko ciemierniki przyrastają u Ciebie? Jak spotkam wiosną inne kolory, to może się skuszę. I jeszcze coś - od tygodnia moja pnąca trzmielina jest w białych pąkach, jak co roku o tej nietypowej porze. Ale nie rozwija ich, dopiero na wiosnę, podobnie jak dereń jadalny. Pozdrawiam.
Milka 08:04, 11 lis 2013

alinak napisał(a)
Anka nadrobiłam kilka stronek i już co najmniej dwie rośliny mam na oku . gęsiówka i hakone makra . ok. na wiosnę szukam . ja kupiłam hakone , el te złotą i gdzieś słabo się rozrasta . nie jestem zadowolona . no i na słońcu przyparza sie .
a ta twoja ile ma lat ?

Alinko, Finka mowila mi, ze ta co u Ani, najlepiej i najszybciej się rozrasta, tez mam ją w planach
Milka 08:11, 11 lis 2013

asc napisał(a)
To było w zeszłym roku... jedna kępa po zimie padłą, a pozostałe dwie tak w minimum 1/2.. ale dostały w tyłek po zimie w kwietniu
Tak był ładnie.. a jest ... byle jak...

Jak tu pięknie
Ja jeszcze raz moją trawę sfoce, czy to amazon mist czy stipa, bo jeśli ta ostatnia, to co...padnie przez zime?
AgnieszkaBK 09:50, 11 lis 2013

asc napisał(a)

Na tarasie ma 2 dywaniki Ale on esteta i wie co ładniejsze Już piesio staruszek.. damy radę jakoś z płotkiem ... a jego ulubione posłanie do spania to ... kamienna poduszka

Misiek, to bardzo słodki pies i jak każda psina ma swoje ulubione miejsca przyzwyczajenia
Nasze psy są przykładem na to, jak wiele potrafimy wybaczać, jak ktoś jest dla nas bliski Moja Zuzia jest bardzo energicznym psem i ciągla zachęca nas do zabawy. Nieraz mimo tego, że jesteśmy zmęczeni, to dajemy się w to wkręcić, bo przecież szkoda pieska
Mala_Mi 10:38, 11 lis 2013

Alinko - nie odpowiedziałam ci w sprawie trawy chochla.. Hakonechloa macra Nickolas... mam ją od 2011 roku, kupiłam też All Gold.. posadziłam razem. Golda już eksmitowałam, bo nic nie rośnie.. stoi w miejscu.. a Nicolas.. piękny kaskadowy, wielki.. z jednej sadzonki.... jesienią przebarwia sie na taki ciepły kolor.. fajnie go posadzić nad murkiem, bo wtedy widać lepiej ten pokrój kaskadowy....

2011

2013 (dużo z powyższego wyeksmitowałam, bo się nie mieściło ) To dokładnie to samo miejsce.. nawet dla mnie szok jak to oglądam.. murek z kamyków widać coś po lewej stronie.. skala wielkości

Mala_Mi 10:55, 11 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)
Oj tak zastój ogrodowy już czuć, ruch an forum jak na Marszałkowiskiej

Ja tylko obskakuję swój wątek.. bo troszkę nieczasowa...

To moje chochle w 2012 roku... w maju, gdzie rusza dopiero wegetacja traw.. żółta stoi jak stałą, a zielona ją za 2 tygodnie już przykryła całkowicie i żółta dostałą eksmisje.. gdzie dalej taka sama mała..
Mala_Mi 11:06, 11 lis 2013

paniprzyroda napisał(a)
Aż obejrzałam swoje zdjęcia, wszystkie kwiatki są skierowane w bok, więc widocznie przykucnęłam i zrobiłam fotki. Najfajniej wygląda, kiedy kwiaty wystają spod śniegu. Jak szybko ciemierniki przyrastają u Ciebie? Jak spotkam wiosną inne kolory, to może się skuszę. I jeszcze coś - od tygodnia moja pnąca trzmielina jest w białych pąkach, jak co roku o tej nietypowej porze. Ale nie rozwija ich, dopiero na wiosnę, podobnie jak dereń jadalny. Pozdrawiam.

Mariola... ciemierniki jak wpadną w miejsce które im pasuje.. to rosna jak głupie.. w kwaśnej ziemi rosną bardzo wolno , ale rosną .... jak przesadziłam do ziemi wymieszanej ze skorupkami jajek i nie kwaśnej tylko takiej mojej ogrodowej.. to od razu w rok przyrosła kępa kilka razy w szerz i wzwyż.. wiec ulubione miejsce ciemierników powiększyłam wyrzucając dzikie róże .. tu im dobrze... mój ciemiernik pierwszy jest olbrzymią kępą.. po 4 latach.... a ciemierniki w kwaśnym, pod klonem (za blisko klonu i maja za sucho) po prostu wegetują
Tu masz różnicę w przyroście rocznym.. jak podpasuje stanowisko.. u mnie pod krzakami rosną Latem ich nie widać.. jak najdę lepsze fotki to wstawię.. To zwykłe ciemierniki Nigra. Mam jeszcze inne, ale stanowisko złę i wegetują... a nie mam jak ich przesadzić bez uszczerbku na zdrowiu, wiec niech już wegetują..

Mala_Mi 11:12, 11 lis 2013

irena_milek napisał(a)

Jak tu pięknie
Ja jeszcze raz moją trawę sfoce, czy to amazon mist czy stipa, bo jeśli ta ostatnia, to co...padnie przez zime?

Jak już szukałam fotek tej trawki to dla znudzonych świątecznym pochmurnym i zimnym dniem (dlaczego u nas święta w takim brzydkim czasie są????) wyszukałam metamorfozę ...
Wcześniej był ugór.. wiec nie ma co pokazywać.. ogród powstaje etapami od jesieni 2008..

To maj 2011.... powstaje skalniak...

maj 2012 jeszcze nie wiemy, ale dokładamy kałużę ... to wyrobisko ziemi pod podwyższone grządki dla rh....... a kałuża to pomysł czerwcowy..

maj 2013