Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 23:23, 01 gru 2013

Reasumując.. flanki są tylko dwie ..... Mira buźka wielka a to

I cały czas się zastanawiam co Iza zapisuje?????

Madżen - ja dążę do tego by o każdej porze roku była rabata taka, że można ją pokazać publicznie

Bogdzia - liczymy, że ten rok nie będzie taki makabryczny jak 2011/2012

Weronika - więcej czasu to mniej na ogród... wolę opcję mniej czasu, wtedy człek sie bardziej organizuje, a tak czas ucieka pomiędzy palcami....

Kasiek - bo nie pokazuję tych brzydkich zakątków. Ale moja natura będzie nieszczęśliwa jak już nie będzie co przerzucać .. wiec oby dalej było co przerzucać z prawa na lewo Bo jak ogród będzie idealny to mi się znudzi Bo jak nic nie robić w ogrodzie tylko patrzeć. Nawet Danusia swoje idealne rabaty zmienia.. zawsze może być lepiej...

Sorki, że do Was już nie polazę, ale idę do białej sali.... nie cierpię wstawać jak jest ciemno...
Madzenka 06:32, 02 gru 2013

Flanki dwie? To jak to mozliwe, że Ty ciągle z jednej na drugą?
Madziarzeszow 07:18, 02 gru 2013

pozdrawiam porannie
Mirka 07:21, 02 gru 2013

Aniu pozdrawiam o poranku dawno u ciebie nie byłam i sporo do nadrobienia ale co tam dam radę
Gardenarium 08:32, 02 gru 2013

A ja w innej sprawie

asc napisał(a)
U mnie w rogu działki za ogródkiem bylinowym... , po lewej warzynik otoczony szmaragdami... też długo myślałam gdzie ustawić to ustrojstwo.. pożyteczne, ale .. krajobraz szpeci.. za drzewami nie schowa bo musi być słoneczko

Aniu, jakby się wysilić lepiej niż ja teraz , to wszystko można zasłonić, tylko trzeba ustalić z którego miejsca ma nie być widać. Z perpektywy tego widoku można zrobić tak. ekrany różnej wysokości i wróznej odległości, bo jeden wywalony na środku może byłby nieco nie za bardzo, ale kilka - owszem.

Drzewo zasłania słup, graby 'Fastigiata' zasłaniają dachy sąsiada, a to co jest po lewej wyrasta wyżej i zasłania dom w tle.

Instagram Ogrodowiska
mira 08:43, 02 gru 2013

łał jestem na etapie zasłon i takie mnie zachwycają super - ciekawe co Ania na to
Pszczelarnia 09:00, 02 gru 2013

I tak kwestie projektowe, zasłaniania elementów niepożądanych to tylko kwestia kilku ruchów kredką. Danusia, ja przepraszam, ale ja muszę zaprotestować. Czy Ania nie ma zbyt dobrze? .
Tusiala 09:06, 02 gru 2013

Kotary z pewnością stworzyłyby więcej intymności i chciałaoby sie za nie zaraz zajrzeć
magnolia 09:28, 02 gru 2013

asc napisał(a)
Odpowiadam hurtem..sorki, ale nieczasowa jestem nadal.. ale jak nie zajrzeć na forum.. no jak?????

Zima 2011/2012 dała popalić naszym ogrodom, bo śniegu nie było praktycznie całą zimę..a mróz był duży (do -30 stopni) i trwał przez 3 tygodnie.

Trawki na rabacie są ok, ale posadzone w złym szyku, opanowały dwie hortensje, których w cały sezonie nie widać, a przed trawami jest po prostu brzydko. Trzeba to uporządkować i inaczej zaaranżować..
Jeżeli nie mam zdjęć z rabaty z prawie całego lata.. to coś jest nie halo...

Wiosna - cebulowe.. OK

Maj różaneczniki i azalia, czosnki - jest OK

Te widoczki sa nawet bardzo bardzo ok! Bardzo podoba mi się jak zestawiłaś azalie japońskie- dominują blade róże, ale podbiłaś je akcentem ciemnoróżówego rhod.
Gdzie tam zmieściłaś trawy? Są po drugiej stronie rabaty, twarzą do domu?
Gardenarium 10:01, 02 gru 2013

Pszczelarnia napisał(a)
I tak kwestie projektowe, zasłaniania elementów niepożądanych to tylko kwestia kilku ruchów kredką. Danusia, ja przepraszam, ale ja muszę zaprotestować. Czy Ania nie ma zbyt dobrze? .

Akurat się nawinęła w wątku o szklarni, bo byłam Ma za dobrze
Aż wstyd, tak krzywo namazałam

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies