Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

paniprzyroda 09:12, 26 gru 2013

No i doczekałam się choinki, jednak brakowało mi jej u Ciebie, a jest zgrabna i ubrana ze smakiem. Do nowego domu rówmież zakupię sztuczną, będę mogła ją ubrać wcześniej, a nie na ostatnią chwilę. Wczoraj obejrzałam ogród, jutro zabieram sie za grabienie, bo leży dużo igieł sosnowych i innego badziewia. Jeden z iglaków tak zbrązowiał od środka, że nadaje się do wycięcia albo do zrobienia bonzai. Pozdrawiam i życzę dalszego miłego świętowania w gronie rodzinnym.
Gabriela 10:22, 26 gru 2013

No i dałaś ponieść się świętu i atmosferze, bo trudno się jej oprzeć. No i nie ma żadnego powodu, żeby się opierać, bo wtedy pusto jakoś...
A gdzie wiszą w końcu dzwonki?
Milka 10:35, 26 gru 2013

I jest choinka
U mnie jednak obeszlo się bez niej, fajnie ze powoli koniec świat wrocimy na stare tory
Mala_Mi 11:04, 26 gru 2013

Bogdzia napisał(a)

Przyjade ......................................ale wiosną. Miłego dnia. Pozdrów wszystkich.

Innej opcji nie ma
Pozdrowię

I za dnia... sztuczna.. to fakt, ale nie żałuję zakupu... przynajmniej kształtna I sie nie sypie.. i mogę wcześniej ubrać, później rozebrać i dłużej sie cieszyć Dobrze, że ubrałam ...
I chociaż temat świateczny sie znudził.. to wstawię jeszcze raz.. a co!!

Mala_Mi 11:07, 26 gru 2013

Margarete napisał(a)
Świetna ta twoja choinka, taka elegancka, moja jest bardziej "jarmarczna".

Zima wiosenna w twoim ogrodzie Aniu jest śliczna, u mnie podobnie tylko jeszcze gorzej....tzn. bardziej wiosennie, dzisiaj wczesnym popołudniem, termometr zewnętrzny pokazywał +11 stopni C
Juz wszystkie chyba krokusy wyszły z ziemi, teraz wiem gdzie sadziłam je bo od października mi sie zapomniało które to miejsca były...........teraz juz wiem
Jeszcze żaden nie zakwitł jak ten u Gierczusi ale jak taka pogoda sie utrzyma to kto wie..........

Miłego dalszego świętowania !

Też jarmarczna.. ale taka ma być Muszę jeszcze synusia poprosić by odszukał w piwnicy stare bombki.. takie co to maja lat prawie tyle co ja , a niektóre więcej...
BO jak ma sie obejść bez takich aniołków..

Mala_Mi 11:12, 26 gru 2013

Sebek napisał(a)
Aniu - piękna choinka Niby sztuczna, ale za to jaki idealny stożek

Choinka mały jarmark, a ściana wielki jarmark.. ale tak jak bombki mogą mieć wartość sentymentalną, tak i te obrazki maja taka wartość. I sentymenty stoją wyżej niż dobry gust ... i czym jestem starsza, tym bardziej sentymentalna.. Ile razy już je wyrzucałam .. i wieszam z powrotem
Te obrazki malował mój tato i .. ja. Wyszłam za maż i przestałam malować, niewiele moich prac sie zostało.. wartość estetyczna żadna, ale sentymentalna wielka
Mala_Mi 11:16, 26 gru 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Zaglądam jeszcze bo wiatrzysko spać nie daje. Lubię jak wieje ale ten troszkę przesadzaW górach śnieg zbiera do reszty. mam nadzieję że wam nasypie trochę w tej Białce Dobranoc bo Emuś woła

Ciociu.. w Białce i tak sie nastawiam na moczenie dooopci w termach.... bo trasy płaskie, ludzi dużo... i są to 2 rzeczy któych nie lubię na nartach.... jadę towarzysko No i wreszcie nie jako kierowca.. dzięki Renacie.... już zęby ostrzę na te cytrynówki
U nas wieje, ale wyszłam zrobić przegląd ogrodu.. wczoraj też mi sie nie chciało...

Ogród o tej porze saute ..

Mala_Mi 11:19, 26 gru 2013

Luki napisał(a)
Eh by to sz... trafił a takiego długiego posta napisałem... i zamiast wysłać zamknąłem zakładke.
To w skrócie Widzisz nawet przy remoncie, dom posprzątany, i choinka ubrana, święta się skończą szybko remoncik się dokończy i będzie elegancko.
Nie chwaliłem jeszcze wianków, a wyszły na prawde świetnie
Gdybym mieszkał bliżej z chęcią pomógłbym przy 'gipsach' poprawiałem gładzie i płyty po 3 firmach u siostry i nieskormnie mówiąc byłem z siebie bardzo zadowolony
Problem w tym, że mama to już wykorzystała planując dwa remonty na wiosne...

Łukasz "posprzątany" to wielkie słowo

Mama zaplanowała remonty na wiosnę, a ja będę szpachlować zaraz po świętach, jutro, pojutrze kończymy wełnę i płyty i jedziemy z kosem.. zdążysz przyjechać Chociaż ogród o tej porze roku nie nadaje się do prezentacji
Z góry lodowej pozostały smętne resztki

Mala_Mi 11:20, 26 gru 2013

monteverde napisał(a)

Jakie okropnie, coś w oko Anuś Ci wpadło? bardzo ładna, popraw obrazek

Oj co chwila w oko coś wpada.. jak nie z remontu to z rzeczy widzianych u innych na forum... nic tylko wpaść w kompleksy
Mala_Mi 11:23, 26 gru 2013

paniprzyroda napisał(a)
No i doczekałam się choinki, jednak brakowało mi jej u Ciebie, a jest zgrabna i ubrana ze smakiem. Do nowego domu rówmież zakupię sztuczną, będę mogła ją ubrać wcześniej, a nie na ostatnią chwilę. Wczoraj obejrzałam ogród, jutro zabieram sie za grabienie, bo leży dużo igieł sosnowych i innego badziewia. Jeden z iglaków tak zbrązowiał od środka, że nadaje się do wycięcia albo do zrobienia bonzai. Pozdrawiam i życzę dalszego miłego świętowania w gronie rodzinnym.

Mariola...będziemy świętować.. a teraz troszkę na forum popstrykam... to przecież też taka rodzina

W ogrodzie też miałabym co robić, ale.... czekam wiosny...... len puścił nowe przyrosty.. myśłi głupi, że to wiosna... innym roślinom też sie pokićkało..