Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 12:49, 15 sty 2014

Tu w ogarnięciu moich guuupich pomysłów pomogła Danusia.. Matka Chrzestna tego ogrodu (Dzięki Danuś, żeś sie zgodziła... z perspektywy czasu zastanawiam sie co cię podkusiło.... my dwie chyba takie same szalone jesteśmy... ).. i dzięki temu nie żałuję wyeksmitowanych roślin.. bo teraz mam bardzo elegancko, poszerzyliśmy ścieżki (też za sugestią Danusi).. i jest miodzio.. też mam kawałek elegancki .
Podobają mi sie różne style w ogrodzie i tak sobie go robię.. bo dlaczego mam odmawiać sobie przyjemnosci... tylko dlatego, że coś nie modne, albo komuś sie nie podoba ???
I mam styl formalny..... Danusia mi powiązała ze sobą moje pomysły.. i dzięki temu front został uratowany A ja mogę sie chwalić, że mam rabatę zaprojektowaną przez sama Danusie

Jak się rozrosną trawki, żurawki będzie cudnie.... płotek musi być, bo piesio... też mówi, że mu sie to strasznie podoba Ale to pies ogrodnika i wie co jest fajne.

I moje kulki....

Mala_Mi 12:50, 15 sty 2014

finka napisał(a)
brzózka ma coraz bielszą korę! zdzieraj dalej ! zmiany w całym ogrodzie o 180 w niesamowitym tempie w z superextra efektem! Wciąż nie pojmuję tytułu Twojego wątku... hmm no i zamieszałam się trochę > basen zmienił miejsce? tzn nie jest już tam gdzie w sierpniu 2012? prosze o dowód zdjęciowy.

Finka.. ja wszytko sadziłam na zasadzie..bo mi kfiotek sie podoba... bez zastanawiania sie czy pasuje, czy to dobre stanowisko dla niego... dopiero pod wpływem forum.. zaczęłam sie przykładać do ogrodu.. a tak to był zbiór tego co się podoba Teraz też jest zbiór, ale już bardziej uporządkowany.. bo natury człowieka nie zmieni
WilczaGora 12:52, 15 sty 2014

ale masz pięknie
finka 12:52, 15 sty 2014

a masz zdjęcie z widokiem na obie części ? kulki i przedogródek?
AgnieszkaW 12:57, 15 sty 2014

Wszystko pięknie Aniu, tylko dlaczego Twój piesio siedzi w środku rabaty za płotkiem - przecież płotek miał wlaśnie chronić przed piesiem?
finka 12:57, 15 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)

Finka.. ja wszytko sadziłam na zasadzie..bo mi kfiotek sie podoba... bez zastanawiania sie czy pasuje, czy to dobre stanowisko dla niego... dopiero pod wpływem forum.. zaczęłam sie przykładać do ogrodu.. a tak to był zbiór tego co się podoba Teraz też jest zbiór, ale już bardziej uporządkowany.. bo natury człowieka nie zmieni

Mi no i właśnie super...bo najpierw robiłaś tak jak czujesz i już było dobrze, a teraz po 2 latach tyle zmian z pewnością pod wpoływem forum, i uwierz dalej będziesz tego potfora zmieniać...i plis nie zmieniaj natury... z resztą to i tak już niemożliwe
Mala_Mi 12:58, 15 sty 2014

I na razie tyle zmian było.. tych największych... i teraz z alejki mam wgląd w dalszą cześć ogrodu, a nie na kompostownik.. spacer jest przyjemniejszy

Finka - łezka na środku ogrodu została powiększona przez Ciebie Musiałam gdzieś posadzić w wyeksponowanym miejscu hortensje od Ciebie.... tak, że też masz swój wkład w zmiany w ogrodzie..
O tak poszerzaliśmy... i to był dobry pomysł...

Jeszcze raz dla porównania

AgnieszkaW 13:06, 15 sty 2014

Bardzo podoba mi się ten klon japoński z kulkami buksikowymi: takie poukładane z rozczochraniem (trochę jak moja natura). Super też ta rabata z klonami i "wyspa" obok, i kałuża ze skalniakiem, i... Właściwie to wszystko mi się podoba, nawet ten piesio za płotkiem, co miał chronić rabatę
finka 13:10, 15 sty 2014

następnym razem przywiozę więcej...co byś znów zagwozdkę miała hihi
finka 13:12, 15 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)

O tak poszerzaliśmy... i to był dobry pomysł...

Jeszcze raz dla porównania

dobrze ze ten jałowiec "poszedł" do tyłu