Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 11:50, 04 mar 2014

Teraz prawa strona, idzie do przeróbki, jedna wielka kępa zebrinusa poszła już w dobre ręce.. ...... ten czerwony to Miskant Gracillimus na 80% , pierwsza z traw jakie kupiłam.. w naszej szkółce, wiec nie będzie to wyszukana odmiana.. , za liśćmi irysa widać rozplenicę.. do przesadzenia, bo ma tu za ciasno.. po prawej są zebrinusy normalne i Kleine Zebrine... i jakby było tu mało to posadziłam Trzciniczek ostrokwiatowy Karl Foester, któego nie widać bo miskant go zdominował.. do przesadzenia

Wszytko do poprawy...

Mirka 12:00, 04 mar 2014

O matko i córko to prawdziwa rewelacja Aniu u ciebie.Ciekawam zmian
Mirka 12:00, 04 mar 2014

O matko i córko to prawdziwa rewelacja Aniu u ciebie.Ciekawam zmian
Pszczelarnia 12:04, 04 mar 2014

Mając tyle wprawy, nie straszne Ci poprawy.

Anek, ten czerwony to nie ,Gracillimus', bo ten inaczej się zwiesza. Może jednak 'Malepartus'?
gaga 15:46, 04 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)

Ufff.. to zadanie trudne.. bo ... ale co wiem i wyszperam to napiszę.. traw mam sporo, ale na pewno chodzi ci o te nad oczkiem... są dwie grupy.. lewa i prawa (do przeróbki)

Najpierw opiszę lewą, są tu 3 rodzaje traw.. miskant graziella (białe pióropusze) paskowany zebrinus i rozplenica.. ale jaka.. nie mam pojęcia.. jakaś zwykłą najnormalniejsze.. pierwszy zakup dawno temu.

Dla porównania wielkości potforów.. z naszą Agatą.. jutro u mnie będzie

Aniu cudności przerosły Ciebie.Bardzo dziękuję za pomoc.
Mirella 15:57, 04 mar 2014

Super klimacik, bardzo pięknie.
Bogdzia 19:03, 04 mar 2014

Bardzo Ci się te trawy rozrosły , wykopac cokolwiek nie bedzie łatwo. Pozdrówka.
Mala_Mi 19:58, 04 mar 2014

Obiecane na dziś pismo obrazkowe.... krokusy wielkokwiatowe się pokazały, ale brak słoneczka i zimno... są zamknięte.
Zmusiłam sie do wyjścia by przyciąć moja hortkę, milin... przy okazji pościągałam lampki z drzewek.... Jednym słowem prace na wysokości.
Jak "biegałam" po pergoli nie mam zdjecia, ale to była walka, aby odsupłać to co tam rośnie i niczego nie zniszczyć.. Milin wymaga radykalnego cięcia.. ale po milinie wspinają sie powojniki, które już zarosły mi całą pergolę. Wszystko wyplątane.. do tego dwie aktinidie.. mało mnie szlag nie trafił.. ręce prawie odmroziłam.. drabina za krótka aby wskoczyć na samą górę.. po prostu masakra.. Ale dobra wiadomosć jest tak, że powojniki w tym roku pokażą co potrafią.. już wszystkie puściły listki.. ależ poszalały z przyrostem..
dla przypomnienia moje powojniki i pergola z milinem.. wydawała sie taka wielka... a zarosłą w 3 lata..

I na każdym boku powojniki ... (jest jeszcze inny, ale on tak pomalutku)
Mala_Mi 20:01, 04 mar 2014

A to mi eMuś cyknął fotkę jak walczyłam z lampkami, które wieszał synuś, wiec upchał na samych czubeczkach.... miałam długiego drąga z bosakiem na końcu i walczyłam.. Jeszcze schować łosia z saniami spod domku i mogę czekać na kolejne święta Z drzewek na któych ja wieszałam było łatwiej

Madzenka 20:02, 04 mar 2014

Buziaki zostawiam, trawy obejrzałam uciekam