Ania, przywiozłam Ci śniegu z Dolomitów, uważaj śnieżka do ciebie leci............. jaki program naprawczy, co ty znowu wymyśliłaś, w końcu nie byłabyś Małą Mi, kto jak kto, ale Ty nie dasz drapaka od nas ogród czeka, Emuś i wnusio to rozumiem
Poza tym żyłkowe rozmnażają się imponująco i pięknie masz z tymi trawami
Pszczółka wszytko możliwe ... na pewno będą to stare odmiany, bo te trawy posadziłam wiosną 2009 roku.. synuś wrócił ze Stanów i nic tylko posadź trawy i posadź trawy.. wiec kupiłam zebrinusa i te dwa miskanty, wsadziłam pod płotem i rosły...... i jesienią sie spodobały Wiec od razu powstała trawiasta rabata na bazie tego co miałam i z dokupionych.... Kupowane w naszej szkółce u Pana bylinowego. Sprawdziłam ofertę Pana bylinowego..... i może to być tak dużo ..ze chyba pozostanie NN..albo sie w końcu wybiorę z kłosem i listkiem dla porównania i ustalę
Jeszcze raz noram i porównuję.... podobny z kłosa jest Rotsilber .. ale jest on za niski, Fernen Osten, ale to dość nowa odmiana i ma srebszysty pobłysk na końcach ..... i największe prawdopodobieństwo jest, że to Malepartus.. możesz mieć rację
Kłosy z bliska (liść z białym paskiem na środku)
Agnieszka.. one są olbrzymie.. dlatego muszę je troszkę okiełznać Na szczęscie do ścinania jest piła spalinowa Bo 2 lata temu myślałam, że sie pochlastam od tego cięcia..
Ania program naprawczy rabaty popieram ..bo miscant kleine fontane zdominuje wszystko ...z wiekiem to wielka kępa na 3 m. wysokości ...dobrze wygląda jako soliter ...pomyśl zanim oddasz ....masz gdzie sadzić .
trawa NN zapisz sobie że na 100 to malepartus ,,,ma go więc porównanie jest .
trawy tez cięłam piłą .....wszystkie . pomyśl że u mnie giganteus ..wielka kupa patyczaków na 2 cm grubości ..masakra ...