Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

agniecha973 20:03, 04 mar 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Mając tyle wprawy, nie straszne Ci poprawy.

Anek, ten czerwony to nie ,Gracillimus', bo ten inaczej się zwiesza. Może jednak 'Malepartus'?

Mi też coś na Gracillimusa nie wygląda, bo ma za szerokie liście.

Edit: Ale masz gigantyczne te trawy, szok!
Agania 20:06, 04 mar 2014

Ania, przywiozłam Ci śniegu z Dolomitów, uważaj śnieżka do ciebie leci............. jaki program naprawczy, co ty znowu wymyśliłaś, w końcu nie byłabyś Małą Mi, kto jak kto, ale Ty nie dasz drapaka od nas ogród czeka, Emuś i wnusio to rozumiem

Poza tym żyłkowe rozmnażają się imponująco i pięknie masz z tymi trawami

Buziolki
Mala_Mi 20:23, 04 mar 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Mając tyle wprawy, nie straszne Ci poprawy.

Anek, ten czerwony to nie ,Gracillimus', bo ten inaczej się zwiesza. Może jednak 'Malepartus'?

Pszczółka wszytko możliwe ... na pewno będą to stare odmiany, bo te trawy posadziłam wiosną 2009 roku.. synuś wrócił ze Stanów i nic tylko posadź trawy i posadź trawy.. wiec kupiłam zebrinusa i te dwa miskanty, wsadziłam pod płotem i rosły...... i jesienią sie spodobały Wiec od razu powstała trawiasta rabata na bazie tego co miałam i z dokupionych.... Kupowane w naszej szkółce u Pana bylinowego. Sprawdziłam ofertę Pana bylinowego..... i może to być tak dużo ..ze chyba pozostanie NN..albo sie w końcu wybiorę z kłosem i listkiem dla porównania i ustalę

Jeszcze raz noram i porównuję.... podobny z kłosa jest Rotsilber .. ale jest on za niski, Fernen Osten, ale to dość nowa odmiana i ma srebszysty pobłysk na końcach ..... i największe prawdopodobieństwo jest, że to Malepartus.. możesz mieć rację
Kłosy z bliska (liść z białym paskiem na środku)

I jesienią

Mala_Mi 20:25, 04 mar 2014

Agania napisał(a)
Ania, przywiozłam Ci śniegu z Dolomitów, uważaj śnieżka do ciebie leci............. jaki program naprawczy, co ty znowu wymyśliłaś, w końcu nie byłabyś Małą Mi, kto jak kto, ale Ty nie dasz drapaka od nas ogród czeka, Emuś i wnusio to rozumiem

Poza tym żyłkowe rozmnażają się imponująco i pięknie masz z tymi trawami

Buziolki

Już wiem dlaczego tak było dzisiaj i wczoraj zimno
Mala_Mi 20:26, 04 mar 2014

Agnieszka.. one są olbrzymie.. dlatego muszę je troszkę okiełznać Na szczęscie do ścinania jest piła spalinowa Bo 2 lata temu myślałam, że sie pochlastam od tego cięcia..
ewa004 20:32, 04 mar 2014

Aneczko pozdrawiam Krainę Muminków
Posmyraj od ciotki Ewki Muminka po nóżkach
elzbieta_g 20:37, 04 mar 2014

tak masz pięknie i chcesz rewolucje robić...ale doczytałam czemu
Rench 20:45, 04 mar 2014

Zdrowia i wszystkiego najlepszego dla Kazimierza,proszę przekazać
alinak 21:01, 04 mar 2014

Ania program naprawczy rabaty popieram ..bo miscant kleine fontane zdominuje wszystko ...z wiekiem to wielka kępa na 3 m. wysokości ...dobrze wygląda jako soliter ...pomyśl zanim oddasz ....masz gdzie sadzić .
trawa NN zapisz sobie że na 100 to malepartus ,,,ma go więc porównanie jest .
trawy tez cięłam piłą .....wszystkie . pomyśl że u mnie giganteus ..wielka kupa patyczaków na 2 cm grubości ..masakra ...
mira 21:22, 04 mar 2014

rewolucje i akrobacje - mogę tylko popatrzeć i zazdrościć bo ja sezon ogrodniczy zakończyłam buu

mimo to mam pytanie czy jest w necie oferta Pana Bylinowego - pisałaś coś ale nie wiem w jakiej formie widziaś ofertę
pozdrawiam