Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Kasik 19:31, 05 mar 2014

Dzięki
monteverde 19:32, 05 mar 2014

Aniu jak patrzę na Twoje prace w ogrodzie to aż mnie skręca z zazdrości, u mnie jeszcze nic takiego nie można robić, no ja szwankuję, jak patrzyłam dzisiaj przez okno jak sąsiadka trawnik grabi też mnie nosiłoTrawy masz piękne, bardzo lubię rozplenicę i wiem że dorastaja nawet do 170 cm, pozdrówka
Mirka 19:34, 05 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)

Goryczkę przesadzałam bo ciągle sadziłam nie tam gdzie trzeba. Teraz niebieska i białą będą rosły koło siebie.

Mira, ja Luciferki sadziłam jesienią.. i tylko raz w 2009 roku. I tak sobie tkwią tam do dziś.. na zimę sypałam dość grubo kory na nie, a wiosna nadmiar zdejmowałam. Ostatnie dwie zimy nie dosypywałam, ale zimy też były łagodne. Wygooglaj kiedy sie sadzi wiosną, bo nie mam pojęcia. Ale raczej od razu do gruntu.
Ewa - to roślina cebulowa zwana Krokosmia, montbrecja, cynobrówka – rodzaj wieloletnich roślin należący do rodziny kosaćcowatych. Jedna z odmian nazywa sie Lucifer
Mój Lucyferek jest taki
Prawdziwy czerwony diabełek,zapisałam na listę chciejstw do posadzenia u mnie.
Mala_Mi 19:42, 05 mar 2014

Mirka - ale u Ciebie raczej trzeba na zimę wykopywać I Lucyfery są sprzedawane w różnych rozmiarach cebul.... moje były kupione wielkie... ale już nie mam czasu na szukanie ile to było... Mirce z Tarnowa kiedyś pisałam.. wysokość kępy to ok 1,0m

Aniu Monte - z chorym kręgosłupem to całe szczęście że nic nie możesz robić,. kuruj się.. a rozplenic o wysokości 1,7 m. na szczęście u siebie nie mam.. na wszystkie patrzę z góry A ja tylko 155.

Kasik - proszę bardzo.......

Plan naprawczy.. znów u siebie nie wyrobiłam.... wiec do Was już nie zajrzę.. może tu i tam
Madzenka 19:45, 05 mar 2014

Anek Ty sobie odetnij dostęp do kompa między 7-17
butterfly 20:12, 05 mar 2014

Aniu, jaką ty masz tę trawke zieloniutką.... no szok na tę porę roku !
U nas 2 dni temu chodziła i kosiarka i wertykulator - mam nadzieję na taka sama jak twoja
weronika77 20:16, 05 mar 2014

Aniu, jestem szczera, i nie pytana o zdanie, proszę zmień awatarek, z Twoja buzią, a nie takie coś. Pozdrawiam.
Kasik 20:20, 05 mar 2014

Aniu ja znam tylko nazwę, bo ich używaliśmy jak nasze dzieci były bąblami. Wiem tylko, że u nas ich nie można dostać. Właśnie dlatego, że są na alkoholu to mają takie działanie. My przywoziliśmy z Niemiec. A dobre jest to, ze można ich uzywac w różnym wieku - podaje się tylko więcej kropelek. Jeśli potrzebujesz zorganizuję je dla Waszego maluszka. To żaden kłopot.
Joaska 20:26, 05 mar 2014

Aniu cudnie te trawy u Ciebie rosną,..... jak byś miała jakieś intencje wyrzucania/rozdawania kolejnych to ja się zapisuję jedno wiem w doniczkach niestety trawy rosną marnie, mam nadzieję że moje w tym roku odżyją jak je w końcu posadzę w ogrodzie
malgorzata_s... 20:36, 05 mar 2014

Anek macham szybko i spadam bo zasypiam na siedząco. Po wczorajszych zakupowych szaleństwach spać z radości nie mogłam