Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

KasiaWB 17:29, 15 mar 2014

Trawniczka ubywa jak widzę ) i dobrze, będzie mniej koszenia )
a z tymi roślinami "nieulubionymi", rzuconymi gdzieś w krzaki to jest tak jak w tym kawale (w skrócie):spotyka lekarz na ulicy swojego dawnego pacjenta i zaskoczony pyta: "to pan żyje???!!", a pacjent na to: tak, żyję, bo jak pacjent ma silną wolę, to medycyna jest bezradna ))
Pozdrawiam

p.s. też rzeźbię w glinie mam malutką działkę, ale i tak nawiozłam już tony ziemi, piachu i torfu i różnica niezbyt wielka.
anna_g 18:00, 15 mar 2014

No faktycznie niezłe masz te kostki gliniane - to ja nie mam gliny Szacun Anek - jak ja tylko oglądam co Ty zrobiłaś to już się czuję jakbym pracowała Dzięki za info o bordach.
alinak 18:45, 15 mar 2014

Ania nie jesteś wyjątkiem też takie klocki wyciągam , ale ja widzę jakie mają problemu z piaskami to dziękuje bogu za glinę . toż ona bardzo dobrze się uprawia .
ja jak robię takie przesadzanie to obczepię klocki gliny a w doły rzucam kompost i korzenie wędrują w mieszankę kompostu z gliną .
po 12 latach takiej roboty widzę różnicę .te miejsca gdzie wielokrotnie przesadzałam ,przekopywałam są super uprawione i rozluźnione .
z rabat chwasty wyciągam palcami wbijając je w ziemię bez trudu ..ale to co innego bo u mnie rabaty podniesione ..tylko z kompostu ...glina w spodzie
ana_art 18:52, 15 mar 2014

Kasik napisał(a)
Ania u nas też dużo miejsc z gliną. Ja jestem "dwa razy Ty" i nie daję jej rady. Ukłony, podziwiam, nie mam słów, zazdroszczę że możesz, pozostanę w domu, będę kurą domową, ograniczę się do wybierania roślin u ogrodnika -jestem do niczego.
idę się odstrzelić.
moja mama to kobieta postury Ani i zawsze dawała sobie radę, zawsze mówiła zamiast siły trzeba trochę sprytu
Kasik 19:09, 15 mar 2014

ana_art napisał(a)
moja mama to kobieta postury Ani i zawsze dawała sobie radę, zawsze mówiła zamiast siły trzeba trochę sprytu

Myślę, że walka z gliną przy użyciu tylko sprytu byłaby przegrana.
ana_art 19:17, 15 mar 2014

Aniu cyknij mi swoje korony cesarskie
ana_art 19:19, 15 mar 2014

Kasik napisał(a)

Myślę, że walka z gliną przy użyciu tylko sprytu byłaby przegrana.
być może, znam mimozy dla których przeniesienie woreczka z ziemią to wyzwanie...
AgnieszkaW 19:22, 15 mar 2014

Napracowałaś się dzisiaj okrutnie, szacun. Efekty widać od razu.
Kasiek 19:24, 15 mar 2014

Napisze Ci jutro,,...pozdrowienia dla zakwasow´´....
Szczerze? -ladnie polecialas, slowa uznania i podziwu
Nikita 20:47, 15 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
A tak wygląda praca w glinie.... bo są tacy co nie znają tego materiału.. jakość słaba ale już padało.
Wycina sie klocki i wsadza sie klocki....

O Matuchno...Aniu ty w całym ogrodzie masz taką ziemię???? A ja narzekałam na moją ...już nie będę.
Jak ty dajesz radę z taką gliną...żeby przekopać grządkę to przecież potrzebny Pudzian....