Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

ewa004 09:40, 17 mar 2014

Aniu u nas też dzisiaj szaro buro piździ że nie idzie łba wystawić
A ja dzisiaj dzień wolny mam ,i tyle planów a tu nici ,trzeba odpoczywać
Juzia 10:44, 17 mar 2014

Ania chyba plan naprawczy działa, bo jakoś mało mam do nadrabiania u Cię
monteverde 10:55, 17 mar 2014

Jak weszłam do ogrodu to jakoś samo przeszło prawie także można wytrzymać, ale dzisiaj nici z ogrodu bo strasznie dmucha jak to Ewa napisala, nadrabiać będę prace domowe pozdrówka
Tusiala 12:10, 17 mar 2014

Lubię takie "przed" i "po". Bardzo popychające do czynów
Joaska 12:38, 17 mar 2014

Aniu dla mnie te zdjęcia przed i teraz są bardzo budujące, bo wiem że te moje małe mizerne roślinki urosną i też będę miała taki busz!!!! pozdrawiam
malgocha1960 12:42, 17 mar 2014

Aniu,rabata z piwoniami będzie na pewno piękna,już nie mogę się doczekać jej widoku.Każdy jakieś rewolucje planuje w ogrodzie,a u mnie bez planowania wichury przemiany robią.
jotka 12:46, 17 mar 2014

Aniu, zazdroszczę przytulanek z wnusiem, bo ja ze swoimi na razie nie mogę...
ale nadrobie po powrocie

Tez lubię piwonie - za piekne kwiaty, zapach, niezawodność ...
popcorn 13:05, 17 mar 2014

Aniu, ale zakupy piwoniowe. Ja też chciałam, od p. Eweluny (waja), polecanej - duże sadzonki podobno śle. Ale i napisała że zaprasza od sierpnia a jednak ktoś wysyła teraz piwonie??

pozdrawiam!!
Agacia 13:55, 17 mar 2014

Aniu, ratuj, moje storczyki nie kwitną! robię wszystko wg rad, które mi kiedyś dałaś, a one nic! Jak kupiłam nowe to nawet małe pączki im zaschły Ale moczę przecież regularnie i sumiennie!
Pszczelarnia 14:10, 17 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
A tak wygląda praca w glinie.... bo są tacy co nie znają tego materiału.. jakość słaba ale już padało.
Wycina sie klocki i wsadza sie klocki.... nie można pomacać co tam w ziemi siedzi, bo się nei da... wiec jak łopata idzie to idzie po wszytkim Jak sie nie wytnie, to wydziera sie łopatą lej po bombie.. i nie da sie tej łopaty z zawartością podnieść.. wychowana byłam na podlaskich piaskach i jak pierwszy raz dotknęłam mojej ziemi... to sie załamałam.

I klocek z bliska.. i pomyśleć, że tu poszły ciężarówki piasku... wogle tego nie wdać, że coś było dawane

Zastanawiałam się o co chodzi z tymi klockami. Myślałam, że z Małym w Lego się już bawisz.

Ja jednak nie mam gliny. Mam wielgachne kamienie. Jak sadziłam róże zastanawiałam się, czy lepiej wyciągnąć z ziemi wielki głaz - wtedy od razu otwór jest adekwatny do potrzeb róży, czy też szuflować żwir - lżejsza nieco praca. Ja w rodzimej ziemi już nic nie sadzę (bo jej nie ma), daję zawsze z zaplecza kompostową albo kupną. I denerwuję się, że korzenie niektórych drzew tak potrafią poprzerastać resztę nasadzeń na rabacie.