Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Pszczelarnia 14:26, 17 mar 2014

A propos dokupienia piwonii - Ty jesteś potentat bylinowy i odmianowy.
malgorzata_s... 14:30, 17 mar 2014

Hektarów nikt nie jest w stanie samodzielnie obrobić więc nie kupuj Poza tym wygranej w lotto pewno by brakło na roślinki Pozdrowionka zostawiam
popcorn 15:02, 17 mar 2014

Ojej, to rzeczywiście jest glina! U nas podobno ziemia gliniasto-piaszczysta. Ale takie klocki to nie u nas. Ziemia super nie jest, ale lepsza, jednak. No i kamieni też nie ma... tylko czemu u Was tak ładnie wszystko rośnie, a u mnie średnio? hmm... pozdrawiam!!
Milka 15:37, 17 mar 2014

Ta twoja ziemia jest trudna w obróbce, ale potencjał ma, rośnie wszystko
pokazałam, co będę zmieniać, chociaż trudno toi wirtualnie wytłumaczyc, jak zrobię, będzie łatwiej, ale czy i kiedy zrobię, nie wiem, czasami m mi ręce opadają...
agata19762 17:03, 17 mar 2014

Aniu jak Ty tak ostro działasz z tym poddaszem,
to ja jak przyjadę następnym razem,
to się załapię na parapetówkę

flaszkę już mam ........
agata19762 17:04, 17 mar 2014

aha i lawendę kupiłam dzisiaj... dla Ciebie oczywiście
Milka 17:13, 17 mar 2014

Walczysz na poddaszu, mnie tylko jeden mebel został do przemalowania, uszycie i upięcie firan i dwa skrzydła drzwi do przemalowania..
Mala_Mi 17:34, 17 mar 2014

Agata - cmok, cmok za lawendy... będziesz niedługo to robimy parapetówkę O ile Natalka jeszcze chce do mnie przyjechać

Irenka - miałam dziś Muminka, wiec wszytko stało odłogiem... i ja na szczęscie firan nie mam .. odpada jedno .. ..

Karolina - nie zadawaj trudnych pytań... może ja nie przeszkadzam moim roślinom.. i jak posadzę to daję im spokój.. a te co nie chcą rosnąć po prostu wyrzucam i już.

Małgosiu - wygraną w totka umiałabym spożytkować.. i bez dodatkowych hektarów.. zawsze narzekam na brak miejsca na nowe chciejstwa, ale wiem też, że większego areału już bym nie potrafiła obrobić.. już to co mam wymaga dużego nakładu sił i czasu

Pszczółka - ja jestem potentat kokoszka
Milka 17:36, 17 mar 2014

Muminkowy dzionek, ale pewnie wycmokałaś
Mala_Mi 17:48, 17 mar 2014

Agata - kwiatki po przyniesieniu ze sklepu potrafią zrzucić pąki, wiec nic dziwnego. Czasami storczyk czeka i rok na powtórne kwitnienie, wiec jak wygląda żywo, to się nie martw. Jak wycięłaś pęd..to jeszcze dłużej potrafi zwlekać, ale za to jak już zakwitnie to kilka miesięcy daje czadu.
Możesz go sprowokować do szybszego zakwitnięcia. Jak masz chłodne pomieszczenie., do 16 stopni... to na noc go tam wynoś.. byle nie przeciągi. I na dzień do ciepłego.. tak by miał kilka stopni różnicy w temperaturze dzień-noc.. nawet i przez 2 miesiace mu to funduj. Jak nie che ci sie nosić w te i z powrotem, to zostaw go w chłodniejszym na jakiś czas. To je pobudza do kwitnienia.
Jak w domu miałam ustawioną większa różnicę temperatur pomiędzy dniem i nocą to mi duuuużo lepiej kwitły.

Karola - info na PW.. są od sierpnia w doniczkach.

Jola - to powód mamy ten sam... kwitną krótko ale bardzo spektakularnie.. nie da się przejść obojętnie obok.

Małgosiu - moje wichury na szczęście tylko słuch doprowadzają do rozstroju nerwowego..

Marta, Asia - po to je wstawiam, by pokazać, że ogród szybko dojrzewa.. a czasami nawet za szybko.

Ewa - myślę, że z odpoczynku w domu też nici, bo coś sobie znajdziesz do roboty

Juzia - może i plan naprawczy działa, ale dalej pędzi.. naprawczo to chyba tylko to, że na innych wątkach prawie nie siedzę, nad czym bardzo ubolewam... pożegnałam wnusia i ecę dalje zagospodarowywać strych i odruzowywać dom... co niepotrzebna, a może być potrzebne idzie na stryszek. Ratunku, ile rupieci już nagromadziliśmy....

Ania - nie szarżuj, b może lepiej, ale może być gorzej.. a teraz pogoda zdradliwa.